De voordelen van biologische en natuurlijke hondenvoeding

Odile Geirnaert
04 juni 2024
5 min. leestijd

Biologische en natuurlijke hondenvoeding wordt steeds populairder bij vele baasjes. Dat komt doordat we meer en meer bezig zijn met de gezondheid van onze viervoeters, en dat begint bij gezonde voeding. Maar waarom zijn natuurlijke en biologische brokjes zoveel gezonder voor je hond? In deze blog sommen we enkele belangrijke voordelen op. Lees je mee?

Wat is biologisch en natuurlijk hondenvoer?

Biologische en natuurlijke hondenvoeding is een voeding samengesteld met natuurlijke en biologische ingrediënten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn. Het bevat dus geen kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen, pesticiden, antibiotica of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Dit alles zorgt ervoor dat de voeding zijn oorspronkelijke voedingswaarde behoudt. 

Waarom biologische en natuurlijke hondenvoeding?

Doordat biologische en natuurlijke hondenbrokjes niet bewerkt zijn, sluit het beter aan bij het natuurlijke dieet van je hond, en dat is veel gezonder voor je beste vriend. Zo vermindert het allergieën, bevordert het de spijsvertering en laat het de vacht van je hond stralen. Bovendien is biologische hondenvoeding milieuvriendelijk. Goed voor je viervoeter en voor het milieu dus!

Voordelen van biologische en natuurlijke hondenvoeding

In vergelijking met standaard hondenvoeding, hebben biologische en natuurlijke hondenbrokjes heel wat voordelen. We hebben ze hieronder voor je opgesomd.

Geen kunstmatige toevoegingen

Je weet het misschien niet, maar veel traditioneel hondenvoer bevat kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen. Net zoals bij mensen, zijn die onnatuurlijke producten helemaal niet gezond voor je viervoeter. Omdat natuurlijke hondenvoeding is samengesteld met natuurlijke producten zoals organisch vlees, vis of eieren is het niet alleen gezonder, maar ook voedzamer voor je viervoeter. 

Minder gezondheidsklachten

Honden hebben minder last van allergieën en spijsverteringsklachten wanneer ze een biologische voeding krijgen. Ook dat is te danken aan de natuurlijke ingrediënten waarmee de brokjes zijn samengesteld. Zo reageren honden minder snel allergisch op natuurlijke ingrediënten dan op kunstmatige toevoegingen. Bovendien bestaan biologische brokjes uit hoogwaardige eiwitten en die verhelpen een hoop maag- en darmklachten. 

Sterker immuunsysteem

Zelfs als je hond geen last heeft van allergieën of zijn spijsvertering, hebben natuurlijke brokjes veel voordelen. Dat komt omdat de brokjes een hogere voedingswaarde hebben en dat is makkelijker te verteren. Die vlotte vertering zorgt ervoor dat je hond makkelijk de voedingsstoffen opneemt die hij nodig heeft voor een sterk immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem betekent een gezonde hond en dus minder dierenartsbezoeken! 

Biologische en natuurlijke hondensnacks

Naast hondenbrokken zijn ook hondensnacks belangrijk in het dieet van je viervoeter. Deze moeten niet enkel smakelijk zijn, maar ook gezond. Om die gezondheid te garanderen, kan je je traditionele snoepjes inruilen voor natuurlijke en biologische snacks. Naast dat ze gezond zijn, zijn natuurlijke snacks bovendien ook veel smakelijker voor je viervoeter. Om de keuze voor de juiste hondensnacks makkelijker te maken, kan je alvast een kijkje nemen op de Just Russel webshop

Geef ik mijn hond nu best biologische en natuurlijke voeding?

Merk je dat je hond last heeft van allergieën en spijsverteringsklachten? Of wil je je viervoeter graag een gezonde hondenvoeding geven? Dan is het een goed idee om over te schakelen naar natuurlijke hondenbrokjes. Via de Just Russel app kan je een natuurlijke voeding samenstellen die is afgestemd op de unieke noden van je viervoeter. Zo ben je bovendien ook zeker dat de voeding de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten bevat. Een gezonde en unieke voeding dus!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag