Welke merken bieden hypoallergene hondenvoeding aan?

Dog eating hypoallergenic dogfood
Odile Geirnaert
09 mei 2023
3 min. leestijd

Sommige honden kunnen last hebben van een voedselallergie. Hierbij zijn ze allergisch voor bepaalde voedingsstoffen in hun voeding en die lokken dan een allergische reactie uit. Hypoallergene voeding bestaat uit voedingsstoffen die de kans op allergische reacties bij honden verminderen. Typische ingrediënten in dergelijke voeding zijn eend en zalm in plaats van kip en rund, evenals rijst als graan- en glutenvrije optie.

Wanneer heeft mijn hond hypoallergene voeding nodig?

Je hond heeft hypoallergene voeding nodig wanneer hij last heeft van een voedselallergie. Hypoallergene voeding helpt honden om minder allergische reacties te krijgen. Deze voeding bestaat uit ingrediënten die honden makkelijker verteren en minder allergische reacties veroorzaken, denk maar aan eend, lam, zalm en rijst. Er zitten  dus geen granen, zuivel of gluten in. 

Welk merk heeft de beste hypoallergene hondenvoeding?

Er zijn heel wat merken die hypoallergene hondenvoeding aanbieden. Welk merk het beste is, hangt af van heel wat factoren, zoals de voedingsbehoeften en allergieën van je hond. Je leest best steeds goed de beschrijving op de verpakking van de voeding zodat je weet welke stoffen er allemaal in verwerkt zitten. Hieronder kan je zeven merken terugvinden van hypoallergene voeding.

Just Russel

De hypoallergene hondenvoeding van Just Russel  bevat zalm, lam of eend in plaats van kip of rund (waar veel honden allergisch aan kunnen zijn). Daarnaast bestaat de voeding uit rijst in plaats van graan. Het is makkelijk verteerbaar en bevat geen graan, zuivel of gluten. De dierenartsen van Just Russel werken ook met een slimme analysetool waarbij je eerst een vragenlijst invult over je hond, daarna bepaalt de dierenarts wat je hond wel/niet mag eten en tot slot krijg je een gepersonaliseerd voedingsplan volledig afgesteld op de behoeften en allergieën van je hond. 

Royal Canin

Royal Canin hypoallergeen voer bestaat uit gehydrolyseerde soja-eitwitten die de kans op een allergische reactie verkleinen. Bovendien bevat de voeding omega 3 vetzuren EPA en DHA, zoals visolie, die zorgen voor een gezonde huid en goede spijsvertering. 

Edgard & Cooper

Edgar & Cooper hypoallergeen voer bevat geen synthetische bewaarmiddel, kleurstoffen of andere chemische stoffen waardoor de kans op allergieën vermindert. Ze bieden drie opties als hypoallergene voeding: Vers Hert & Scharreleend; Verse Noorse Zalm en Vers Graslam, allemaal met een mix van groenten en fruit. 

Hill’s

Hill’s heeft een speciale voerlijn voor hypoallergene voeding. Hill’s Prescription Diet is speciaal ontwikkeld voor honden die last hebben van hun huid, gewrichten, ziektes of een voedselallergie. De Hill’s z/d Food Sensitivities – Prescription Diet – Canine is geschikt als hypoallergene voeding voor honden. 

Smolke

De Sensitive Duck van Smolke is hypoallergene voeding voor honden met een eiwitallergie. De voeding bestaat volledig uit eend, een voedingsstof waar weinig honden allergisch aan zijn. Het is ook een goed alternatief voor honden die allergisch zijn aan bepaalde eiwitten.

Biofood

Biofood Geperst Lam bevat 1 dierlijke eiwitbron, namelijk lam. Bovendien is het tarwe- en glutenvrij en makkelijk verteerbaar. Het helpt ook tegen een betere huid en vacht. 

Brit Care

Brit Care hypoallergeen voer is graanvrij en bevat heel wat omega 3-vetzuren. Het is ook gemaakt met kokosolie in plaats van kippenvet waardoor er minder allergische reacties ontstaan bij je hond. 

 

Meer te weten komen over hypoallergene hondenvoeding? Lees een van deze blogs!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag