Hondenvoer online kopen: alles wat je moet weten

Odile Geirnaert
27 januari 2023
3 min. leestijd

Hondenvoer is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van je hond en tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om dit online te kopen. Twijfel je nog om je hondenvoer online te kopen? In deze blog zullen we de voordelen van hondenvoer online bespreken en hoe je het beste kunt kiezen voor je hond.

Wat zijn de voordelen van online hondenvoer?

1. Groter assortiment

Een van de grootste voordelen is dat je een veel groter assortiment hebt om uit te kiezen dan wanneer je naar een fysieke winkel gaat.

2. Hondenvoeding dat aansluit aan de specifieke behoeften van je hond

Online winkels hebben vaak veel meer soorten voer van verschillende merken en verschillende ingrediënten waardoor je hondenvoeding kunt kiezen dat precies aansluit bij de specifieke behoeften van je hond, zoals bijvoorbeeld: hondenvoeding op maat, speciaal voer voor oudere honden of honden met een allergie.

3. Goedkoper

Hondenvoer online is vaak goedkoper dan in een fysieke winkel. Dit komt omdat fysieke winkels meer kosten hebben en deze kosten vaak doorrekenen aan de klant.

4. Gemakkelijk vergelijken van verschillende merken en prijzen

Ook is het gemakkelijk om verschillende merken en prijzen te vergelijken, dit kan in een paar minuten online terwijl je uren kwijt bent in een fysieke winkel.

5. Geen tijdverspilling in fysieke winkel

Je hoeft niet naar een fysieke winkel te gaan, waardoor je geen tijd verspilt aan reizen en wachten in de rij.

6. Snel en gemakkelijk bestellen

Je kan snel en gemakkelijk bestellen vanuit je eigen huis, zonder dat je de deur uit hoeft.

7. Meestal gratis verzending

Een ander voordeel is dat veel online winkels gratis verzending aanbieden, je geeft dus niks extra uit voor de verplaatsingskosten.

8. Mogelijkheid om te bestellen en te laten bezorgen op een gewenst moment.

Wanneer hondenvoer online koopt, kan je je bestelling laten bezorgen op een tijdstip dat voor je uitkomt. Zo weet je zeker dat er iemand thuis is om de bestelling te ontvangen.

Hoe kies je het beste hondenvoer online voor je hond?

Het kiezen van het juiste hondenvoer kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet welke ingrediënten goed zijn voor je hond. Een goede manier om te beginnen is door je hond te laten checken door een dierenarts om te zien of er specifieke voedingsbehoeftes zijn. Daarna is het verstandig om te kijken naar de ingrediëntenlijst op de verpakking. Kies voor hondenvoeding met een hoog gehalte aan eiwitten van hoge kwaliteit, zoals vlees of vis. Vermijd hondenvoeding met een hoog gehalte aan koolhydraten of veel granen. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de leeftijd, grootte en activiteitsniveau van je hond, deze factoren beïnvloeden de hoeveelheid voeding die je hond nodig heeft. 

Waarom kiezen voor Just Russel?

Ben je niet zeker waar je moet beginnen? Bij Just Russel is je hondenvoeding volledig op maat van de behoeften van je hond. Het enige wat jij hoeft te doen is 10 vragen beantwoorden over de leeftijd, grootte, activiteitsniveau en dieet van je hond. Wij zorgen voor de rest en bovendien leveren we je hondenvoeding gratis aan huis!

Dierenarts Joy heeft nog enkele tips om de juiste voeding voor jouw hond te kiezen!

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Corgi en witte samojeed hond houden een picnic in het park|Mooie blue merle Australische herder staat op droog gras met oranje bal in zijn mond|Schattige beagle loopt op zand door de duinen naar de camera|Kleine

Dit zijn de 11 schattigste honden ooit!

28 juli 2022
Klaar om je hart te doen smelten? Als je deze top 11 van schattigste hondenrassen ziet, zal dat sowieso het geval zijn, beloofd! Klik hier en ontdek ze nu.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond op een hoop van knuffels|hond ligt in het gras

Het dier met het grootste geheugen ter wereld is een hond!

04 maart 2021
Dat honden intelligente dieren zijn weten wij natuurlijk al lang, maar je gelooft nooit wat deze hond kan. Dit is Chaser, de hond met het grootste geheugen ter wereld!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Kerstfilms met honden|

Dit zijn de leukste kerstfilms met honden voor de feestdagen!

19 december 2022
Pak een dekentje en roep je hond erbij. Speciaal voor jou zetten we bij JustRussel onze 5 favoriete kerstfilms met honden op een rijtje.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
witte maltezer hond wordt geknipt door hondenkapster aan huis|Twee witte bichon frisé honden zijn getrimd en poseren in het riet

Dit is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2023

27 augustus 2022
Zijn de haren van je hond out of control? Tijd voor een knipbeurt! Maar wat is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022? Ontdek het hier.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Oververhitte hond met zijn tong uit zijn bek

Voorkom een oververhitte hond met onze 7 tips!

03 januari 2023
Strandstoel, check! Cocktail, check! Het is weer zomer, de dagen zijn extra lang en je wil zo veel mogelijk tijd buiten spenderen met je hond. Zalig toch? Alleen gaan honden en warm weer niet zo goed samen.
Joy Cleymans
Hondennieuws
Hond likt aan zijn poot

Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

05 januari 2023
Likt je hond vaak aan zijn poot of poten? Dat kan wijzen op een probleem zoals een allergie, een wondje of parasieten. In ieder geval iets om in ‘t oog te houden dus! Ontdek snel de verschillende redenen voor de likdrang van je hond. 
Cyriel Van Steen