Wat kost het om een hond te verzekeren?

Meisje en witte hond zitten op de vloer voor schuifraam
Cyriel Van Steen
01 september 2022
4 min. leestijd

Vind je je eigen ziekteverzekering wel handig en denk je er ook aan om je hond te laten verzekeren? Dan wil je vast weten wat je er precies mee bent, hoeveel een hondenverzekering kost, wat in de prijs is inbegrepen en wat de voordelen zijn van een verzekering voor je huisdier. Scrol snel verder, want je komt alles in deze blog te weten! 

Hoeveel kost het om je hond te verzekeren?

Een hondenverzekering kost tussen de €5 en €80 per maand. Gemiddeld gezien kost het tussen de €20 en €40 per maand om je hond te laten verzekeren. De prijs verschilt natuurlijk van verzekeraar tot verzekeraar. Een goede verzekeraar, zoals Belfius Direct, kijkt natuurlijk naar de behoeftes van jou en je hond en past het verzekeringsplan daaraan aan.

Hoe wordt de prijs van jouw hondenverzekering berekend?

De prijs van een hondenverzekering verschilt natuurlijk van verzekeraar tot verzekeraar.. Daarnaast is de prijs sterk afhankelijk van een aantal factoren. Laten we ze even opsommen zodat jij weet waarop jouw prijs gebaseerd is.

Het ras

Het ras van je hond speelt een grote rol bij de berekening van jouw hondenverzekering. Dit omdat vele rassen gebonden zijn aan bepaalde erfelijke ziektes. Zo zal je voor een Berner Sennen  een hogere prijs betalen dan voor een Teckel. Dit komt doordat een Berner Sennen een verhoogd risico loopt op kanker terwijl de Teckel wordt gezien als een van de gezondste hondenrassen.

De leeftijd

Ook de leeftijd van je hond heeft een grote invloed op de prijs die je voor een hondenverzekering zal betalen. Hoe jonger je hond, hoe kleiner de kans dat hij snel medische behandelingen nodig heeft. We raden dus aan om zo vroeg mogelijk een verzekering aan te gaan.

Professioneel gebruik

Honden die professioneel gebruikt worden, zoals speurhonden en honden van de politie worden niet verzekerd.

Vaccinatie

Het is belangrijk dat je hond is gevaccineerd om een hondenverzekering af te kunnen sluiten. De verzekeraar zal hier dan ook altijd naar kijken.

De dekking van jouw hondenverzekering

Jouw prijs varieert natuurlijk mee met de dekking die jij wenst. De meeste verzekeraars hebben verschillende formules met een verschillende dekking. Hoe meer de hondenverzekering dekt, hoe hoger de prijs van jouw verzekering. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij de hondenverzekering van Belfius Direct. Zij werken met drie formules:

  • Bronzen formule
    Deze formule is de goedkoopste formule en heeft de laagste dekking.
  • Zilveren formule
    De zilveren formule zorgt voor een ruime dekking. Zo komt Belfius Direct niet alleen tussen bij dierenartskosten maar ook bij overlijden, diefstal, verlies van je hond. Ook wanneer je hond zoek is, helpt Belfius Direct door jou een advertentiebudget te geven.
  • Gouden formule
    De gouden formule heeft het meest te bieden. Op zich geeft het dezelfde dekking als de zilveren formule, alleen liggen de bedragen die je van de verzekering krijgt nog een pak hoger.

Bereken de prijs van jouw hondenverzekering

Dankzij onze online tool kan je heel gemakkelijk de prijs van jouw hondenverzekering berekenen. Dankzij een tiental vragen geven we jou een voorstel op maat. Zo betaal je enkel wat jij nodig hebt!

Zoek je nog meer informatie over het verzekeren van je hond? Lees dan zeker een van deze blogs:

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

Hondenvoer online kopen: alles wat je moet weten

27 januari 2023
Twijfel je om hondenvoer online te kopen? In deze blog zullen we de voordelen van online hondenvoer bespreken en hoe je de beste keuze maakt voor je hond.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond en kat bij elkaar in een grasveld

De socialisatie van de puppy

29 april 2021
De socialisatie van je puppy is enorm belangrijk bij de opvoeding van je pup. Ontdek hier welke fases heel belangrijk zijn!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
baasje wandelt met hond aan de leiband

Help, mijn hond trekt aan de leiband

10 december 2021
Bijna alle hondenbaasjes krijgen ermee te maken: een hond die trekt aan de leiband. Zowel bij een puppy als bij een volwassen hond kan je trekken afleren. Hoe je dat doet, lees je in deze blog
Odile Geirnaert
Honden

Top 10 bijzondere hondenrassen met een witte vacht

16 mei 2023
Droom jij van een witte hond? En vind je het niet erg dat die af en toe minder wit zal…
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
kromme staart van hond|dalmatiër met horizontale staart|hond op straat met staart tussen de benen|afghaanse windhond met neutrale staarthouding|hond in gras met hoge staart

Wat je hond je wil zeggen … met zijn staart!

23 december 2021
De staart van je hond verraadt hoe hij zich voelt: enthousiast, vrolijk, angstig, nerveus of agressief. Ontdek hier wat je beste vriend je probeert te vertellen.
Cyriel Van Steen