Just RusselWat kost het om een hond te verzekeren?

Wat kost het om een hond te verzekeren?

Meisje en witte hond zitten op de vloer voor schuifraam
Cyriel Van Steen
01 september 2022
4 min. leestijd

Vind je je eigen ziekteverzekering wel handig en denk je er ook aan om je hond te laten verzekeren? Dan wil je vast weten wat je er precies mee bent, hoeveel een hondenverzekering kost, wat in de prijs is inbegrepen en wat de voordelen zijn van een verzekering voor je huisdier. Scrol snel verder, want je komt alles in deze blog te weten! 

Hoeveel kost het om je hond te verzekeren?

Een hondenverzekering kost tussen de €5 en €80 per maand. Gemiddeld gezien kost het tussen de €20 en €40 per maand om je hond te laten verzekeren. De prijs verschilt natuurlijk van verzekeraar tot verzekeraar. Een goede verzekeraar, zoals Belfius Direct, kijkt natuurlijk naar de behoeftes van jou en je hond en past het verzekeringsplan daaraan aan.

Hoe wordt de prijs van jouw hondenverzekering berekend?

De prijs van een hondenverzekering verschilt natuurlijk van verzekeraar tot verzekeraar.. Daarnaast is de prijs sterk afhankelijk van een aantal factoren. Laten we ze even opsommen zodat jij weet waarop jouw prijs gebaseerd is.

Het ras

Het ras van je hond speelt een grote rol bij de berekening van jouw hondenverzekering. Dit omdat vele rassen gebonden zijn aan bepaalde erfelijke ziektes. Zo zal je voor een Berner Sennen  een hogere prijs betalen dan voor een Teckel. Dit komt doordat een Berner Sennen een verhoogd risico loopt op kanker terwijl de Teckel wordt gezien als een van de gezondste hondenrassen.

De leeftijd

Ook de leeftijd van je hond heeft een grote invloed op de prijs die je voor een hondenverzekering zal betalen. Hoe jonger je hond, hoe kleiner de kans dat hij snel medische behandelingen nodig heeft. We raden dus aan om zo vroeg mogelijk een verzekering aan te gaan.

Professioneel gebruik

Honden die professioneel gebruikt worden, zoals speurhonden en honden van de politie worden niet verzekerd.

Vaccinatie

Het is belangrijk dat je hond is gevaccineerd om een hondenverzekering af te kunnen sluiten. De verzekeraar zal hier dan ook altijd naar kijken.

De dekking van jouw hondenverzekering

Jouw prijs varieert natuurlijk mee met de dekking die jij wenst. De meeste verzekeraars hebben verschillende formules met een verschillende dekking. Hoe meer de hondenverzekering dekt, hoe hoger de prijs van jouw verzekering. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij de hondenverzekering van Belfius Direct. Zij werken met drie formules:

  • Bronzen formule
    Deze formule is de goedkoopste formule en heeft de laagste dekking.
  • Zilveren formule
    De zilveren formule zorgt voor een ruime dekking. Zo komt Belfius Direct niet alleen tussen bij dierenartskosten maar ook bij overlijden, diefstal, verlies van je hond. Ook wanneer je hond zoek is, helpt Belfius Direct door jou een advertentiebudget te geven.
  • Gouden formule
    De gouden formule heeft het meest te bieden. Op zich geeft het dezelfde dekking als de zilveren formule, alleen liggen de bedragen die je van de verzekering krijgt nog een pak hoger.

Bereken de prijs van jouw hondenverzekering

Dankzij onze online tool kan je heel gemakkelijk de prijs van jouw hondenverzekering berekenen. Dankzij een tiental vragen geven we jou een voorstel op maat. Zo betaal je enkel wat jij nodig hebt!

Zoek je nog meer informatie over het verzekeren van je hond? Lees dan zeker een van deze blogs:

 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
4.8 / 5