Wat is het beste biologisch hondenvoer?

Odile Geirnaert
09 november 2023
5 min. leestijd

Als baasje wil je het beste voor je lieve hond en voeding speelt daarbij een cruciale rol. Gelukkig zijn er talloze opties als het gaat om hondenvoer, en biologisch hondenvoer is er één die steeds populairder wordt. Maar wat maakt biologisch hondenvoer anders en waarom kan het een goede keuze zijn voor jouw trouwe metgezel? Lees snel verder en kom er alles over te weten!

Wat is biologisch hondenvoer?

Biologisch hondenvoer is voer dat zonder kunstmatige chemische toevoegingen, pesticiden, antibiotica of genetisch gemodificeerde ingrediënten wordt gemaakt. Het wordt als gezonder beschouwd omdat het beter aansluit bij de natuurlijke behoeften en voedingspatronen van honden. Dit soort hondenvoer wordt vooral aanbevolen voor viervoeters met specifieke gezondheidsproblemen zoals allergieën of gevoeligheden, en voor eigenaren die streven naar een milieuvriendelijke voedingskeuze voor hun huisdier. 

Voordelen biologisch hondenvoer

Geen chemische toevoegingen

In biologische hondenvoeding worden geen chemische toevoegingen, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen gebruikt. Hierdoor kunnen honden genieten van een puur dieet zonder potentieel schadelijke stoffen. Het vermijden van deze toevoegingen kan de kans op allergische reacties en voedselgevoeligheden verminderen, waardoor het voer gezonder is voor je hond.

Gezond

Biologisch hondenvoer kan de gezondheid van je hond verbeteren, omdat het voedingsstoffen bevat die beter aansluiten bij de natuurlijke behoeften van je geliefde huisdier. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu en de natuur, da’s mooi meegenomen! Door te kiezen voor voer dat is gemaakt van duurzaam geteelde ingrediënten, verklein je de impact op het milieu en help je de biodiversiteit te behouden.

Gecertificeerd

Biologisch hondenvoer wordt meestal gecertificeerd door erkende instanties, zoals Skal. Dit zorgt ervoor dat het voer voldoet aan strikte biologische normen en richtlijnen. Door te kiezen voor gecertificeerd biologisch hondenvoer, kun je erop vertrouwen dat het voer van hoge kwaliteit is en dat het op een verantwoorde en duurzame manier is geproduceerd.

 

Beste biologische hondenbrokken

Merk Gewicht Prijs
Just Russel Op maat Op maat
Yarrah Hond Droogvoer Vegetarisch 10 kg €82,90
Eukanuba Daily Care Working & Endurance 15 kg €54,99
Edgard & Cooper Biologische Kalkoen Kuipje 100 gr €6,69
Darf Vol Bites Hondenbrokken 20 kg €62,95
Barking Heads Golden Years 12 kg €94,74

De hondenvoeding van Just Russel is niet alleen goedgekeurd door dierenartsen, maar ook speciaal afgestemd op de individuele behoeften van jouw hond. Door gebruik te maken van hoogwaardige ingrediënten zoals aardappel, zoete aardappel en erwten zorgt ons voer voor een betere verteerbaarheid en vermindert het allergieklachten. Bovendien bevat Just Russel voeding geen maïs of tarwe, waardoor het geschikt is voor honden met voedselgevoeligheden. En dat allemaal zonder in te leveren op prijskwaliteit!

Tevreden klanten

Nog niet zeker of de hondenbrokken van Just Russel de moeite waard zijn? Hier vind je alvast enkele reacties van tevreden klanten:

Eindelijk eet onze puppy Milo voldoende! De korrels die we van de kennel meekregen bevielen hem niet en hij at slechts de helft van zijn porties op. Nu we hem de aangepaste voeding geven eet hij gelukkig wel alles op! Bedankt, Just Russel!!

Nancy D.

Na meerdere mislukte pogingen met andere merken heb ik bij Just Russel eindelijk voeding gevonden die de stoelgang van onze honden verbetert.” We zijn nog maar enkele dagen verder en we kunnen al een positief resultaat zien! Het is nog betaalbaar ook!

Kyra A.

Ralph weigerde het eten van zijn brokken al van bij de fokker. Ook bij ons thuis at hij nauwelijks en werd hij alsmaar kleiner. Door zijn toestand begonnen we ons serieuze zorgen te maken. Ik bestelde bij jullie brokken op maat en hij was er meteen wild van. We zijn erg opgelucht dat deze brokken onze pup smaken en hem de kans geven om aan te komen!

Elke C.

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op biologisch hondenvoer?

De keuze om over te schakelen naar biologisch hondenvoer is persoonlijk en hangt af van de gezondheid en behoeften van je hond. Bij specifieke allergieën of gevoeligheden kan biologisch voer gunstig zijn door de afwezigheid van kunstmatige toevoegingen. Het kan dus een gezonde en duurzame optie zijn, maar neem een weloverwogen beslissing die past bij jouw huisdier. Raadpleeg ook zeker altijd je dierenarts voordat je het dieet van je hond verandert.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag