Waarom kiezen voor onze hondenverzekering van Belfius Direct?

Chihuahua with an injured leg getting a bandage
Odile Geirnaert
04 juli 2023
5 min. leestijd

Onverwachte medische kosten, verlies of diefstal van je hond zijn zaken die je liever vermijdt. Gelukkig kan een hondenverzekering afsluiten je bijstaan en de kosten dekken. Met de verzekering van Belfius Direct slaap je op je beide oren. Scroll verder en ontdek alles over hoe de samenwerking tussen Just Russel en Belfius Direct jou en je hond op de beste manier ondersteunt.

Wie is Belfius Direct?

Belfius Direct, vroeger Corona Direct, is een Belgische verzekeringsmaatschappij die de beste hondenverzekeringen aanbiedt. Ze begrijpen dat jouw leven uniek is en daarom bieden ze op maat gemaakte verzekeringen aan. Bij Belfius Direct krijg je de verzekering die perfect aansluit bij jouw levensstijl en de behoeften van jouw trouwe metgezel. Geen onnodige kosten, je betaalt alleen voor wat écht nodig is.

Wat dekt de hondenverzekering van Belfius Direct?

De hondenverzekering van Belfius Direct dekt verschillende zaken, wij sommen ze hieronder voor je op:

 • Dekking van medische kosten: als je hond ziek wordt of gewond raakt, kan een hondenverzekering bij Belfius Direct helpen de kosten van veterinaire zorg te dekken, inclusief onderzoeken, behandelingen en operaties.
 • Bescherming tegen onverwachte kosten: je hond verzekeren kan je helpen de kosten van onverwachte dierenartskosten te dekken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over financiële beperkingen bij het nemen van de beste beslissingen voor de gezondheid van jouw viervoeter.
 • Reisdekking: als je met je hond reist, kan een hondenverzekering reisdekking bieden, inclusief dekking van medische kosten in het buitenland.
 • Aansprakelijkheidsdekking: als je hond iemand anders verwondt of schade toebrengt, kan een hondenverzekering aansprakelijkheidsdekking bieden om jou te beschermen tegen financiële verantwoordelijkheid.
 • Verlies van je hond: je hond verzekeren kan diefstal of verlies van je hond dekken. Loopt je hond weg? Dan dekt een hondenverzekering bij Belfius Direct ook de advertentiekosten.

De verschillende formules om je hond te verzekeren

Belfius Direct beschikt over drie verschillende formules binnen hun hondenverzekering: brons, zilver en goud.

 • Bronzen formule

De bronzen formule is de goedkoopste formule. Ze betaalt dierenarts- en behandelingskosten tot €1.500 terug.

 • Zilveren formule

De zilveren formule betaalt tot €2.500 terug bij dierenarts- of behandelingskosten. Daarnaast geeft ze jou een compensatie van €400 wanneer jouw hond overlijdt door een ziekte of ongeval. Ook bij diefstal of verlies van je hond krijgt je een compensatie van €400. Wens jij een zoektocht op poten te zetten om jouw hond te zoeken? Dan krijg je datzelfde bedrag om de advertentiekosten te dekken.

 • Gouden formule

De gouden formule heeft de grootste dekking. Zo krijg je tot wel €3.500 terug bij dierenarts- of behandelingskosten. Je krijgt ook een budget van €750 om te adverteren wanneer jouw hond weggelopen is. Tot slot heb je recht op een compensatie van €750 wanneer je hond overlijdt door een ziekte, ongeval of wanneer hij gestolen wordt.

Wat maakt de hondenverzekering van Belfius Direct zo bijzonder?

De hondenverzekering van Belfius Direct onderscheidt zich door de dekking. Ze zijn namelijk de enige verzekeraar die niet enkel tussenkomt bij dierenarts kosten. Zo dekt Belfius Direct ook de advertentiekosten wanneer je hond zoek is, en geeft het jou een compensatie wanneer je hond sterft door een ongeval of ziekte en zelfs wanneer hij gestolen zou worden. Uiteraard komen ze ook nog steeds tussen bij dierenarts- en behandelingskosten.

Wat zijn de voordelen van een hondenverzekering?

Een hondenverzekering brengt heel wat voordelen met zich mee. We sommen de grootste voordelen even voor je op:

 • Gemoedsrust: als er onverwachte medische kosten optreden, hoef je je geen zorgen te maken. Je weet namelijk dat de verzekering de kosten zal dekken.
 • Gemakkelijkere toegang tot preventieve zorg: preventieve zorg kan helpen om potentiële gezondheidsproblemen op te sporen en grote medische kosten te vermijden.
 • Een lagere premie: omdat je hond nog gezond is en er nog geen medische problemen zijn geweest, kun je een lagere premie krijgen. Als je een verzekering afsluit als je hond al ziek is, zal deze meer kosten.

Hier kan je alle hondenverzekeringen in België vergelijken. 

Hoeveel kost een gemiddelde hondenverzekering?

De gemiddelde kost van een hondenverzekering ligt tussen de €20 en €40 per maand. Maar het bedrag verschilt voor iedereen, de prijs hangt af van je hond en het type hondenverzekering die je kiest.

Benieuwd naar hoe de prijs van jouw huisdier er uit ziet?

Waar moet ik op letten bij het selecteren van mijn hondenverzekering?

Bij een hondenverzekering zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt:

 • Franchise: De franchise is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering begint te betalen voor de medische kosten van je hond. Het is belangrijk om te weten hoeveel de franchise is en of deze per jaar of per incident wordt toegepast.
 • Wachtperiode: De wachtperiode is de periode tussen het afsluiten van de verzekering en het moment waarop de verzekering van kracht is. Het is belangrijk om te weten wat de wachtperiode is voordat je een hondenverzekering afsluit, zodat je weet hoe lang je moet wachten voordat je aanspraak kunt maken op de verzekering.
 • Maximale vergoeding: De maximale vergoeding is het bedrag dat de verzekering zal betalen. Het is belangrijk om te weten wat de maximale vergoeding is en of er een jaarlijks limiet is voor deze vergoeding.
 • Geldige dierenartsen: Het is goed om te weten welke dierenartsen worden gedekt door de hondenverzekering. Controleer of je eigen dierenarts is opgenomen in het netwerk van de verzekeraar of dat je een nieuwe dierenarts moet vinden die wordt gedekt.
 • Extra vergoedingen: Sommige hondenverzekeringen bieden extra vergoedingen voor specifieke zaken, zoals alternatieve geneeswijzen of gedragstherapie. Het is belangrijk om te weten welke extra vergoedingen beschikbaar zijn en of deze kosten worden gedekt door de verzekering.

Over het algemeen is het belangrijk om de voorwaarden van de hondenverzekering zorgvuldig door te lezen voordat je een beslissing neemt. Vergelijk verschillende aanbieders en overweeg welke factoren voor jou het belangrijkst zijn. Op die manier kun je een verzekering kiezen die past bij de behoeften van jou en je hond. Ontdek hier de verzekeringen voor honden in Vlaanderen.

Hoe werkt dit bij Belfius Direct?

Bij Belfius Direct kan je een hondenverzekering afsluiten met een franchise van 20% van de kosten, met een minimumbedrag van € 150. Er geldt een wachtperiode van 3 maanden in geval van ziekte, bij ongeval word je meteen gedekt. De maximale vergoeding hangt af van de gekozen formule. Bij de bronzen formule krijg je tot € 1.500 terug. Bij de zilveren formule is dit tot € 2.500 en bij de gouden formule is dit tot € 3.500. De verzekering dekt consulten en behandelingen bij eender welke dierenarts in België.

 

Benieuwd wat een hondenverzekering op maat van jouw trouwe viervoeter kost? Bereken hier jouw prijs op maat! 

Zoek je nog meer informatie over het verzekeren van je hond? Lees dan zeker een van deze blogs:

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag