Wat is de beste voeding voor adult katten?

Odile Geirnaert
10 januari 2024
5 min. leestijd

Als kattenbaasje weet je hoe belangrijk het is om je harige metgezel de juiste voeding te geven. In deze blog ontdek je alles over de essentiële voedingsbehoeften van adult katten, onthullen we welke ingrediënten ze nodig hebben voor een gezond leven, en delen we handige tips om ervoor te zorgen dat je kat de voeding krijgt die ze verdient. Lees snel verder!

Waarom moet mijn volwassen kat adult brokken krijgen?

Adult brokjes zijn speciaal ontworpen voeding voor volwassen katten, afgestemd op hun specifieke behoeften. In tegenstelling tot kittenbrokken zijn adult brokjes minder calorierijk, wat essentieel is om overgewicht te voorkomen. Bovendien zijn ze aangepast aan de specifieke noden van je kat, zoals allergieën of nierproblemen

Wanneer geef ik mijn kat adult brokken?

Op de leeftijd van één jaar moeten katten overschakelen naar adult brokjes aangepast aan hun behoeften. Maar dit kan verschillen per kat, waardoor sommige katten al vroeger adult voeding moeten krijgen. Het is belangrijk dat je dit altijd eerst even bespreekt met je dierenarts vooraleer je overschakelt op adult kattenvoer. 

Wat is beter, droogvoer of natvoer?

Droogvoer bestaat uit brokjes en zorgt voor een goede tandhygiëne, terwijl natvoer vochtig is en zorgt voor meer hydratatie. Natvoer is vaak aantrekkelijker voor kieskeurige eters vanwege de smaak en geur, waardoor het een handig hulpmiddel is om ervoor te zorgen dat zelfs moeilijke katten voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Just Russel biedt kattenvoer aan volledig samengesteld op maat van van jouw kat. Je kan zowel gaan voor natvoer als voor droogvoer.

Beste voeding voor adult katten

Merk Prijs per kilogram 
Just Russel Op maat samengesteld 
Canagan Grain Free Cat Chicken 8 kg  €11.50/kg
Greenheart kattenvoer 3 Mix 10 kg  €6.30/kg
Acana Cat Wild Prairie 4.5 kg  €11.44/kg 
Caracroc Kattenvoer 3-Mix  €3.34/kg 

De voeding van Just Russel is volledig op maat van de noden van jouw adult kat. Bovendien is het voer glutenvrij en goedgekeurd door dierenartsen. Dit allemaal voor een uitstekende prijskwaliteit. 

Tevreden klanten

Mijn kat is heel blij met het nieuwe droog voer van Just Russel, hij smult ervan en dat terwijl Fred een kieskeurige kat is qua eten. Ook vind ik de hersluitbare verpakking erg praktisch en fijn in gebruik. Ik raad Just Russel iedereen aan, ook voor de kieskeurige katten.

– Bianca

Duidelijk lekker kattenvoeding op maat gemaakt voor onze kater die vroeger regelmatig met struviet ( blaasgruis) te maken had. Hij eet het nu 2 weken, hij plast nog elke dag, dus de voeding doet zijn werk.

– Sophie C.

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag