Wat is de beste voeding voor oudere katten?

Odile Geirnaert
28 oktober 2023
5 min. leestijd

Net zoals wij worden onze katten ook al eens een dagje ouder en daarbij hoort ook aangepaste voeding. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over de beste seniorvoeding voor oudere katten, zodat je je trouwe metgezel een gelukkig en gezond leven kunt bieden in hun gouden jaren. Leer hoe je jouw senior kat de voeding kunt geven die ze nodig hebben om actief en gezond te blijven. 

Waarom moet mijn oudere kat senior voeding krijgen?

Oudere katten zijn minder actief dan kleine kittens en ze hebben ook sneller last van ouderdomskwaaltjes zoals artrose. Senior brokjes zijn speciaal ontworpen voor oudere katten, die unieke behoeftes hebben. Deze brokjes bevatten essentiële voedingsstoffen om het gewicht en de gewrichten van je senior kat te ondersteunen, waardoor hij gezond en actief blijft. 

Wanneer geef ik mijn kat senior brokken?

Wanneer je kat de leeftijd van ongeveer 7 jaar bereikt, is het tijd om over te schakelen op aangepaste brokjes vooor senior katten. De leeftijd kan wel verschillen van kat tot kat, overleg dus altijd eerst even met je dierenarts vooraleer je overschakeld op senior kattenvoeding. 

Wat is het verschil tussen adult en senior voeding voor katten?

Adult kattenvoeding is ontworpen voor volwassen katten, terwijl senior kattenvoeding speciaal is aangepast aan oudere katten. Senior voeding bevat minder calorieën, omdat oudere katten vaak minder actief zijn. Daarnaast bevatten deze brokjes specifieke voedingsstoffen die de gevoelige gewrichten van oudere katten ondersteunen voor een gezonder en comfortabeler leven.

Beste voeding voor senior katten

Just Russel’s senior kattenvoeding  is perfect afgestemd op de behoeften van jouw senior kat. Deze voeding is glutenvrij, wat de spijsvertering ten goede komt, en is bovendien goedgekeurd door dierenartsen, wat garant staat voor uitstekende kwaliteit. En dit alles ook nog eens voor een betaalbare prijs.

 

Merk Prijs / kg 
Just Russel Op maat
Purina ONE Senior 7+ met Kip €7,32 / kg
Felix Elke Dag Feest Kattenvoer Senior Mix in Gelei €6,07 / kg 
Hill’s Science Plan Mature Adult 7+ Active Longevity Light met Kip €12,33 / kg

IAMS Delights Kitten met Kip in Saus 

€8,62 / kg

Tevreden klanten

Mijn eerste kennismaking met Just Russel ? Gewoonweg TOP ! De klantgerichtheid en marketing zijn subliem. Hier wordt toch ieder baasje gelukkig van!

Annick L.

Zeer goede service en goede kwaliteit van voeding. Onze kat is er dol op ook van de doos😻

Majilla S.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag