Wat is de beste hondenvoeding van 2023?

Odile Geirnaert
26 oktober 2023
5 min. leestijd

In 2023 zijn er talloze opties beschikbaar als het gaat om hondenvoeding, en het maken van de juiste keuze voor je harige metgezel is van het grootste belang. In deze blog gaan we dieper in op de beste hondenvoeding. Ontdek welke voeding het beste aansluit bij de behoeften van jouw trouwe viervoeter en hoe je hun gezondheid en welzijn kunt optimaliseren.

Hoe kies ik de beste hondenvoeding voor mijn hond?

Het kiezen van de beste hondenvoeding voor je hond kan een hele uitdaging zijn. Er zijn heel wat merken op de markt waardoor de keuze voor goede hondenvoeding nog moeilijker is. Er zijn verschillende factoren die meespelen en wij zetten ze allemaal voor je op een rij. 

Ingrediënten en voedingswaarde

Kijk altijd goed naar de ingrediënten in het hondenvoer. Deze spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de beste hondenvoeding. Kies voeding met hoogwaardige ingrediënten, zoals vlees als eerste ingrediënt, in plaats van vulstoffen zoals maïs of soja. Natuurlijke en voedzame ingrediënten zorgen ervoor dat je hond alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Leeftijd van je hond

Ook de leeftijd van je hond is een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. 

Puppies hebben specifieke voedingsbehoeften die anders zijn dan die van volwassen honden. Zo krijgt een puppy puppyvoeding en een oudere hond krijgt seniorvoeding.

Ras en grootte van je hond

Het ras en de grootte van je hond bepalen mee de keuze van het hondenvoer. Zo hebben grote hondenrassen bijvoorbeeld aangepaste voeding nodig voor gewrichtsondersteuning

Speciale behoeften

Je moet ook rekening houden met de speciale behoeften van je hond als je hondenvoeding koopt. Zo kan je hond last hebben van spijsverteringsproblemen of voedselallergieën. Bij voedselallergieën kan je beter kiezen voor hypoallergeen hondenvoer

Kwaliteit 

De kwaliteit van hondenvoeding is van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Hoogwaardige voeding bevat de juiste voedingsstoffen en vermijdt schadelijke ingrediënten. Kies altijd voor voeding die voldoet aan hoge kwaliteitsnormen.

Welke hondenvoeding is nu het best voor mijn hond?

Merk Hoeveelheid  Prijs
Just Russel Op maat  Op maat
Royal Canin Maxi Adult  15 kg € 63.99
Royal Canin Mini Adult  8 kg  € 40.99
Cavom Complete  20 kg  € 53.99
Pro Plan Dog Adult Medium Breed Sensitive Zalm 14 kg  € 66.95

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag