Zo maak je watermeloenijs voor je hond

Cyriel Van Steen
06 januari 2023
2 min. leestijd

Het is ontzettend warm. Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Maak watermeloenijs voor je hond! Watermeloen bevat heel wat gezonde voordelen voor je hond. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Hieronder wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je lekkere hondenijsjes kan maken!

Een gezonde verfrissing

Tijdens de warme zomermaanden is het goed om verkoeling te zoeken voor je hond. Op die manier geraakt jouw hond niet oververhit. Deze zelfgemaakte watermeloenijsjes helpen je hond af te koelen en ze zijn ook nog eens gezond! De voordelen van watermeloen voor honden? Deze sappige vrucht bevat weinig calorieën en zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, B6 en C en kalium! Enkele stukjes watermeloen zijn dus best gezond.

Deze ijsjes zijn alvast één van onze favorieten. Met pitloze watermeloenstukjes, ijsblokjes en een blender kom je al een heel eind. 1, 2, 3, aan de slag!

Zo maak je watermeloenijs voor je hond!

Moeilijkheidsgraad: ​1/5
Smaak: ​5/5

Benodigdheden

  • 1/8 van een watermeloen (ontpit)
  • 4 ijsblokjes
  • blender
  • ijsblokbak

Instructies

Ontpit de watermeloen. De pitten kunnen namelijk zorgen voor verstopping van het spijsverteringskanaal. Snij vervolgens de watermeloen in stukjes en plaats ze in de blender. Voeg 4 ijsblokjes toe en mix ze tot een smoothie. Giet de smoothie in een ijsblokjesbak en steek dit 4 uren in de vriezer. Tadaa, de watermeloenijsjes zijn klaar. Nu heb je een leuke verfrissing voor je hond!

Waarom vinden honden deze ijsjes zo lekker?

Deze ijsjes zijn veel zachter dan ijsblokjes en zijn nog eens gezonder ook! Watermeloen bevat veel vitaminen en vezels. Met een watergehalte van 92% is watermeloen ook laag in calorieën. Een echte win-win! Onthoud gewoon, zoals met elk extraatje mag je niet overdrijven.

Ga zelf aan de slag! Je hebt de ideale zomerverfrissing gevonden: maak nu zelf watermeloenijs voor je hond en laat hem lekker smullen!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag