5 geheimen om de vacht van je hond te laten glanzen

Teckel hond is blij en gezond met glanzende vacht dankzij zalmolie
Odile Geirnaert
28 augustus 2022
4 min. leestijd

Een zachte, glanzende vacht is niet alleen goed voor je hond zijn aaibaarheidsfactor. Als spiegel van zijn gezondheid, verklapt de vacht van je hond ook hoe het met hem is gesteld. Lees snel verder, want met onze tips laat je de vacht van je hond glanzen like a diamond .

5 geheimen om de vacht van je hond te laten glanzen

Als je hond gezond is, zie je dat eerst aan zijn vacht. Daarnaast is een glimmende hondenvacht ook gewoon zachter en prachtig om naar te kijken. Als je dus een hond wil met een hoge aaibaarheidsfactor, zijn dit de 5 beste tips:

1.  De vacht van je hond laten glanzen door te borstelen

Kies de juiste borstel voor de vacht van je hond en geef hem regelmatig een flinke borstelbeurt. Want door te borstelen verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je de aanmaak van natuurlijke vetten die de vacht van je hond laten glanzen. Dat je zo ook nog eens een goede band opbouwt met je huisdier, en wondjes, teken en wie weet zelfs gezwellen opmerkt, is uiteraard mooi meegenomen.  

2.  De vacht van je hond laten glanzen met de juiste wasroutine

Te weinig wassen is niet goed voor je hond, te veel wassen al zeker niet. 2 à 4 keer per jaar is voldoende. Zo spoel je de natuurlijke oliën niet te vaak weg die de vacht van je hond laten glanzen. Heb je een hond met zijdevacht, of eentje die graag zwemt of door de modder rolt? Dan zal je hem uiteraard meer moeten wassen. Liefst met een hypoallergene, parfumvrije hondenshampoo.

3.  De vacht van je hond laten glanzen met kwalitatieve eiwitten

Wist je dat hondenhaar voor 65 tot 95% uit eiwitten bestaat? Als je de vacht van je hond dus wil laten glanzen, zorg dan voor een degelijke, natuurlijke voeding. Die zou minimaal 25% dierlijke eiwitten moeten bevatten. Kijk ook of je zalmolie op het label ziet staan – daarover meer hieronder – en of het recept zeker geen chemische kleur- of smaakstoffen bevat. 

4. De vacht van je hond laten glanzen met zalmolie

Misschien wel onze beste tip als je de vacht van je hond wil laten glanzen: zalmolie. Die is rijk aan omega 3 en 6 en dus een echte superfood voor je hond zijn haardos. Deze vetzuren werken als natuurlijke ontstekingsremmers, waardoor wondjes sneller genezen, schilfers verdwijnen als sneeuw voor de zon, de huid van je hond gehydrateerd blijft, hij minder haar verliest en zijn vacht gezond blijft. 

€12,95 zalmolie voor honden van Just Russel

5.  De vacht van je hond laten glanzen dankzij een hondentrimmer

Een hondentrimmer is een echte vachtspecialist die als geen ander weet hoe je de vacht van een hond moet laten glanzen. Jouw haar glimt toch ook mooi als je van bij de kapper komt? Wil je dus een hond met glanzende lokken, trakteer hem op een verwenbeurt van kop tot staart in het trimsalon.

Bekijk hier de tip van onze dierenarts Joy!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag