Dit zijn de beste puppyspeeltjes!

twee puppy's spelen met een speeltje|honden kong speeltje voor puppy's|puzzel speeltje voor puppy's|groen kauwspeeltje voor puppy's
Odile Geirnaert
08 april 2021
3 min. leestijd

Op zoek naar leuke speeltjes voor je puppy, maar weet je niet welke te kiezen met al die opties in de dierenwinkel? Wij helpen je graag! Hier sommen we de leukste puppyspeeltjes voor je op. Scrol dus snel verder en ontdek verschillende soorten speeltjes en hoe je hond die kan gebruiken. 

Waarom zijn puppyspeeltjes belangrijk?

  • Om je pup een bezigheid te geven
  • Om een band op te bouwen met je puppy
  • Om je puppy mentaal te stimuleren
  • Om je puppy actief te houden
  • Zodat je puppy natuurlijke instincten kan vervullen
  • Voor een gezond gebit

6 leuke en nuttige speeltjes voor je puppy

1. Kauwspeeltje

Als puppy, maar ook als je hond ouder wordt, is een kauwbot zeker een must, het is het belangrijkste puppy speeltje.  Een pup zet overal zijn tandjes in en kauwt op bijna alles wat hij kan vinden, ook dus jouw handen en dit kan pijn doen. Ruil je handen of kleren in voor een kauwbot. Waarom doet je puppy dit? Tussen de 13 en 21 weken wisselen de tandjes, eerst de snijtandjes en dan de hoektanden en kiezen. Op 7 maanden zullen de meeste tanden zijn gewisseld. Het wisselen kan voor sommige puppy’s pijn doen, hierdoor gaan ze zoveel bijten.

Een kauwspeeltje is niet alleen noodzakelijk voor puppy’s, maar ook volwassen honden hebben een natuurlijke kauwbehoefte.

groen kauwspeeltje voor puppy's
Rubberen kauwbal

2. Kong

Een Kong-speeltje is heel handig als je jouw pup alleen thuis laat. Je steekt hier vulling in en hij kan zich er uren mee bezighouden. Het werkt goed tegen de verveling en houdt je pup tevreden. Het biedt ook nog mentale stimulatie aan. De Kong is dus een van de beste puppyspeeltjes.

honden kong speeltje voor puppy's

3. Trektouw

Een trektouw is een leuk speeltje voor puppy’s om een band op te bouwen met je pup. Zie dat het touw niet te kort is. En laat je pup hier niet alleen mee spelen, dit is namelijk een interactief speeltje om met jou te spelen. Het inslikken van touw kan namelijk problemen veroorzaken in de darmen.

4. Hondenknuffel

Veel honden vinden knuffels leuk en zeker als er piepertjes in zitten. Hou je pup wel in het oog als hij ermee speelt zodat hij het niet kapot maakt of opeet. Maakt je hond het direct kapot, dan kies je beter speeltjes die niet snel kapot gemaakt kunnen worden.

5. Speelbal

Hier geven we de voorkeur aan een harde bal en niet een tennisbal die ze kapot kunnen bijten. Het is leuk om mee te apporteren als je pup boordevol energie zit. Doe dit laatste niet te veel want het kan belastend zijn voor zijn jonge gewrichten.

6. Hondenpuzzel

Je hebt hier heel veel mogelijkheden in, van makkelijk naar moeilijk. Je hond moet zijn hersenen, neus en poten gebruiken om de snoepjes te vinden. Hondenpuzzels zijn dus goed om je puppy mentaal te stimuleren. Begin met heel makkelijk, lukt het niet direct dan mag je ze wat helpen.

puzzel speeltje voor puppy's
Een hondenpuzzel is goed voor de mentale ontwikkeling van je pup

Andere activiteiten om te doen met je hond

  • joggen
  • fietsen
  • verstoppertje
  • trucjes aanleren

Je hebt dus allerlei soorten speeltjes voor puppy’s die je kan kopen voor je pup. We hopen dat dit je keuze in de dierenwinkel makkelijker maakt! Het allerbelangrijkste is dat je je pup veel opties geeft en zelf ook veel je met je pup speelt.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag