Mijn hond is 7 jaar geworden. Zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden?

Odile Geirnaert
30 december 2020
3 min. leestijd

Honden worden in het algemeen vanaf een leeftijd van 7 jaar als senior beschouwd. Dit kan afhankelijk van het ras iets eerder of later zijn. Dat lijkt misschien een arbitraire aanduiding, maar je houdt er toch beter rekening mee aangezien ook hun voedingsbehoeften veranderen wanneer ze ouder worden. We kunnen onze senior hond het best vergelijken met wij als mens die ouder worden.  Oudere honden worden minder actief, hebben een verminderde conditie en een trager metabolisme. Vooral de eiwitbalans van de voeding hou je beter in de gaten, want senior honden en oudere katten hebben minder eiwitten nodig. Lees hier meer wat je moet doen om optimaal voor je senior honden te zorgen. Een tip, begin bij senior hondenvoer.

In de ‘mature’ of ‘senior’ voeding worden dan ook minder eiwitten verwerkt; wel eiwitten van hoge kwaliteit, maar minder in aantal. Dat is minder belastend voor de nieren, lever en suikerspiegel van je senior honden. In dat soort ‘senior’ voeding wordt ook heel vaak gewricht supplementatie verwerkt, om de gewrichten van de oudere honden wat soepel te houden. https://www.youtube.com/watch?v=lAE9UkazjgA&feature=youtu.be

Als je alles goed doet, hou oud kunnen honden worden?

Kleine honden worden gemiddeld wat ouder, grotere honden vaak helaas wat minder oud. Ook zijn er rassen die gevoeliger zijn voor ziekten en daardoor eerder overlijden. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Klik hier voor een lijst met de 10 oudste honden die ooit hebben geleefd.

senior honden

Onze tip:

  1. Naast senior hondenvoer kan je kies je best voor gezonde snacks. – ” 10 Natuurlijke en Verse Hondensnacks “
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag