Just RusselZo maak je watermeloenijs voor je hond

Zo maak je watermeloenijs voor je hond

Een hond die een watermeloen eet
cyriel
06 januari 2023
2 min. leestijd

Het is ontzettend warm. Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Maak watermeloenijs voor je hond! Watermeloen bevat heel wat gezonde voordelen voor je hond. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Hieronder wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je lekkere hondenijsjes kan maken!

Een gezonde verfrissing

Tijdens de warme zomermaanden is het goed om verkoeling te zoeken voor je hond. Op die manier geraakt jouw hond niet oververhit. Deze zelfgemaakte watermeloenijsjes helpen je hond af te koelen en ze zijn ook nog eens gezond! De voordelen van watermeloen voor honden? Deze sappige vrucht bevat weinig calorieën en zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, B6 en C en kalium! Enkele stukjes watermeloen zijn dus best gezond.

Deze ijsjes zijn alvast één van onze favorieten. Met pitloze watermeloenstukjes, ijsblokjes en een blender kom je al een heel eind. 1, 2, 3, aan de slag!

Zo maak je watermeloenijs voor je hond!

Moeilijkheidsgraad: ​1/5
Smaak: ​5/5

Benodigdheden

  • 1/8 van een watermeloen (ontpit)
  • 4 ijsblokjes
  • blender
  • ijsblokbak

Instructies

Ontpit de watermeloen. De pitten kunnen namelijk zorgen voor verstopping van het spijsverteringskanaal. Snij vervolgens de watermeloen in stukjes en plaats ze in de blender. Voeg 4 ijsblokjes toe en mix ze tot een smoothie. Giet de smoothie in een ijsblokjesbak en steek dit 4 uren in de vriezer. Tadaa, de watermeloenijsjes zijn klaar. Nu heb je een leuke verfrissing voor je hond!

Waarom vinden honden deze ijsjes zo lekker?

Deze ijsjes zijn veel zachter dan ijsblokjes en zijn nog eens gezonder ook! Watermeloen bevat veel vitaminen en vezels. Met een watergehalte van 92% is watermeloen ook laag in calorieën. Een echte win-win! Onthoud gewoon, zoals met elk extraatje mag je niet overdrijven.

Ga zelf aan de slag! Je hebt de ideale zomerverfrissing gevonden: maak nu zelf watermeloenijs voor je hond en laat hem lekker smullen!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
cyriel
Hondennieuws
Beagle op hondenstrand met blauwe lucht loopt naar camera|Bruine corgi staat op hondenstrand met tong uit mond|Witte maltichon hond ligt op hondenstrand en kijkt naar zonsondergang.|Zwarte bordercollie ligt op wit bankje op de dijk in Knokke|Golden labrador speelt in de zee met blauwe bal in mond

Naar het strand met je hond: dit zijn de 10 leukste hondenstranden!

15 juli 2022
Twijfel je welke stranden ook hondenstranden zijn? Ontdek hier op welke stranden in België en Nederland je hond mag rennen in het zand!
odile
Hondennieuws
Een hond die rondloopt op een mooie zomerdag|Tabel temperatuur op asfalt|Tabel van de temperaturen in de auto

Voorkom een oververhitte hond met onze 7 tips!

03 januari 2023
Strandstoel, check! Cocktail, check! Het is weer zomer, de dagen zijn extra lang en je wil zo veel mogelijk tijd buiten spenderen met je hond. Zalig toch? Alleen gaan honden en warm weer niet zo goed samen.
cyriel
Hondennieuws
|

Zo herken je meteen een broodfokker!

27 oktober 2022
Wil je zeker zijn dat je een hond of kat adopteert bij een ethische fokker? Lees dan hier hoe je een broodfokker kan herkennen en trap niet in de val.
cyriel
Hondennieuws

De beste hondenverzekering in België? Vergelijk hier.

15 februari 2023
Verdient je hond de beste zorg die er is? Dan is een hondenverzekering absoluut een must. Ontdek hier de beste hondenverzekering in België!
odile
Hondennieuws
witte maltezer hond wordt geknipt door hondenkapster aan huis|Twee witte bichon frisé honden zijn getrimd en poseren in het riet

Dit is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022

27 augustus 2022
Zijn de haren van je hond out of control? Tijd voor een knipbeurt! Maar wat is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022? Ontdek het hier.
odile