Alle vitamine potjes van het merk Just Russel op een rijIemand haalt een supplement uit een potje vitamines van het merk Just RusselHond is een vitamine van Just Russel aan het opeten

Vitamines voor hond

4.7/5 (129) Reviews
Onze dierenartsen hebben vier verschillende vitamine supplementen voor honden ontwikkeld om veelvoorkomende kwaaltjes bij op te lossen. Al onze supplementen zijn kauwsnacks die je hond super lekker zal vinden.
Grootte van je hond
Leeftijd
Vitamine supplementen bestellen
 • Met omega 3 & omega 6, vitamine C
 • Resultaat snel zichtbaar
 • ± 50 hondenvitamines per verpakking

Onze supplementen bevatten tal van vitamines en gezonde natuurlijke ingrediënten. Enkele daarvan zijn:

 • Omega 3 & 6
 • Vitamine C
 • Glucosamine & chondroïtine
 • Natuurlijke probiotica
 • Natuurlijke valeriaan

Het is voor honden, net zoals mensen, erg belangrijk om genoeg vitamines binnen te krijgen. Honden slagen er niet altijd in om genoeg vitamines aan te maken en door hen supplementen te geven kunnen we hen daarbij gemakkelijk helpen!

🇧🇪 Gemaakt in België
🥦 De beste ingrediënten
✅ Smaakgarantie

Hondensupplement met probiotica

Heeft jouw hond soms last van winderigheid of diarree? Dit voedingssupplement bevat probiotica en zorgt voor een gezonde en evenwichtige darmflora!

Hondensupplement voor huid en vacht

Heeft je hond een doffe vacht of huidproblemen? Dan versterken de Skin & Coat Boost hondenvitamines de huidbarrière en voeden de vacht voor een stralende hond!

Hondensupplement voor soepele gewrichten

Is je hond wat ouder en loopt hij stroef? Of heb je een puppy in volle ontwikkeling? Dan versterkt dit supplement voor honden preventief de gewrichten en het skelet voor extra vitaliteit!

Anti-stress hondensupplement

De Calming Boost soft chew hondenvitamines zijn een 100% natuurlijk product met valeriaan om je hond te helpen bij stress, angst en verlatingsangst. Heb je dus bezoek, ga je op reis zonder je hond of vertoont hij regelmatig stress-signalen? Dan is dit voedingssupplement voor honden je beste keuze!

Ontwikkeld door dierenartsen

Het geluk van je hond start vanbinnen. Dat zeggen onze dierenartsen, en wie weet beter dan hen wat goed is voor je hond? Ze voegden woord bij daad en ontwikkelden na grondig onderzoek 100% natuurlijke supplementen om je hond fit en blij te houden.


Benieuwd welke vitamines jouw hond kan gebruiken? Verkrijg hier gratis advies!


[fluentform id=”29″]

Dierenarts Joy die de supplementen heeft goedgekeurd en haar hond Nova

Voordelen van vitamine supplementen

1
Springer spaniel in een veld met gezonde darmflora dankzij vitamines

Verbeterde gezondheid

Vitaminepillen kunnen een aanvulling zijn op het dieet van je hond en ervoor zorgen dat hij essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die mogelijk ontbreken in zijn normale voeding. Dit kan leiden tot een verbetering van zijn algehele gezondheid, waardoor hij zich energieker en vitaler voelt.

2
Verbeterd immuunsysteem hond

Ondersteuning van het immuunsysteem

Sommige vitamines, zoals vitamine C en vitamine E, hebben antioxidante eigenschappen en kunnen het immuunsysteem van je hond versterken. Een sterker immuunsysteem helpt je hond om beter bestand te zijn tegen ziekten en infecties.

3
Rottweiler met een gezonde vacht dankzij extra vitamines

Gezonde huid en glanzende vacht

Bepaalde vitamines, zoals vitamine A en vitamine E, spelen een cruciale rol bij het behouden van een gezonde huid en vacht voor je hond. Ze kunnen helpen bij het verminderen van een droge huid, schilfering en een doffe vacht, waardoor je hond er gezonder en mooier uitziet.

Luister hier wat onze dierenarts te vertellen heeft over de verschillende vitamines!

Reviews

Ik ben aangenaam verrast door het resultaat van de vitaminetjes. Na het geven van zo’n koekje is Sky veel rustiger wanneer we de deur uitgaan. Eindelijk geen zenuwachtig getrek en gejank meer!
Caro L.
Omer had de laatste tijd last van erg stinkende scheten. Sinds we enkele weken de probiotica supplementen geven heb ik er amper nog geroken. Ik kan niet zeggen dat ik er helemaal geen meer ruik maar het resultaat is zeker merkbaar!
Luc K.
De vacht van onze Jacky was al een hele tijd wat doffer, al stelde ik mij daar geen vragen bij. Toen zijn haar begon uit te vallen heb ik wel direct actie ondernomen. Dankzij de vitamine supplementen herstelt zijn vacht gelukkig heel goed!
Marie-José V.

Veelgestelde vragen

 • Vitamine A

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die onmisbaar is voor het gezichtsvermogen en immuunsysteem van je hond. Bij een vitamine A tekort kan je hond last hebben van een droge en jeukende huid, haaruitval en verminderd gezichtsvermogen. Orgaanvlees is de voornaamste bron van vitamine A bij honden. Maar ook wortelen, zoete aardappelen en geel-orangje fruit en groente bevatten vitamine A.

 • Vitamine B1

Vitamine B1 is een wateroplosbare vitamine die belangrijk is voor het metabolisme van je hond. Wanneer je hond hiervan een tekort heeft zal hij zenuw- en spierproblemen krijgen. Je kan vitamine B1 voornamelijk vinden in orgaanvlees zoals varkenslever, hart en nieren. Plantaardige bronnen zijn volle granen, bonen en peulvruchten.

 • Niacine

Niacine of vitamine B3 is vooral belangrijk voor het metabolisme en de energie van een hond. Het is een wateroplosbare vitamine en kan dus niet toxisch worden bij een teveel. Je vindt vitamine B3 in grote hoeveelheden in visolie, volle granen, pinda’s en zonnebloempitten.

 • Vitamine B6

Vitamine B6 is een wateroplosbare vitamine die belangrijk is voor de stofwisseling, het humeur en het zenuwstelsel van je hond. Heeft je hond een tekort aan vitamine B6? Dit kan leiden tot huidproblemen en problemen met het immuunsysteem van je hond. Net zoals vitamine B1 is vitamine B6 in grote hoeveelheden aanwezig in orgaanvlees. Je kan het ook vinden in bruine rijst, bananen en haver.

 • Biotine

De wateroplosbare biotine of vitamine B8 draagt sterk bij aan de stofwisseling en is een belangrijke vitamine voor de energieproductie. Wanneer je hond een tekort heeft aan biotine kan dat leiden tot dermatitis, lusteloosheid en haaruitval. Je kan vitamine B8 vinden in eieren, broccoli en pindakaas.

 • Foliumzuur

Ook foliumzuur of vitamine B11 is een wateroplosbare vitamine. Het draagt sterk bij aan een gezonde bloedcelproductiede zenuwen en de groei van het zenuwstelsel. Een tekort van foliumzuur kan leiden tot bloedarmoede en een verlaagd immuunsysteem. Lever, broccolie en spinazie bevatten grote hoeveelheden vitamine 11.

 • Vitamine B12

Vitamine B12 is een erg belangrijke vitamine voor honden. Het immuunsysteem en zenuwstelsel worden sterk ondersteund door vitamine B12. Bloedarmoededepressie en een degeneratieve ziekte kunnen het gevolg zijn van een tekort aan vitamine B12. Je vindt vitamine B12 voornamelijk in vis en lever.

 • Vitamine C

Vitamine C speelt een essentiële rol als antioxidant bij het handhaven van de gezondheid en kracht van het bindweefsel van een hond. Een gebrek aan vitamine C resulteert in ongezond en verzwakt bindweefsel. Daarnaast is het van belang voor het afweersysteem van een hond. Citrusvruchten, zoals sinaasappels en citroenen, bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C. Maar ook broccoli en paprika zijn goede bronnen voor vitamine C.

 • Vitamine D3

Vitamine D3 is een vetoplosbare vitamine die onmisbaar is  voor je hond. Het zorgt voor sterke botten en tanden, en het bevordert de opname van calcium en fosfor in het lichaam. Doordat vitamine D3 vetoplosbaar is, is een teveel hiervan gevaarlijk voor je hond. We spreken dan van een vitamine D vergiftiging. Een tekort aan vitamine D3 resulteert in zwakke en broze botten. Je vindt het voornamelijk in visolie en je hond maakt ook vitamine D3 aan wanneer hij in de zon loopt.

 •  Vitamine E

Als natuurlijke antioxidant helpt vitamine E de cellen van je hond te beschermen tegen beschadigingen. Samen met selenium zorgt vitamine E voor een toename in spiervolume. Het helpt ook met de afvoer van verbrandingsstoffen in de spieren. Vooral als je hond erg actief is, is het belangrijk dat hij genoeg vitamine E heeft. Je kan vitamine E vinden in hennepzaad, zonnebloempitten, pinda’s en amandelen.

 • Vitamine K

Vitamine K is essentieel voor het goed functioneren van de enzymen en heeft een erg belangrijke rol bij het proces om bloed te laten stollen. Kokosolie bevat erg veel vitamine K, al kan een hond eigenlijk nooit vitamine K tekortkomen.

De belangrijkste factor is kwalitatieve voeding die op maat van je hond gemaakt is. Merk je dat je hond toch last heeft van kleine kwaaltjes die aanslepen? Dan is het aangeraden om bepaalde vitamines aan je hond te geven.

Ja, een hond kan vitamines tekort hebben. Afhankelijk van welke vitamines jouw hond tekort komt, zal hij andere klachten hebben. Tekorten kunnen leiden tot één van de volgende klachten:

 • spierzwakte
 • verminderde eetlust
 • vermoeidheid
 • problemen met het zenuwstelsel
 • bloedarmoede
 • huidaandoeningen
 • haaruitval

Je hond heeft heel wat vitamines nodig, al is de ene al belangrijker dan de andere. Vitamine C en B zijn wateroplosbare vitamines, die moeten dagelijks worden aangevuld met voeding. Honden maken zelf ook vitamine C aan, vitamine B niet. Vitamine A, D, E en K zijn de vetoplosbare vitamines, ze worden dus opgeslagen in het vetweefsel van je hond. Vitamine A is belangrijk voor de ogen, D versterkt de botten, E helpt ondermeer bij de aanmaak van rode bloedcellen en K zorgt voor de bloedstolling.

Onze vitamines zijn een aanvulling op de dagelijkse voeding van je hond. Het is belangrijk dat je hond genoeg vitamines binnen krijgt. Te veel vitamines kunnen echter schade aanbrengen. Het is daarom belangrijk dat je altijd de aanbevolen dagelijkse portie volgt, en nooit meer geeft dan dat!

4.8 / 5