Hoe kan je het immuunsysteem van je hond versterken?

Toy poodle zijn stoelgang is perfect doordat zijn immuunsysteem in balans is
Odile Geirnaert
13 september 2023
5 min. leestijd

Net als wij hebben honden een sterk immuunsysteem nodig om volop te genieten van het leven. Van het beschermen tegen ziekten tot het ondersteunen van een levendige levensstijl, dit belangrijke systeem heeft vele taken. Hieronder ontdek je de geheime ingrediënten die het immuunsysteem van je hond naar een hoger niveau tillen. Scroll dus zeker verder!

Hoe werkt het immuunsysteem van je hond?

Het immuunsysteem van je hond is als een beschermend schild tegen ziekten. Witte bloedcellen en antistoffen vormen het team dat indringers bestrijdt. En het beste deel? Dit systeem leert en onthoudt, waardoor je hond steeds beter wordt in het afweren van dezelfde aanvallers. Dus terwijl je hond de wereld ontdekt, staat zijn immuunsysteem paraat om te verdedigen en te onthouden.

Hoe versterk je het immuunsysteem van je hond?

Je kunt het immuunsysteem van je hond versterken door een uitgebalanceerd dieet, voldoende beweging, stressbeheersing, voldoende slaap en supplementen.

Uitgebalanceerd dieet

Zorg voor kwalitatieve voeding die alle essentiële voedingsstoffen bevat, zoals eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Dit is niet zomaar eten, het is een ticket voor een supercharged immuunsysteem en een gezonde levensweg! Hier kan je gratis een gepersonaliseerd voedingsschema voor je hond berekenen.

Voldoende beweging

Regelmatige lichaamsbeweging is als een power-up voor je hond! Niet alleen voelt hij zich topfit, maar zijn bloedsomloop krijgt een boost en zijn immuunsysteem wordt een heuse superheld.

Beheers het stressniveau van je hond

Hou de stress van je hond in de gaten, want het is een echte boosdoener voor het immuunsysteem van je trouwe maatje! Zorg voor een veilige en comfortabele omgeving voor je hond, vermijd overmatige prikkels en bied voldoende rust. Heeft je viervoeter toch nog last van stress? Lees hier hoe je hem kan helpen.

Zorg voor voldoende slaap

Jouw harige vriend heeft van tijd tot tijd een schoonheidsslaapje nodig voor zijn immuunboost. Dromenland is niet alleen voor mensen, het is waar het immuunsysteem van je hond zichzelf oplaadt. Dus voorzie die knusse slaapplek en kijk hoe je hond elke dag straalt als een ster!

Geef je hond supplementen

In vele gevallen kunnen supplementen, zoals omega 3-vetzuren of vitamines, nuttig zijn om het immuunsysteem van je hond een extra duwtje te geven.

Probiotica om het immuunsysteem van je hond te versterken?

Probiotica zijn als gezonde bondgenoten voor het darmstelsel van je hond. Ze bevorderen een gebalanceerde darmflora, wat een heuse boost voor je viervoeter zijn immuunsysteem betekent. Onze dierenarts Joy Cleymans legt je in deze blog alvast piekfijn uit wat de voordelen van probiotica zijn.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
4.8 / 5