Hypoallergeen hondenvoer voor elke hond!

Odile Geirnaert
20 april 2024
5 min. leestijd

De voedingsbehoeften van elke hond zijn anders, maar hypoallergeen hondenvoer is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden. Hypoallergene voeding is speciaal samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van honden die gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen, maar dat wil niet zeggen dat jouw (allergievrije) hond geen baat kan hebben bij deze gezonde, natuurlijke voeding. In deze blog verklappen we je wat het effect van hypoallergeen hondenvoer is op jouw hond. 

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergene hondenvoeding is licht verteerbaar en vermijdt bepaalde ingrediënten om allergische reacties te voorkomen. Het mijdt veelvoorkomende allergenen zoals tarwe, maïs, rundvlees of andere ingrediënten die je beter vermijdt. Hypoallergene hondenvoeding is verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen en bevat makkelijk verteerbare eiwitbronnen zoals kalkoen of zalm. De productie gebeurt volgens strikte kwaliteitsnormen om de zuiverheid te waarborgen. 

Kenmerken van hypoallergeen hondenvoer

Deze soort voeding bestaat uit enkele belangrijke kenmerken:

  • Gehydrolyseerde eiwitten: deze eiwitten worden afgebroken tot kleinere fragmenten a.d.h.v. hydrolyse. Dit proces maakt de eiwitmoleculen kleiner, waardoor ze makkelijker te verteren zijn. 
  • Essentiële voedingsstoffen: de uitgebalanceerde voeding wordt verrijkt met essentiële voedingsstoffen, die voldoen aan de voedingsbehoeften van jouw hond. 
  • Beperkte ingrediëntenlijst: veelvoorkomende allergenen worden vermeden, zodat jouw hond geen last krijgt van zijn maag of darmen. 

Waarom hypoallergeen hondenvoer voor elke hond nuttig kan zijn

Veel honden hebben last van allergische reacties. Heeft jouw hond geen allergieën, maar denk je er toch over na om hypoallergeen hondenvoer aan te schaffen? Goed idee, zo kan je voorkomen dat jouw hond allergieën ontwikkelt in de toekomst! Hypoallergene voeding wordt samengesteld met licht verteerbare ingrediënten die, ook bij honden zonder allergieën, de spijsvertering ondersteunen. Hypoallergene voeding bestaat uit lekkere en natuurlijke ingrediënten, die zelfs aantrekkelijk zijn voor de kieskeurigste hond. Dankzij al deze voordelen krijgt jouw hond steeds de juiste voedingsstoffen binnen.

Wanneer moet je hond overstappen op hypoallergeen hondenvoer?

Als je één van deze symptomen herkent bij je hond: verminderde energie, jeukende huid, diarree of frequente oorontstekingen, kan het zijn dat je hond allergisch is voor zijn huidige voeding. In dit geval is het raadzaam om, voor de gezondheid van je hond, over te schakelen naar hypoallergeen hondenvoer dat speciaal is samengesteld om allergische reacties te voorkomen of te verminderen. Het is belangrijk om dit altijd eerst te laten checken door je dierenarts, zo kan de juiste diagnose gesteld worden, voordat je wijzigingen aanbrengt in het dieet van je hond. De dierenarts zal tests uitvoeren om voedselallergieën bij je hond vast te stellen. 

Hoe moet je overstappen op hypoallergeen hondenvoer?

Wil je je hond graag laten overstappen op hypoallergeen hondenvoer? Dan geef je best gedurende de eerste twee dagen 75% van het oude en 25% van het hypoallergene hondenvoer. Na 2 dagen kan je 50% van het oude hondenvoer en 50% van de hypoallergene voeding geven. De laatste 2 dagen geef je 25% oude voeding en 75% hypoallergene voeding. Vanaf dag 7 kan je helemaal overstappen op het hypoallergene hondenvoer. 

Meer informatie over het veranderen van voeding vind je in dit artikel.

Hypoallergeen hondenvoer voor jouw hond

Elke hond is uniek en verdient voeding die is afgestemd op zijn individuele behoeften. Maar welke merken bieden hypoallergene hondenvoeding aan en hoe kies ik voor de juiste hondenvoeding? Met het hypoallergene hondenvoer van Just Russel kan je de bal niet misslaan. Ons hondenvoer wordt volledig op maat van jouw hond samengesteld en werd goedgekeurd door dierenartsen. De hondenvoeding bevat maar één eiwitbron, waar minder dan 2% van alle honden allergisch voor zijn. Zeg vaarwel tegen maag-, darm- en huidklachten.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, schreef Just Russel een artikel over de populairste hondenrassen en de voeding die bij hen past. 

Just Russel

Just Russel biedt op maat gemaakt hypoallergeen hondenvoer aan om te voldoen aan de noden van jouw viervoeter. Just Russel maakt het je graag gemakkelijk. Wij werken enkel en alleen met kwaliteitsvolle producten en passen de voeding steeds aan naar de leeftijd en het ras van jouw hond. Nood aan advies? Onze dierenartsen en voedingsexperts staan voor je klaar. Wij zijn gratis bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 18 u.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag