De smakelijkste hypoallergene hondensnacks

Joy Cleymans
02 juni 2023
4 min. leestijd

Honden kunnen, net als mensen, last hebben van voedselallergieën. Gelukkig bestaan er hypoallergene snacks die speciaal ontworpen zijn om allergische reacties te verminderen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over hypoallergene snacks, zodat je jouw hond kunt trakteren op gezonde allergeenvrije snacks.

Wat zijn hypoallergene hondensnacks?

Hypoallergene hondensnacks zijn snacks met weinig kans op een allergische reactie. Sommige honden kunnen door hun voedsel een allergische reactie krijgen met klachten zoals jeuk, haaruitval en maagproblemen. Hypoallergene snacks voor je hond zijn gemaakt van 1 eiwitbron en weinig andere ingrediënten om allergische reacties te vermijden. Er bestaan verschillende opties zoals een allergeenvrij kauwbot, hondenkoekjes of hypoallergene snoepjes voor je hond. Je leest er onderaan dit artikel meer over.

Hoe vaak mogen honden snacks?

Een voedselallergie betekent niet dat je je hond geen beloning of traktatie meer kan geven. Veel hondenbaasjes hanteren de 10%-regel: 10% van de dagelijkse voeding bestaat uit (hypoallergene) hondensnacks. Per 100 gram voeding mag je hond dus 10 gram hondensnoepjes krijgen. Kijk vooral naar wat past bij jouw hond, want iedere hond is anders. Maar je hoort het dus goed: haal die hypoallergene snacks voor je hond maar boven.

De beste hypoallergene hondensnacks (die overheerlijk zijn)

Er zijn tal van opties om je hond hypoallergene snacks te geven. We geven je graag onze favorieten mee die 100% hypoallergeen zijn!

De Garden Bites

De Garden Bites zijn gezonde glutenvrije snacks en bestaan voor 55% uit zoete aardappel. Ze reinigen ook de tanden van je hond en zitten boordevol vitamines, calcium en ijzer. Je vindt de Garden Bites Veggie Friends en de Garden Bites Fruity Friends online bij Just Russel. (Cluster blog link: Hondensnacks online)

Whimzees Tandenborstel

Dit heerlijke allergeenvrije kauwbot is glutenvrij, ideaal voor gevoelige honden. Het is gemaakt uit 100% natuurlijke ingrediënten. Deze gezonde hondensnack is bovendien ook calorie-en vetarm. Het is ook super goed om je viervoeter zijn tanden te versterken!

Natuurlijke hondensnacks

Je kunt ook kiezen voor natuurlijke opties, die zijn niet volledig hypoallergeen maar verkleinen de kans op een allergische reactie wel.

Zelfgemaakte allergeenvrije hondensnacks

Wil je je liefde voor je hond tonen door zelfgemaakte snacks te maken? Probeer dan zeker eens deze receptjes uit:

Groenten

Gedroogde groenten zoals zoete aardappel en pompoen hebben een lage kans op een allergische reactie. Lekker en gezond!

Vis

Gedroogde zalm of kabeljauw is de perfecte eiwitbron voor jouw hond. Deze vissoorten zijn allergeenvrij. Wedden dat jouw hond nu al begint te kwijlen?

Wild

Niet enkel vis, maar ook wild kan jouw hond blijven eten ondanks zijn allergie. Denk aan gedroogd konijn, hert, eland of gedroogde fazant. Deze Jerky’s van hert vallen bij viervoeters ook in goede smaak!

Overleg zeker met je dierenarts als je je zorgen maakt over mogelijke allergieën bij je hond

Om helemaal zeker te zijn wat jouw hond wel of niet mag eten raadpleeg je best een huisarts voor advies. Zij kunnen het beste zeggen welke allergieën jouw hond heeft en welke hypoallergene snacks je het beste kunt geven.

Meer te weten komen over hypoallergene hondenvoeding? Lees een van deze blogs!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
4.8 / 5