Het belang van hypoallergeen hondenvoer bij allergische reacties en intoleranties

Kleine witte hond ligt op zijn voederbak
Cyriel Van Steen
05 maart 2024
5 min. leestijd

Veel honden hebben last van voedselallergieën en intoleranties, omdat ze gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in traditioneel hondenvoer. Maar hoe kan je de klachten van je hond nu oplossen? Lees verder en ontdek waarom hypoallergene voeding een oplossing kan zijn voor de klachten van jouw hond!

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen die terug te vinden zijn in traditionele hondenvoeding. Het doel van dit soort voer is om allergische reacties bij honden te voorkomen en te verminderen door ingrediënten te vermijden die vaak allergische reacties veroorzaken. In hypoallergeen hondenvoer zit maar één eiwitbron waar minder dan 2% van alle honden allergisch voor zijn.

Wat te doen bij voedselallergieën en voedselintoleranties?

Een vaak voorkomend probleem bij honden zijn voedselallergieën. Voedselallergieën bij honden kan je herkennen door deze symptomen:

Als je hond één van deze symptomen vertoont, dan is het belangrijk om erachter te komen waar je hond allergisch voor is. Dit kan met een eliminatiedieet, waarbij je hond voor minimaal zes weken stopt met zijn huidige voeding, en hypoallergeen hondenvoer krijgt met een nieuwe eiwitbron. Vergeet naast het aanpassen van de voeding ook niet om te kiezen voor hypoallergene snacks.

Waarom kiezen voor hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer kan een oplossing bieden voor honden met voedselallergieën en intoleranties. Het brengt heel wat voordelen met zich mee voor je hond:

  • Verminderen van allergische reacties
  • Betere spijsvertering
  • Verhoogde immuniteit
  • Meer energie
  • Betere vacht en huid

Lees meer in onze blog over het beste hypoallergeen hondervoer, om te weten te komen of hypoallergeen hondenvoer iets voor jouw viervoeter is.

Welk hypoallergeen hondenvoer kiezen?

Het is niet makkelijk om het juiste hypoallergeen hondenvoer te kiezen voor je hond uit zo een groot aanbod. Belangrijk is om een kijkje te nemen naar de ingrediëntenlijst, want hypoallergeen hondenvoer moet waardevolle ingrediënten bevatten die geen allergieën veroorzaken bij je hond. Just Russel biedt hypoallergeen hondenvoer op maat aan om te voldoen aan de noden van elke hond. De gepersonaliseerde voeding is lichter verteerbaar en bevat geen ingrediënten waar je hond allergisch voor is.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag