Just RusselCommando: leer je hond tussen je benen lopen

Commando: leer je hond tussen je benen lopen

Vrouw in jeansbroek
Odile Geirnaert
29 augustus 2022
4 min. leestijd

Kan je hond alle basiscommando’s en wil je zijn of haar skills naar een volgend niveau tillen? Dan zijn wij er voor je met onze online hondenschool voor gevorderden. Commando van de dag: leer je hond tussen je benen lopen. Aan de slag!

14 stappen om je hond het commando ‘tussen de benen’ aan te leren

1. Neem enkele hondensnoepjes in je rechterhand.

2. Zorg dat je hond voor je zit en ga met je benen gespreid staan en je handen achter je rug.

3. Hurk lichtjes, leun naar rechts en laat je hand zakken tussen je benen.

4. Moedig je hond aan om het snoepje te bemachtigen zodat hij door je benen loopt.

5. Als dat lukt, klik met een clicker of zeg ‘tussen’ en beloon hem met het snoepje.

6. Neem een nieuw snoepje en beweeg je hand naar de voorkant van je lichaam terwijl je hond knabbelt, zodat hij je hand volgt.

Vrouw in bos en leert hond commando tussen de benen
Beweeg je rechterhand van achter naar voor zodat je hond het snoepje volgt.

7. Blijf stappen 1-6 herhalen. Let erop dat je je hond het volledige snoepje pas geeft als hij helemaal tussen je benen en rond je rechterbeen is gelopen en terug voor je zit. 

8. Herhaal stappen 1-7 aan de linkerkant.

9. Eens je hond dit onder de knie heeft, doe dan hetzelfde, maar met een lege hand (geef hem zijn beloning met je andere hand wanneer hij terug voor je zit).

10. Als dat ook lukt (super!), laat je hond beide benen omcirkelen in een complete 8-figuur. Begin met een snoepje in je rechterhand, en wissel in het midden af naar je linkerhand.

11. Beloon pas bij voltooiing met het snoepje.

12. Doe hetzelfde, maar met lege handen.

13. Lukt dat? Blijf oefenen tot je hond de klik of het commando ‘tussen’ begrijpt en vanzelf door je benen slalomt.

14. En voor echte Einsteins: ga door tot je hond je gespreide benen als commando begrijpt en je geen geluidssignaal meer nodig hebt.

Nog 3 tips zodat je hond sneller tussen je benen leert lopen

Om de weg naar succes effen te maken, geven we je nog 3 tips mee:

1. Je hond tussen je benen leren lopen: beloning

Zorg dat je hond verlekkerd is op zijn hondensnoepje en dat hij die snel kan opeten. Zo raakt je hond niet afgeleid. Een tip: de koekjesrol van Just Russel met lam- en appel. Die zitten verpakt in een handige rol zodat je niet moet grabbelen tijdens je training.  

Just Russel trainingskoekjes met lam en appel voor honden

2. Je hond tussen je benen leren lopen: omgeving 

Train het commando ‘Tussen de benen’ op verschillende plekken. Zo kan je hond overal zijn kunstjes tonen, waar je ook bent. 

3. Je hond tussen je benen leren lopen: oefening (en veel geduld) 

Blijf met je hond trainen tot hij zijn commando volledig onder de knie heeft. Dat kan lang duren, maar zolang jij gemotiveerd bent en hij ook, kunnen jullie alles verwezenlijken! Achteraf is de voldoening nog zo groot. Succes!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
hond op een hoop van knuffels|hond ligt in het gras

Het dier met het grootste geheugen ter wereld is een hond!

04 maart 2021
Dat honden intelligente dieren zijn weten wij natuurlijk al lang, maar je gelooft nooit wat deze hond kan. Dit is Chaser, de hond met het grootste geheugen ter wereld!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond springt over boomstronk|vrouw met vier chihuahuas op haar schoot|dingo jaagt op het strand|man met chihuahua in zijn handen|saluki hond|Alaskan Malamute

Vier van de oudste hondenrassen ter wereld

04 maart 2021
Wist je dat de domesticatie van de hond waarschijnlijk zo’n 14.000 jaar geleden plaatsgevonden heeft? Ontdek in deze blog de vier oudste hondenrassen ter wereld!
Joy Cleymans
Hondennieuws

Help, mijn hond heeft verlatingsangst

19 november 2021
Wist je dat ook honden verlatingsangst kunnen overwinnen? Als baasje speel jij daar een belangrijke rol in. Ontdek hier wat jij kan doen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Gelukkige hond aan het spelen in een lavendelveld|Groenendaeler ligt in de zon|American miniature shepherd ligt op een boomstronk in een bos|Siberische husky aan het wandelen in een bos|Weimaraner ligt in een veld|Dalmatiër in een bos

De 5 mooiste hondenrassen aller tijden

07 maart 2022
Op zoek naar de mooiste hondenrassen? Klik dan verder, want wij vertellen je welke 5 honden een echte wauw-factor hebben!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Kind omarmt vriendelijke golden retriever hond|Kindvriendelijke hond bruine Amerikaanse staffort loopt door gras met oranje kong in zijn mond|Gezinshond bruine franse buldgo staat op tapijt en kijkt omhoog in camera|Gezinshond golden retriever zit op strand met tong uit zijn mond|Lieve gezinshond labrador retriever zit op de stoep en kijkt naar rechts|Beagle ligt op tapijt en beschermt bedje van baby|Leuke zwarte kindvriendelijke teckel hond ligt op dekentje met hoofd en kijkt in camera|Zwarte bernersennen hond staat op aarde met bomen op achtergrond en hijgt|Bruine Mechelse herder ook gekend als hond die goed past bij kinderen ligt op de grond met oranje bal in zijn mond|Kindvriendelijk hondenras witte Engelse bulldog met bruine vlekken ligt al hijgend op houten vloer|Zwarte rottweiler hond zit voor witte voordeur en bewaakt het huis|Golden retriever hond ligt op bed met gezin en kinderen|Creme kleur Engelse cockerspaniël hond zit op schoot van blond jongetje met blauwe polo op de grond|Schattige zwarte bordercollie ligt in bruin kussen met speelgoed en kijkt in camera|Bruine beagle hond zit met klein meisje kind met bruin haar op de zetel

Ontdek de top 12 kindvriendelijke hondenrassen

20 juni 2022
De beslissing is gevallen! Jullie nemen een gezinshond. Maar welke honden kunnen goed overweg met kinderen? Klik verder en ontdek ze alle 12.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
Cyriel Van Steen
4.8 / 5