Wat is het beste hypoallergeen hondenvoer?

Odile Geirnaert
01 november 2023
5 min. leestijd

Het vinden van het beste hypoallergene hondenvoer is een uitdaging voor hondenbezitters met viervoeters die kampen met voedselallergieën of een gevoelig maag- darmstelsel. Maar maak je geen zorgen, want in deze blog gaan we dieper in op wat het beste hypoallergene hondenvoer is. We zullen de voordelen bespreken, waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste voer en enkele topkeuzes voor hypoallergene hondenvoer verkennen. 

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is speciaal samengesteld voer dat is ontwikkeld om allergische reacties bij honden te verminderen of te voorkomen. Het wordt meestal aanbevolen voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde voedselallergieën of voedselintoleranties. Daarnaast wordt het ook aangeraden voor honden met huid-, vacht-  en spijsverteringsproblemen zoals jeuk, braken en diarree. 

Is hypoallergeen hondenvoer iets voor mijn hond?

Er zijn enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden om te weten of hypoallergeen hondenvoer  iets voor jouw hond is. Hieronder sommen we de belangrijkste factoren op wanneer het best is aangeraden om jouw hond hypoallergeen voer te geven. 

Licht verteerbaar

Hypoallergeen hondenvoer is over het algemeen gemakkelijker te verteren omdat het is samengesteld met ingrediënten die doorgaans goed worden verdragen door honden met voedselallergieën, intoleranties of gevoelige spijsverteringssystemen. Het bevat vaak licht verteerbare eiwitten en koolhydraten waardoor je hond minder kans heeft op spijsverteringsproblemen. 

Geen allergische reacties meer

Hypoallergeen hondenvoer kan helpen om allergische reacties zoals jeuk, rode vlekken en andere huidproblemen aanzienlijk te verminderen of zelfs volledig te laten verdwijnen. Dit gebeurt omdat hypoallergeen voer speciaal is samengesteld met ingrediënten die minder allergische reacties veroorzaken bij gevoelige honden. Hierdoor kan de huid zich herstellen en kunnen jeuk, rode vlekken en andere huidproblemen geleidelijk afnemen. In sommige gevallen verdwijnen deze symptomen zelfs volledig. 

Gehydroliseerde eiwitten

Hypoallergene brokjes bevatten gehydrolyseerde eiwitten, wat betekent dat de eiwitten in kleine stukjes zijn geknipt. Hierdoor vermindert de kans op allergische reacties bij honden met voedselallergieën of intoleranties, omdat de eiwitten in gehydrolyseerde vorm minder allergische reacties zullen veroorzaken. 

Beste hypoallergene hondenbrokken

Hieronder vind je een handig overzicht van verschillende merken die hypoallergene hondenbrokken aanbieden. 

Merk Hoeveelheid  Prijs 
Just Russel – hypoallergeen hondenvoer  Op maat  Op maat 
Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Brok  7 kg  € 52,98
Royal Canin Hypoallergenic Moderate Calorie 7 kg  € 63,99 
Sam’s Field Adult – Zalm & Aardappel  13 kg  € 73,95
Renske mighty omega plus zalm geperst 15 kg  € 81,10

 

Het hypoallergene hondenvoer van Just Russel is beter verteerbaar en zorgt ervoor dat je viervoeter terug meer energie krijgt. De samenstelling en de grootte is volledig op maat van de noden van jouw hond en is goedgekeurd door dierenartsen. De hondenvoeding bevat maar één eiwitbron waar minder dan 2% van alle honden allergisch voor zijn. Hierdoor heeft je hond geen last meer van maag- of darmklachten en ook huid- en vachtklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. En dit allemaal tegen een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. 

Tevreden klanten

Sinds we Just Russel kopen voor onze hond, eet ze haar bakje leeg en heeft ze geen last meer van haar darmen. Een aanrader dus!

– K. De Witte

Deze week gestart met de voeding van Just Russel voor onze 3 meisjes. Voorlopig zeer positief. Ons oudste hondje een whippet at de laatste tijd niet meer zo vlot en nu gaat ze al aan de kast klaarstaan waar de brokken liggen. Echt mooi om te zien. Alleen maar positief ❤️

– V. Pauwels 

Nayo is altijd een zeer kieskeurige eter geweest en we hebben een lange weg afgelegd om iets te vinden waar hij dol op is én dat goed is voor hem. Bij de eerste testzak (een week) werd al duidelijk hoe goed Just Russel is. Hij eet zijn kom leeg, blijft mooi op gewicht, heeft vaste ontlasting en minder haaruitval. Wij zijn super tevreden!

– B. Hellie 

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op hypoallergeen hondenvoer?

Het overschakelen op hypoallergeen hondenvoer biedt veel voordelen voor honden met voedselallergieën, intoleranties en gevoelige spijsverteringssystemen. Hier zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden:

  1. Gezondheidsvoordelen: Hypoallergeen voer kan helpen bij het verminderen van allergische reacties, huidproblemen en spijsverteringsklachten, waardoor jouw hond een betere levenskwaliteit krijgt.
  2. Dierenarts advies: Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je overstapt op hypoallergeen voer. Een dierenarts kan de juiste diagnose stellen en de beste voedingskeuze aanbevelen op basis van de specifieke behoeften van jouw hond.
  3. Op maat van je hond: Kies hypoallergeen voer dat is afgestemd op de individuele behoeften van jouw hond, inclusief de juiste eiwitbronnen, brokgrootte en voedingsstoffen. Het hypoallergeen voer van Just Russel is volledig samengesteld op de specifieke noden van jouw hond.
  4. Overgangsperiode: Start de overgang naar hypoallergeen voer geleidelijk om maag- en darmklachten te voorkomen. Meng het nieuwe voer met het oude en verhoog langzaam de verhouding.
  5. Geduld: Het kan even duren voordat je de volledige voordelen van hypoallergeen voer ziet. Wees geduldig en laat je hond rustig wennen aan zijn nieuwe voer. 

Het welzijn van jouw hond staat voorop. Neem de tijd om na te gaan welk voer het beste past bij zijn specifieke behoeften om zo te zorgen voor een gezond en gelukkig leven voor jouw trouwe metgezel. 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag