Alles wat je moet weten over hondenverzekeringen!

Labrador bij de dierenarts brengt hoge kosten met zich mee en kan hondenverzekering gebruiken
Odile Geirnaert
04 juli 2023
6 min. leestijd

Heb je ooit al gehoord van een hondenverzekering? We hebben alles voor je opgesomd, zodat je precies weet hoe het werkt. We zullen je alles vertellen wat je moet weten, zodat je goed geïnformeerd bent en de beste beslissing kunt nemen voor de gezondheid en het welzijn van je trouwe viervoeter. Want dat blijft natuurlijk het belangrijkste!

Wat is een hondenverzekering?

Met een hondenverzekering krijg je een deel van je onverwachte dierenartskosten terugbetaald. Een beetje zoals een ziekteverzekering dus, maar dan voor honden. Zo kan je met een dierenverzekering voor honden al snel duizenden euro’s besparen.

Wat dekt een hondenverzekering?

De dekking van een hondenverzekering verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Het terugbetalen van onverwachte dierenarts- en behandelingskosten zien we als een minimale dekking. Op die manier wordt economische euthanasie ten allen tijde voorkomen. Toch bieden vele hondenverzekeringen heel wat meer aan dan enkel de dekking van onverwachte kosten. Belfius Direct geeft je bijvoorbeeld advertentiebudget om je hond te zoeken wanneer hij wegloopt.

Wat dekt een hondenverzekering niet?

Wat een verzekering voor je hond niet dekt, hangt opnieuw af van jouw verzekeraar. Over het algemeen worden behandelingen die sowieso moeten gebeuren, niet terugbetaald. Denk hierbij aan het vaccineren of ontwormen van je hond. Ziektes die je hond al had voordat jij een hondenverzekering aanging, worden vaak ook niet gedekt. We raden dus aan om zo vroeg mogelijk een verzekering aan te gaan, bij een jonge hond zijn er altijd minder uitsluitingen.

Bekijk hier uitgebreid wat er is uitgesloten bij het verzekeren van je hond. Wat dekt een hondenverzekering niet

Wat kost een hondenverzekering?

De prijs van een hondenverzekering kan heel hard variëren. Onder andere het ras en de leeftijd van jouw hond zal al een hele grote invloed hebben. Uiteraard verschilt de prijs ook naarmate er meer dekking is voor jouw hond. We bekijken de prijsberekening van een hondenverzekering hier in detail!

Wat zijn de voordelen van een hondenverzekering?

Je hond verzekeren brengt heel wat voordelen met zich mee. Je zou kunnen zeggen dat het vooral financieel heel hard kan helpen. Dat klopt uiteraard, maar wij vinden vooral de gemoedsrust een groot voordeel. Je weet immers dat jouw hond altijd van de beste zorg zal kunnen genieten. 

Heb ik een hondenverzekering nodig?

Wij raden het aan om je hond te verzekeren. Dit om de simpele reden dat er nog steeds heel veel honden economische euthanasie moeten ondergaan of niet de juiste zorg krijgen omdat het te veel kost. Een hondenverzekering helpt dit probleem op te lossen. De getuigenis van onze dierenarts Joy zegt heel veel over het probleem…

We komen het nog steeds bijna wekelijks tegen dat iemand beslist om zijn of haar hond te laten inslapen omdat de behandeling te veel kost. Een hond inslapen is nooit leuk maar het blijft extra triest als er eigenlijk een behandeling mogelijk is… – Dierenarts Joy

Hondenverzekeringen België

Momenteel zijn er in België slechts twee spelers op de markt die een échte hondenverzekering aanbieden.

  • Belfius Direct hondenverzekering

Belfius Direct is de grootste speler op de Belgische markt. Ze hebben drie verschillende formules zodat iedereen een geschikt plan kan vinden voor zijn trouwe viervoeter. Hier kom je alles te weten over de drie verschillende formules.

  • SantéVet hondenverzekering

Ook SantéVet biedt drie verschillende formules aan. De drie verschillende formules van SantéVet komen enkel tussen bij onverwachte dierenartskosten. Je kan hier in tegenstelling tot de formules van Belfius Direct geen extra dekking verwachten.

We vergelijken de verschillende verzekeringen volledig in deze blog.

Just Russel x Belfius Direct

Just Russel wil al enkele jaren het zorgen voor huisdieren makkelijker maken voor baasjes. Een hondenverzekering is voor ons onmisbaar omdat die je instaat stelt om altijd, ongeacht de kost, voor jouw hond te kunnen zorgen. De hondenverzekering van Belfius Direct is door verschillende factoren de beste hondenverzekering van België en stelt baasjes in staat om beter voor hun hond te zorgen. We gaan dan ook graag de samenwerking aan om samen het zorgen voor honden nog makkelijker te maken! Lees hier alles over onze samenwerking!

Benieuwd wat een hondenverzekering kost voor jouw trouwe viervoeter? Hier kan je GRATIS jouw prijs berekenen!

Op zoek naar meer informatie over hondenverzekeringen? Lees een van onderstaande blogs!

 

https://justrussel.com/blog/verlies-van-je-hond/
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag