De beste puppyvoeding op een rijtje

Odile Geirnaert
10 januari 2024
3 min. leestijd

Een nieuwe puppy in huis? Dan zal je snel merken dat deze schattige pluisbol razendsnel opgroeit tot een volwassen hond. Een goede voeding vormt de basis voor deze groei, maar de keuze voor de juiste puppyvoeding is niet altijd even gemakkelijk. In deze blog vertellen we je wat een goede puppyvoeding precies inhoudt en geven we een overzicht van de beste puppybrokjes. Zo geef je jouw pup ongetwijfeld de beste start voor een gezond leven.

Waaruit bestaat goede puppyvoeding?

Een puppy groeit snel en dat kost veel energie. Daarom bevat een goede puppyvoeding voldoende essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Niet enkel helpen deze voedingsstoffen bij een optimale groei, ze zijn ook belangrijk voor de gezondheid van je pup. Een tekort aan voedingsstoffen kan leiden tot irritante kwaaltjes zoals een zwak immuunsysteem, een slechte spijsvertering, en een doffe vacht.

Wanneer geef ik puppyvoeding aan mijn pup?

Puppyvoeding wordt gegeven vanaf wanneer de pup 4 à 5 weken oud is tot het moment waarop hij fysiek volwassen is. Wanneer een puppy precies volwassen is hangt af van het ras. Kleinere honden zijn vaak al volgroeid rond de 10 à 12 maanden, terwijl grotere rassen daar iets langer over doen. Zodra je puppy 90% van zijn volwassen gewicht heeft bereikt, kan je geleidelijk overstappen op volwassen voeding.

Hoe weet ik welke puppyvoeding ik geef aan mijn pup?

Net zoals bij mensen is een evenwichtige voeding belangrijk voor je kleine viervoeter. Tijdens je zoektocht naar een goede puppyvoeding kijk je dus best naar de ingrediëntenlijst of alle nodige voedingsstoffen er zeker in zitten. Daarnaast zijn kunstmatige smaak- en kleurstoffen, ingrediënten die je liever vermijdt bij het maken van je keuze. 

Verschillende puppyvoeding op een rijtje

Om de keuze wat makkelijker te maken vind je hieronder een tabel die verschillende merken van puppyvoeding met elkaar vergelijkt. Zo weet je zeker dat de puppyvoeding die je in huis haalt, voldoet aan de noden van je pup.

 

Merk Gewicht  Prijs
Just Russel Op maat van je pup Op maat van je pup
Acana Puppy 11.4 kg € 49.99
Orijen Puppy Large Breed 6 kg € 54.95
Pro Plan Medium Puppy – Hondenvoer Kip 12 kg € 55.31
Smølke Puppy Mini-Medium 12 kg € 45.99

 

Iedere pup is anders, dus het is belangrijk dat puppyvoeding perfect aansluit bij de specifieke behoeften van je viervoeter. Daarom biedt Just Russel puppyvoeding op maat aan, die automatisch meegroeit met je pup. Op die manier hoef je je geen zorgen meer te maken over wanneer je moet overstappen op volwassenvoeding. Zo hou je tijd over om volop te genieten van de schattige puppymomenten, want die vliegen voorbij!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag