Helpt glucosamine tegen gewrichtspijn bij honden?

Hond Dirk ligt in zijn mand met gewrichtspijn
Joy Cleymans
13 september 2023
5 min. leestijd

Het is bewezen dat glucosamine helpt tegen gewrichtspijn bij honden. Gelukkig zijn er oplossingen om dit vervelende probleem op te lossen. In deze blog lees je hoe je jouw viervoeter kunt helpen tegen gewrichtspijn. Meer nog: je leest er wat de oorzaken zijn en welke vitamines het best werken. Scrol verder en ontdek alles over glucosamine voor honden. 

Wat is glucosamine voor honden?

Glucosamine is een natuurlijk voorkomende stof die in het lichaam van mensen als dieren wordt aangetroffen. Het speelt een rol bij het behoud van gezonde gewrichten en kraakbeen. Het wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van de gewrichtsgezondheid bij honden. Vooral bij oudere honden of honden die lijden aan gewrichtsproblemen zoals artrose. Glucosamine is daarnaast ook een bouwsteen dat het kraakbeen en het lichaam kan helpen bij het herstellen en behouden van gezond kraakbeen in de gewrichten.

Hoe ontstaat gewrichtspijn bij honden?

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten langzaam wordt afgebroken, wat leidt tot pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit. Het ontstaat wanneer het kraakbeen in de gewrichten geleidelijk wordt afgebroken, waardoor de gewrichten minder soepel bewegen en er wrijving ontstaat. Dit leidt tot pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit.

Ouderdom

Oudere honden hebben een hoger risico op gewrichtsproblemen omdat het kraakbeen met de leeftijd kan slijten.

Overgewicht

Overgewicht legt extra druk op de gewrichten van een hond, wat kan leiden tot slijtage en pijn. Honden die te zwaar zijn, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van gewrichtsproblemen.

Helpt glucosamine tegen artrose?

Ja, glucosamine wordt vaak gebruikt als een supplement om gewrichtspijn te helpen verminderen bij honden. Deze natuurlijke bouwsteen van kraakbeen zorgt voor soepele beweging.

Vitamines met glucosamine voor honden

Mocht jouw hond last hebben van gewrichtspijn, kun je hem hondenvitamines geven. De Just Russel Soft Chew hondenvitamines zijn de ideale oplossing tegen dit vervelend probleem. Deze smakelijke, zachte hondenkoekjes met chondroïtine en glucosamine zorgen voor sterke, soepele gewrichten. Is je hond wat ouder en loopt hij stroef? Dan versterkt dit supplement voor honden preventief de gewrichten en het skelet voor extra vitaliteit.

Glucosamine heeft nog veel meer voordelen

Glucosamine heeft nog heel wat andere voordelen. Je leest er alles over in deze blog.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag