10 voordelen van online hondenvoer kopen

man tevreden met hondenvoeding thuis geleverd|zak gepersonaliseerde hondenvoeding thuis geleverd
Joy Cleymans
19 november 2021
3 min. leestijd

Of je het voer van je hond nu in de supermarkt koopt – omdat je daar toch moet zijn – of bij de dierenarts – omdat jouw hond het allerbeste verdient -, eigenlijk koop je hondenvoer best online. Online krijg je veel meer opties, het is makkelijker en het is goedkoper. Wij zetten de 10 grootste voordelen van online hondenvoer kopen voor je op een rijtje. Wedden dat er een paar tussen staan waar je nog niet aan gedacht had?

1. Nooit meer trekken en sleuren met zware zakken

Een middelgrote hond (25 kg) eet 0,5 kg hondenvoer per dag. Als je dat in de winkel koopt draag jij ieder jaar dus 182 kilo van de winkel naar je auto en van je auto naar je voordeur. Dat is meer dan een baby-olifant! Het kan ook anders, want als je online hondenvoer koopt, kan je gewoon lekker in de zetel blijven zitten.

zak gepersonaliseerde hondenvoeding thuis geleverd

2. Online hondenvoer kopen bespaart je tijd

Geen reistijd, geen drukte, niet aanschuiven in de rij en geen gedoe met parkeren of parkeerplek zoeken. Online hondenvoer kopen bespaart je tijd en frustratie. Bovendien worden pakketjes steeds sneller geleverd. Levering binnen de 24 uur wordt hoe langer, hoe meer de standaard. In een wereld waarin we het ‘druk-druk-druk’ hebben, bespaart je dat kostbare tijd.

3. Online is hondenvoer tot 30% goedkoper

Online winkels hebben minder kosten dan fysieke winkels: ze hoeven immers geen pand te huren. Daardoor kunnen ze jou als klant lagere prijzen aanbieden. Koop je ook nog eens rechtstreeks van bij de producent? Dan kan je tot 30% besparen tegenover vergelijkbaar hondenvoer in de winkel.

4. Online hondenvoer kopen is ecologischer

Doordat online hondenvoer niet eerst naar de winkel moet gebracht worden, legt het een kortere weg af tot bij de consument. Minder kilometers betekent minder CO2 en meer propere lucht. Dat is natuurlijk wel op voorwaarde dat de online shop milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen gebruikt en we onze aankopen niet massaal gaan retourneren.

5. Online heb je meer opties

Waar je vroeger speciaal naar Antwerpen reed voor een bepaald type hondenvoer, vind je het grootste aanbod nu online. Je bent dus niet langer afhankelijk van de selectie die een lokale handelaar in jou plaats heeft gemaakt. En als je rechtstreeks van de producent koopt heb je er ook geen last van als een product tijdelijk is uitverkocht in de dichtstbijzijnde fysieke winkel. Online heb je dus altijd de grootste keuze.

6. Hulp bij het maken van de juiste keuze

Al die keuze hoeft niet te leiden tot keuzestress, want online vind je vaak reviews en tips van andere gebruikers. Die helpen je bij het maken van de juiste keuze. Zoekmachines laten je bovendien toe om supergericht te zoeken naar het meest geschikte hondenvoer. Helemaal nieuw is het algoritme van Just Russel (ja, dat zijn wij ). Aan de hand van een tiental vragen over jouw hond stellen we de perfecte brok voor jouw hond samen. Er zijn meer dan 1000 verschillende samenstellingen mogelijk!

7. Je kunt altijd en overal online hondenvoer kopen

Online shops zijn 24/7 open, ook ’s nachts en op zon- en feestdagen. Je staat nooit voor een gesloten deur. Bovendien kan je het overal doen: thuis, op het werk of in de cinema. Je hebt alleen een internetverbinding nodig.

8. Online hondenvoer kopen is anoniem

Online ziet niemand wat je in je winkelkarretje gooit en niemand ziet jou. Heb je een vreselijke kater? Online kom je je schoonmoeder gegarandeerd niet tegen. Shop je liever in pyjama met grote tas warme chocomelk? Online krijg je nooit rare blikken.

9. Je hebt nooit te weinig hondenvoer

Sommige online hondenvoedingswinkels bieden een abonnementsformule aan. Op basis van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedsel voor jouw hond, krijg je op de afgesproken tijdstippen een nieuwe zak. Zo kan je je beste vriend nooit vergeten. Wil je de leveringen (tijdelijk) stopzetten? Dan kan je het abonnement makkelijk pauzeren of opzeggen.

10. Niet goed geld terug

Voor online aankopen in België geldt een herroepingsrecht van 14 dagen. Vindt je hond het voer niet lekker of voldoet het niet aan je wensen? Stuur het dan binnen de 14 dagen retour en je krijgt je geld terug. Omdat het allemaal digitaal is, hoef je niemand persoonlijk aan te spreken. Geen lastige vragen of verbaasde blikken dus.

Je ziet het: online hondenvoer bestellen heeft heel wat voordelen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je hond. Want als je hondenvoer online koopt, heb je een dikkere portefeuille, minder stress en meer tijd voor leuke dingen. En de postbode? Die is voortaan wél welkom.


Bestel gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding >

Benieuwd wat je kan verwachten van je eerste levering Just Russel hondenvoer? Bekijk het filmpje!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag