Wat is het beste hondenvoer zonder kunstmatige toevoegingen?

Golden Retriever eet zijn op maat gemaakte natuurlijke hondenbrokken op
Joy Cleymans
08 augustus 2023
6 min. leestijd

Als baasje wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter, en voeding speelt een cruciale rol in de algehele gezondheid en welzijn van je hond. Maar met alle keuzes tegenwoordig weet je als baasje vaak niet wat het beste is. In dit artikel zullen we dieper ingaan op alles over natuurlijk hondenvoer. Scrol verder en lees alles wat je moet weten.

Wat is natuurlijk hondenvoer?

Natuurlijk hondenvoer is hondenvoer gemaakt met natuurlijke ingrediënten, dus zonder kunstmatige toevoegingen. Het is aanbevolen vanwege de voedingswaarde, de mogelijke allergievermindering, de gezonde spijsvertering en de algemene gezondheidsvoordelen voor je hond. Controleer altijd de ingrediënten en overleg met een dierenarts.

Voordelen van natuurlijke hondenvoeding

Beter verteerbaar

Natuurlijke hondenvoeding is over het algemeen beter verteerbaar voor honden dan sommige commerciële voedingsmiddelen. Dit komt doordat natuurlijk hondenvoer vaak ingrediënten bevat die van nature lichter verteerbaar zijn voor honden, zoals hoogwaardig vers vlees, groenten en granen. Het lichaam van de hond kan deze voedingsstoffen efficiënter afbreken en opnemen, wat resulteert in een gezondere spijsvertering.

Hogere kwalitatieve ingrediënten

Natuurlijke hondenvoeding gebruikt hoogwaardige ingrediënten met veel voedingsstoffen en weinig kunstmatige toevoegingen. Vers vlees wordt vaak gebruikt, wat de voedingswaarde behoudt en essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en vitaminen levert. Dit bevordert de algehele gezondheid, vooral bij puppy’s en jonge honden.

Geen schadelijke ingrediënten

Natuurlijke hondenvoeding vermijdt schadelijke ingrediënten en wordt uitvoerig getest om veilig te zijn voor je hond. In tegenstelling tot commercieel hondenvoer bevat het geen vulstoffen, kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen. Je kunt met een gerust hart voeding geven die veilig is voor je trouwe viervoeter.

Geen huid en vacht klachten meer

Natuurlijke hondenvoeding met verse ingrediënten zoals zalm, rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren, bevordert een gezonde huid en vacht. Dit kan huidproblemen zoals jeuk, schilfering en allergieën verminderen, waardoor je hond zich comfortabeler en gelukkiger voelt. Ontdek natuurlijke hondenvoeding hier op onze website.

Beste hondenbrokken zonder kunstmatige toevoegingen

Merk % vlees Vleessoorten % Graan Graansoorten Belangrijkste ingrediënten Graanvrij of hypoallergeen?
Just Russel Op maat van je hond Op maat van je hond Op maat van je hond Nvt Op maat van je hond Graanvrij en hypoallergeen
Orijen Adult 80% Kip, kalkoen, witvis, zalm 0,00% Nvt Kip, kipmeel, kalkoenmeel Graanvrij
Acana Grasslands 60% lam, zalm, haring, baars, eend 0,00% Nvt vers lamsvlees, lamsvleesmeel, zalmmeel, haring, aardappelen Graanvrij, hypoallergeen
Acana Adult 54,5% Kip, Zalm 20,00% Haver, rijst Kipmeel, haver, verse kip, erwten, rijst /
Fish4dogs 51,90% Kabeljauw, haring 0,00% Nvt Verse vis, Aardappel, Haringmeel, Zalmolie, Bietenpulp Graanvrij, hypoallergeen
Power of Nature 50% Kip 20% Rijst Biologische verse kip, Gedroogd kippenvlees, Bruine rijst, Biologische witte rijst, gedroogd ei Hypoallergeen
Naturis Adult Kip, vis Rijst, Mais Kip, vis, rijst, kippenvet, zalmolie /
Jarco H.A.R. 50% Hert 20,00% Rijst Vers hertenvlees, rijst, aardappel, vet /
Jarco Adult 45% Pluimvee 33,00% Mais, tarwe Gedroogd pluimvee, mais, tarwe, vet, as /

Just Russel biedt goedgekeurde en op maat gemaakte hondenbrokken aan. Deze brokken zijn beter verteerbaar, graanvrij, hypoallergeen en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Het merk staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Tevreden klanten

Enkele klanten van Just Russel delen graag hun ervaring met jou:

In tegenstelling tot andere hondenbrokken zijn onze honden van deze écht fan. Onze grootste hond verteert niet alle voeding even goed en heeft vaak last van huidallergieën. Dankzij de allergievrije voeding van Just Russel zijn die problemen van de baan.

Julie T

Na meerdere mislukte pogingen met andere merken heb ik bij eindelijk voeding gevonden die de stoelgang van onze honden verbetert. We zijn nog maar enkele dagen verder en we kunnen al een positief resultaat zien! Het is nog betaalbaar ook!

Kyra A.

Onze pup met meerdere allergieën verdraagt Just Russels voeding perfect. Ze smult als nooit tevoren en de gepersonaliseerde zakken zijn een leuke extra. Eindelijk een oplossing gevonden die volledig op haar is afgestemd. Wij zijn fan!

Hermien D.

Lees hier alle reviews van onze tevreden klanten!

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op natuurlijk hondenvoer?

Het is belangrijk om te overwegen of het overschakelen naar natuurlijk hondenvoer geschikt is voor jouw hond. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  1. Individuele behoeften: Elk hondenras en individu heeft zijn eigen specifieke voedingsbehoeften. Overweeg de leeftijd, grootte, gezondheidstoestand, en eventuele allergieën of intoleranties van jouw hond bij het kiezen van het juiste voer.
  2. Verbeterde voedingswaarde: Natuurlijk hondenvoer kan hoogwaardige ingrediënten bevatten die essentiële voedingsstoffen leveren voor een optimale gezondheid en welzijn van je hond.
  3. Geen kunstmatige toevoegingen: Natuurlijke voedingen bevatten doorgaans geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen, waardoor het een gezondere optie kan zijn voor je hond.
  4. Allergieën en intoleranties: Als je hond gevoelig is voor bepaalde voedingsmiddelen, kan hypoallergeen of graanvrij hondenvoer van Just Russel een geschikte optie zijn om allergieën te verminderen.
  5. Maatwerk: Just Russel biedt op maat gemaakte hondenvoeding die is afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren van jouw hond. Dit kan voordelig zijn als je een persoonlijk voedingsplan wilt voor jouw trouwe metgezel.
  6. Betere verteerbaarheid: Natuurlijk hondenvoer is vaak beter verteerbaar, wat kan leiden tot een gezondere spijsvertering en regelmatige stoelgang voor je hond.
  7. Overleg met een dierenarts: Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je grote veranderingen in het dieet van je hond aanbrengt. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van het beste voer voor de specifieke behoeften en gezondheid van jouw hond.
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag