Just RusselProbiotica en de gevoelige maag van je hond

Probiotica en de gevoelige maag van je hond

Australian Sheppard ligt in de zetel met een gevoelige maag
Joy Cleymans
18 augustus 2023
5 min. leestijd

Een gevoelige maag, niemand vindt dat fijn en al zeker niet je trouwe viervoeter. Wij kunnen nog zeggen wanneer we ons niet goed voelen, maar je hond heeft het hier iets moeilijker mee. Merk je dat je hond een verminderde eetlust heeft, kwijlt en soms zelfs braakt? Dan heeft hij waarschijnlijk last van een gevoelige maag. Elk kwaaltje heeft een oplossing, dus een gevoelige maag ook. Ben je benieuwd naar wat je hieraan kan doen en welk effect probiotica hierop heeft? Lees dan zeker verder!

Wanneer heeft je hond een gevoelige maag?

Niet alleen wij als mens kunnen last hebben van een gevoelige maag, maar ook onze trouwe viervoeters. Maar hoe weet je nu of je hond hier last van heeft?

Er zijn een aantal dingen die je hond doet wanneer hij last heeft van een gevoelige maag. Het typische, wat elk baasje wel kent, is het eten van gras. Uiteraard is enkel eten van gras niet per se een teken van een gevoelige maag. Er spelen nog andere factoren een rol zoals verminderde eetlust, kwijlen, knarsetanden en soms zelfs braken.

Hoe werken probiotica voor de spijsvertering van je hond?

Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Probiotica staat bekend om zijn positieve werking op de spijsvertering, maar wat zijn probiotica precies? Het zijn de goede bacteriën die te vinden zijn in je lichaam die ervoor zorgen dat je spijsvertering in evenwicht blijft. Soms raakt deze balans verstoord en is het dus belangrijk om deze weer te herstellen. Uiteraard kan je beter het zekere voor het onzekere nemen en probiotica preventief toedienen aan je trouwe viervoeter.

De voordelen van probiotica voor honden met een gevoelige maag?

Als baasje wil je natuurlijk weten welke voordelen probiotica hebben op de gevoelige maag van je viervoeter. Er zijn een aantal voordelen die best wel interessant zijn.

Spijsvertering

Zoals eerder al aangehaald helpt probiotica om de spijsvertering in evenwicht te houden. Als de spijsvertering in evenwicht is, zal de gevoelige maag ook al stukken minder zijn.

Darmflora

De maag en de darmen hangen allemaal aan elkaar vast. Een gevoelige maag wil dus ook zeggen, gevoelige darmen. Dat kan zich resulteren in dunne ontlasting en daar kan je aan de hand van probiotica ook vaarwel tegen zeggen. Ben je benieuwd naar hoe de darmflora van je hond verstoord kan raken? In deze blog kan je daar alles over lezen. 

Immuunsysteem

Omdat probiotica goede bacteriën zijn, zorgen deze ook voor een beter immuunsysteem.

Hoe integreer je probiotica in het dieet van je hond?

Als je tot hier bent geraakt ben je waarschijnlijk wel benieuwd hoe je dit supplement kan verwerken in de voeding van je vriendje. Het product is bij Just Russel te verkrijgen in een soft chew substantie en wordt dus gezien als snackje. Per doosje zijn er 50 snacks. Hoeveel je je viervoeter per dag mag toedienen, hangt van zijn gewicht af. Zijn jij en je trouwe viervoeter helemaal klaar met zijn gevoelige maag? Check dan zeker even deze link naar de probiotica.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
4.8 / 5