Just RusselMeest gestelde vragen over een hondenverzekering

Meest gestelde vragen over een hondenverzekering

Joy Cleymans
26 april 2023
5 min. leestijd

Jij houdt natuurlijk ontzettend veel van je hond, en je wilt alleen het allerbeste voor hem of haar. Maar heb je weleens nagedacht over een hondenverzekering? Het kan namelijk super handig zijn voor je trouwe vriend. Maar wat houdt het precies in en waar moet je op letten als je er een afsluit? Geen paniek! Wij hebben hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen over hondenverzekeringen. Of je nou aan het overwegen bent om er een af te sluiten, of je wilt gewoon wat meer informatie, we’ve got you covered!
En weet je wat zo leuk is? Na het lezen van deze blog snap je alles over hoe een hondenverzekering werkt, en kun je samen met je hond weloverwogen beslissen of het iets voor jullie is. Dus waar wacht je nog op? Als je nieuwsgierig bent naar hoe een hondenverzekering jou en je hond kan beschermen, blijf dan zeker hangen en lees verder!

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering is een soort verzekering die baasjes kunnen afsluiten om hun hond te beschermen tegen onverwachte medische kosten. Hierbij betaalt de eigenaar van de hond een maandelijks bedrag om gebruik te maken van de verzekering.  Met deze verzekering ben je gedekt voor medische kosten zoals een bezoek aan de dierenarts, medicijnen, operaties, en zelfs fysiotherapie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte dierenartskosten en kun je je volledig concentreren op het welzijn van je hond. Zo fijn om je beste vriend te beschermen!

In welke situaties biedt mijn hondenverzekering dekking?

Natuurlijk speelt het dekkingsniveau een rol bij het bepalen wanneer je verzekering tussenkomt. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingsopties: brons, zilver en goud. Met de verzekering van Just Russel x Corona Direct kan je in volgende situaties verzekerd worden:

 • Mijn hond is ziek
  De behandelingskosten door een dierenarts bij ziekte of ongeval worden vergoed per schadegeval, zoals darmonderzoek, röntgenfoto’s, operaties,..
 • Ik ben mijn hond kwijt
  Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het snel terugvinden van je hond. Just Russel voorziet een budget voor advertenties, zodat iedereen kan helpen zoeken. Ook als je hond gestolen wordt, zullen wij ingrijpen.
 • Nood aan opvang
  Wij bieden de mogelijkheid om jouw hond op onze kosten in een erkende kennel te laten verblijven indien je door een onverwachte en langdurige opname in het ziekenhuis geen opvang kan vinden.
 • Je reis valt in het water
  Heeft je hond een zware operatie of een ongeval voor uw vertrek? Dan vergoeden wij uw reisannulatie volgens de gekozen formule.

Wat dekt de hondenverzekering en wat niet?  

Wat dekt een hondenverzekering? 

Bij Corona Direct hebben we voor jou en je lieve viervoeter maar liefst drie verzekeringsformules om uit te kiezen: brons, zilver en goud. Met de bronzen formule ben je al verzekerd voor medische kosten bij de dierenarts en behandelingen zoals röntgenfoto’s, darmonderzoeken, en zelfs operaties! Woohoo, zo hoef je je geen zorgen te maken over de hoge medische kosten van je hond.
Maar wacht, er is meer! Onze zilveren en gouden formules bieden nog meer geweldige voordelen. Denk bijvoorbeeld aan opvangkosten en reisannulaties. Zo kun je altijd met een gerust hart op reis gaan met je trouwe viervoeter. Klinkt geweldig, toch? Neem zeker een kijkje hieronder en ontdek welke formule het beste bij jou en je hond past!

Wat dekt een hondenverzekering niet? 

✖️ Een aandoening die vooraf bekend is
✖️ Niet-noodzakelijke castratie of sterilisatie
✖️ Bevruchting, zwangerschap, bevalling
✖️ Orgaantransplantatie
✖️ Gedragstraining
✖️ Huisbezoek van een dierenarts (tenzij noodzakelijk)
✖️ Vaccinatie, ontworming of anti-parasietenbehandeling
✖️ Opzettelijke verwonding toegebracht door iemand in je gezin
✖️ Euthanasie zonder ondraaglijk leed
✖️ Begrafenis of crematie
✖️ Repatriëring
✖️ Alternatieve geneeskunde
✖️ Dysplasie
✖️ Tandheelkundige kosten (tenzij als gevolg van een ongeval)

Welke soorten hondenverzekeringen zijn er beschikbaar?

Bronzen formule
Dit is de basisverzekering waarbij de dierenarts- en behandelingskosten tot € 1.500 terugbetaald worden. Dit bedrag geldt per schadegeval.
Zilveren formule
– Dierenartskosten tot € 2.500 worden terugbetaald per schadegeval
– € 400 bij overlijden door ziekte of ongeval
– € 400 bij diefstal of verlies
– € 400 voor advertentiekosten als je hond wegloopt
– € 400 opvangkosten*
– € 750 voor reisannulaties**
Gouden formule
– Dierenartskosten tot € 3.500 worden terugbetaald per schadegeval
– € 750 bij overlijden door ziekte of ongeval
– € 750 bij diefstal of verlies
– € 750 voor advertentiekosten als je hond wegloopt
– € 750 opvangkosten*
– € 2.000 voor reisannulaties**

*Als je bij een onverwachte langdurige ziekenhuisopname geen opvang vindt voor jouw hond(en), kan je ze op onze kosten in een erkende kennel laten verblijven.
** Heeft je hond een ongeval voor je op reis vertrekt of moet hij een levensreddende operatie ondergaan, dan nemen we naast de dierenartskosten ook jouw reisannulatie voor onze rekening.

Wat is de premie voor een hondenverzekering en hoe wordt deze bepaald?

De hoogte van de premie voor een hondenverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het geslacht, het ras, het gewicht, de leeftijd en woonplaats van je hond, het soort dekking dat je wenst en de specifieke voorwaarden van de verzekeraar. Zo zal bijvoorbeeld de premie voor een jonge en gezonde hond lager zijn dan voor een oudere hond met reeds bestaande gezondheidsproblemen.

Goed om te weten: een verouderingstoeslag!

Net als jij, wordt je huisdier ieder jaar een jaartje ouder. Corona Direct hanteert een vast percentage dat jaarlijks wordt toegevoegd aan de premie naarmate de hond ouder wordt. Geen paniek, dit is slechts een klein beetje meer. De toeslag is bedoeld om de verhoogde risico’s en kosten van gezondheidsproblemen bij oudere honden te dekken. Ons doel blijft om u de beste hondenverzekering te bieden tegen de goedkoopste prijs.

Komt mijn hond in aanmerking voor een verzekering? 

Je hond kan genieten van een formule indien:
✔️ < 8 jaar oud is
✔️ Gevaccineerd is
✔️ Niet professioneel gebruikt wordt (eg Speurhond, Politie)

Hoe dien ik een claim in bij de hondenverzekering?

Natuurlijk hopen we altijd dat onze harige vrienden gezond blijven en geen ongelukken krijgen. Maar soms is het onvermijdelijk en moeten we een beroep doen op onze hondenverzekering. Gelukkig is het indienen van een claim bij Corona Direct heel eenvoudig! Het enige wat je hoeft te doen is een formulier invullen op onze website met de nodige gegevens en bewijsstukken van de kosten die je hebt gemaakt. Eenvoudig toch?
Onze medewerkers zullen dan de claim beoordelen en je op de hoogte houden van de status van de claim. Zo kun je je concentreren op het herstel van je hond, terwijl wij ons bezighouden met de administratie.

Is er een limiet in het aantal claims dat ik kan indienen?

Just Russel denkt mee met uw budget. Wij bieden jou een hondenverzekering aan die 2 tot 3 keer goedkoper is dan die van de concurrenten. Een unieke garantie waarbij de maximale dekking wordt berekend per ziekte of ongeval, en niet per jaar.

Bij welke dierenartsen kan je terecht?

Bij Corona Direct ben je vrij om te kiezen naar welke dierenarts je wilt gaan in België voor de behandeling van je huisdier, zolang de dierenarts erkend is en een geldige licentie heeft. 

 

 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag