Wat zijn de voordelen van hypoallergene voeding?

Dog with his hypoallergenic food
Odile Geirnaert
08 mei 2023
4 min. leestijd

Voedselallergieën en -intoleranties kunnen leiden tot ongemakkelijke symptomen en gezondheidsproblemen. Gelukkig biedt hypoallergene voeding een oplossing voor honden met voedselallergieën. Hypoallergene voeding is speciaal ontwikkeld om allergische reacties te verminderen en de algehele gezondheid van je hond te verbeteren. Ontdek in dit artikel meer over de voordelen van hypoallergene voeding en waarom het een goede keuze kan zijn voor jouw hond met voedselallergieën.

Wat is hypoallergene voeding precies?

Hypoallergene voeding verwijst naar voedsel dat speciaal is ontwikkeld voor mensen of dieren die allergieën of voedselintoleranties hebben. Het vermijdt specifieke ingrediënten die bekend staan om het veroorzaken van allergische reacties, zoals pinda’s, boomnoten, schaaldieren, vis, melk, eieren, soja, tarwe en gluten.

Waarom hypoallergeen voedsel geven aan jouw hond?

Hypoallergeen hondenvoer brengt heel wat voordelen met zich mee voor de gezondheid van je hond. Wij sommen er enkele voor je op:

Verminderen van allergische reacties

Hypoallergeen voedsel is samengesteld zonder veel voorkomende allergenen, zoals granen, zuivelproducten, en bepaalde eiwitbronnen. Met hypoallergeen voedsel verminder je hierdoor de kans op allergische reacties bij je hond.

Minder jeuk

Allergische reacties bij honden kunnen vaak leiden tot jeuk. Hypoallergeen voedsel kan helpen om overmatig krabben en huidirritaties te verminderen. Hierdoor gaat je hond zich comfortabeler voelen. 

Beter voor de spijsvertering

Hypoallergeen voedsel wordt vaak samengesteld met licht verteerbare ingrediënten, wat gunstig is voor honden met een gevoelige spijsvertering. Door ingrediënten te vermijden die moeilijk kunnen maagklachten, winderigheid en diarree verminderen. Hypoallergeen voedsel kan de algehele darmgezondheid van je hond verbeteren.

Zijn er verschillende soorten hypoallergene voeding?

Ja, er zijn verschillende soorten hypoallergene voeding beschikbaar. Dit omvat voeding met een beperkt aantal ingrediënten die minder allergenen bevatten. De variatie in hypoallergene voeding biedt opties die kunnen voldoen aan de specifieke voedselintoleranties en behoeften van individuele honden.

Het belang van de eiwitbron

De eiwitbron is van groot belang bij hypoallergeen voedsel. Allergische reacties bij honden worden vaak veroorzaakt door specifieke eiwitten in voeding. Een hypoallergeen dieet met een eiwitbron die de hond nog niet eerder heeft gegeten, zoals lam, kalkoen of vis, kan de kans op allergische reacties verminderen. 

Meer te weten komen over hypoallergene hondenvoeding? Lees een van deze blogs!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag