Meest gestelde vragen over een hondenverzekering

Joy Cleymans
26 april 2023
5 min. leestijd

Jij houdt natuurlijk ontzettend veel van je hond, en je wilt alleen het allerbeste voor hem of haar. Om die reden twijfel je om een hondenverzekering af te sluiten. Toch heb je nog heel wat vragen waar je eerst een antwoord op wilt, en terecht! Geen paniek! Wij hebben hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen over hondenverzekeringen. Of je nou aan het overwegen bent om er een af te sluiten, of je wilt gewoon wat meer informatie, we’ve got you covered!

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering is een soort verzekering die baasjes kunnen afsluiten om hun hond te beschermen tegen onverwachte medische kosten. Hierbij betaalt de eigenaar van de hond een maandelijks bedrag om gebruik te maken van de verzekering.  Met deze verzekering ben je gedekt voor medische kosten zoals een bezoek aan de dierenarts, medicijnen, operaties, en zelfs fysiotherapie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte dierenartskosten en kun je je volledig concentreren op het welzijn van je hond. Zo fijn om je beste vriend te beschermen!

In welke situaties biedt mijn hondenverzekering dekking?

Natuurlijk speelt het dekkingsniveau een rol bij het bepalen wanneer je verzekering tussenkomt. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingsopties: brons, zilver en goud. Met de verzekering van Just Russel x Belfius Direct kan je in volgende situaties verzekerd worden:

 • Mijn hond is ziek
  De behandelingskosten door een dierenarts bij ziekte of ongeval worden vergoed per schadegeval, zoals darmonderzoek, röntgenfoto’s, operaties,..
 • Ik ben mijn hond kwijt
  Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het snel terugvinden van je hond. Just Russel voorziet een budget voor advertenties, zodat iedereen kan helpen zoeken. Ook als je hond gestolen wordt, zullen wij ingrijpen.
 • Nood aan opvang
  Wij bieden de mogelijkheid om jouw hond op onze kosten in een erkende kennel te laten verblijven indien je door een onverwachte en langdurige opname in het ziekenhuis geen opvang kan vinden.
 • Je reis valt in het water
  Heeft je hond een zware operatie of een ongeval voor uw vertrek? Dan vergoeden wij uw reisannulatie volgens de gekozen formule.

Wat dekt de hondenverzekering en wat niet?  

Wat dekt een hondenverzekering? 

Bij Belfius Direct hebben we voor jou en je lieve viervoeter maar liefst drie verzekeringsformules om uit te kiezen: brons, zilver en goud. Met de bronzen formule ben je al verzekerd voor medische kosten bij de dierenarts en behandelingen zoals röntgenfoto’s, darmonderzoeken, en zelfs operaties! Woohoo, zo hoef je je geen zorgen te maken over de hoge medische kosten van je hond.
Maar wacht, er is meer! Onze zilveren en gouden formules bieden nog meer geweldige voordelen. Denk bijvoorbeeld aan opvangkosten en reisannulaties. Zo kun je altijd met een gerust hart op reis gaan met je trouwe viervoeter. Klinkt geweldig, toch? Neem zeker een kijkje hieronder en ontdek welke formule het beste bij jou en je hond past!

 Waarom kiezen voor onze hondenverzekering van Belfius Direct?

Wat dekt een hondenverzekering niet? 

✖️ Een aandoening die vooraf bekend is
✖️ Niet-noodzakelijke castratie of sterilisatie
✖️ Bevruchting, zwangerschap, bevalling
✖️ Orgaantransplantatie
✖️ Gedragstraining
✖️ Huisbezoek van een dierenarts (tenzij noodzakelijk)
✖️ Vaccinatie, ontworming of anti-parasietenbehandeling
✖️ Opzettelijke verwonding toegebracht door iemand in je gezin
✖️ Euthanasie zonder ondraaglijk leed
✖️ Begrafenis of crematie
✖️ Repatriëring
✖️ Alternatieve geneeskunde
✖️ Dysplasie
✖️ Tandheelkundige kosten (tenzij als gevolg van een ongeval)

Wat is de premie voor een hondenverzekering en hoe wordt deze bepaald?

De hoogte van de premie voor een hondenverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het geslacht, het ras, het gewicht, de leeftijd en woonplaats van je hond, het soort dekking dat je wenst en de specifieke voorwaarden van de verzekeraar. Zo zal bijvoorbeeld de premie voor een jonge en gezonde hond lager zijn dan voor een oudere hond met reeds bestaande gezondheidsproblemen.

Goed om te weten: een verouderingstoeslag!

Net als jij, wordt je huisdier ieder jaar een jaartje ouder. Belfius Direct hanteert een vast percentage dat jaarlijks wordt toegevoegd aan de premie naarmate de hond ouder wordt. Geen paniek, dit is slechts een klein beetje meer. De toeslag is bedoeld om de verhoogde risico’s en kosten van gezondheidsproblemen bij oudere honden te dekken. Ons doel blijft om u de beste hondenverzekering te bieden tegen de goedkoopste prijs.

Komt mijn hond in aanmerking voor een verzekering? 

Je hond kan genieten van een formule indien:
✔️ < 8 jaar oud is
✔️ Gevaccineerd is
✔️ Niet professioneel gebruikt wordt (eg Speurhond, Politie)

Hoeveel kost een verzekering voor een hond?

Een hondenverzekering kost tussen de €5 en 80. Gemiddeld gezien betaal je tussen de €20 en €80 per maand. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van meerdere factoren zoals, verzekeraar, verzekeringsplan, ras, de leeftijd van je hond… Benieuwd hoe de prijs van een hondenverzekering exact wordt berekend? Dat hebben we voor jou in de blog “Wat kost een hondenverzekering” uitgezocht!

Hoe dien ik een claim in bij de hondenverzekering?

Natuurlijk hopen we altijd dat onze harige vrienden gezond blijven en geen ongelukken krijgen. Maar soms is het onvermijdelijk en moeten we een beroep doen op onze hondenverzekering. Gelukkig is het indienen van een claim bij Belfius Direct heel eenvoudig! Het enige wat je hoeft te doen is een formulier invullen op onze website met de nodige gegevens en bewijsstukken van de kosten die je hebt gemaakt. Eenvoudig toch?
Onze medewerkers zullen dan de claim beoordelen en je op de hoogte houden van de status van de claim. Zo kun je je concentreren op het herstel van je hond, terwijl wij ons bezighouden met de administratie.

Is er een limiet in het aantal claims dat ik kan indienen?

Just Russel denkt mee met uw budget. Wij bieden jou een hondenverzekering aan die 2 tot 3 keer goedkoper is dan die van de concurrenten. Een unieke garantie waarbij de maximale dekking wordt berekend per ziekte of ongeval, en niet per jaar.

Bij welke dierenartsen kan je terecht?

Bij Belfius Direct ben je vrij om te kiezen naar welke dierenarts je wilt gaan in België voor de behandeling van je huisdier, zolang de dierenarts erkend is en een geldige licentie heeft. 

Zoek je nog meer informatie over het verzekeren van je hond? Lees dan zeker een van deze blogs:

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag