Just RusselWelke hondenrassen zijn het beste voor een appartement?

Welke hondenrassen zijn het beste voor een appartement?

franse bulldog op een bed|cavalier king charles spaniel in een park|chow chow in de tuin|dwergpinscher in de zetel|engelse bulldog aan het spelen op een grasveld|mopshond onder de lakens in bed|shih tzu aan het wandelen op straat|tibetaanse spaniel op een grasveld|amerikaanse cocker spaniel in een grasveld|basset hound in de tuin|boston terrier in een graanveld
cyriel
30 april 2021
3 min. leestijd

Woon jij in een gezellig appartement en vraag je je af of een hond het er ook gezellig zou vinden? De meeste hondenrassen kunnen zich gelukkig snel aanpassen aan hun leefomgeving. Toch vinden bepaalde honden, voornamelijk grotere en actieve, het niet zo fijn om te lang in een kleine ruimte zonder tuin te wonen. Daarom sommen we voor jullie op welke hondenrassen wel perfect zijn voor een appartement. Lees verder en ontdek de top 10!

De top 10 hondenrassen voor een appartement

  1. Amerikaanse cockerspaniël
  2. Mopshond
  3. Basset hound
  4. Cavalier king charles spaniël
  5. Chow chow
  6. Shih tzu
  7. Engelse buldog
  8. Tibetaanse spaniël
  9. Bostonterriër
  10. Dwergpincher

De beste hondenrassen voor op een appartement hebben we hierboven al voor je opgelijst. Dit zijn stuk voor stuk honden die zich rustig kunnen houden. Ook hebben ze relatief weinig lichaamsbeweging nodig of vinden ze het prima als je hen enkele keren per dag mee blokje om neemt. Scrol verder voor beeld en uitleg bij deze hondenrassen voor een appartement.

1. Amerikaanse cockerspaniël

amerikaanse cocker spaniel in een grasveld

Amerikaanse cockerspaniëls zijn de dag van vandaag eerder gekend als gezelschapshond dan als jachthond. Ze zijn van nature rustig en houden je graag gezelschap in je appartement. Ze horen niet voor niets bij de top 10 hondenrassen voor in appartementen.

2. Mopshond

mopshond onder de lakens in bed

‘Een hilarische speelvogel’, dat is de beste beschrijving voor een mopshond. Bovendien is hij ook een ideale hond voor een appartement. Door zijn buitengewone gevoeligheid aan temperaturen is de mopshond het gelukkigst als hij binnenshuis rustig kan rondwandelen.

3. Basset hound

basset hound in de tuin

De basset hound is de rustigste in huis. Pardon, appartement. Buiten rent en snuffelt de basset dan weer makkelijk een paar uur rond. Dat komt omdat hij een jachthond is. Hij heeft dus een sterk speurdersinstinct dat je moet stillen met enkele wandelingen per dag. Dan heb je de ideale hond voor een appartement!

4. Cavalier king charles spaniël

cavalier king charles spaniel in een park

Dit vrolijke, intelligente hondenras kan iedereen entertainen. Ook is de kleine cavalier king charles spaniël van nature rustig. Wel heeft hij de neiging om te blaffen wanneer hij te weinig aandacht krijgt. Los daarvan is hij de ideale hond voor een appartement. En voor je het weet, ligt er een cavalier king charles spaniël naast je op de zetel een dutje te doen!

5. Chow chow

chow chow in de tuin

De chow chow staat vooral bekend om zijn unieke zwarte tong. Maar wist je ook dat hij uren op de zetel kan doorbrengen? Hij heeft namelijk een lage energiebehoefte en is gevoelig voor hoge temperaturen. Daarom verdient deze pluizenbol de vijfde plaats in de top 10 hondenrassen voor een appartement. Hou er wel rekening mee dat deze hond afstandelijk kan overkomen, een beetje zoals een kat. Maar wees gerust, hij ziet je graag, ook al toont hij je dat niet meteen!

6. Shih tzu

shih tzu aan het wandelen op straat

Shih tzu’s zijn speelse, extraverte hondjes. Bovendien zullen ze met plezier urenlang meeluieren in de zetel. Ze zijn ook niet het actiefste hondenras en kunnen dus gerust in een kleiner appartement zonder tuin wonen. Denk je er wel aan hem mee te nemen op je dagelijkse blokje om?

7. Engelse buldog

engelse bulldog aan het spelen op een grasveld

Diep vanbinnen is de Engelse buldog een grote, schattige baby die niet liever wil dan zich naast jouw nestelen in de zetel op  je appartement. Het hondenras bij uitstek voor je appartement zou je dus denken. Klopt als een bus! De Engelse buldog verkiest het binnenleven, waardoor hij tot een van de meest relaxte hondenrassen ter wereld behoort.

8. Tibetaanse spaniël

tibetaanse spaniel op een grasveld

Tibetaanse spaniëls zijn dan wel alert en nieuwsgierig, toch hebben ze geen behoefte aan tonnen activiteit. Zo zijn het natuurlijke knuffelaars die genieten van dutjes. Met jou. In de zetel. Bovendien zijn Tibetaanse spaniëls klein en voelen ze zich dus in bijna elke woonomgeving op hun gemak. Ook hij is dus een ideale hond voor je appartement.

9. Bostonterriër

boston terrier in een graanveld

Dit hondenras is vergelijkbaar met een buldog. Een kleine, compacte hond met platte snuit dus die vriendelijk is en zich met plezier laat trainen. Binnenshuis blijven bostonterriërs vrij rustig, maar eens ze buiten mogen, zijn ze niet meer te stoppen. Ze spelen – letterlijk – al hun energie op korte tijd kwijt om daarna weer rustig op je appartement languit te genieten van de rust. Deze hond is dus perfect voor een klein appartement of compacte studio.

10. Dwergpincher

dwergpinscher in de zetel

Ook dit kleine hondenras verdient een plaats in de top 10 hondenrassen voor een appartement. Na een paar keer door de woonkamer te lopen, is deze hond klaar om enkele uren naar dromenland te reizen. Dit hondenras bovendien makkelijk te verzorgen. Geen wonder dat de dwergpincher zo populair is bij bewoners van appartementen.

Download je gratis puppy-checklist

Leadcollector – BeachEssentialsLeadcollector

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
kleine bruine pomeriaan hond ligt op houten wandelbrug

Wat is de prijs van een pomeriaan?

06 oktober 2022
Altijd al gedroomd van een klein hondje als huisdier, en denk je aan een keeshondje? Ontdek dan hier de prijs van een pomeriaan!
cyriel
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
cyriel
Hondennieuws
Bruine slimme hond met bril leest boek|Slimme witte poedel staat op gras|Slimme hond bordercollie ligt op boomstam en kijkt in camera|Slimme hond grijze dwergschnauzer staat op gras met tong uit zijn mond|Witbruine papillon staat als een van de slimste honden op een weg en kijkt in de camera|Bruine Duitse herder kijkt slim in de camera en ligt op gras|Slimme zwarte hond schipperke staat naast een steen met tong uit zijn bek|Slimme hond springer spaniël staat in grasveld|Zwarte rottweiler staat aan vijver met eenden en kijkt in de camera|Blonde golden retriever hond kijkt al zittend slim in de camera|Slimme dobermann hond ligt op gras met mond open|Intelligent blond keeshondje zit op mos met boom op de achtergrond|Donkerbruine Tervuerense herder staat in veld en kijkt in de camera met tong uit zijn bek|Grijze Australian cattle dog zit slim in een grasveld met tong uit zijn mond|Slimme hond shetland sheepdog staat op bevroren gras|Slimme corgi hond staat op bergje bruine blaadjes|Bruine labrador loopt door gras met oranje frisbee in zijn mond

Ontdek de top 16 slimste honden!

15 juli 2022
De slimste honden ter wereld kunnen supersnel nieuwe commando’s aanleren en gehoorzamen zonder verpinken. Ontdek hier de top 16 slimme honden!
odile
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
cyriel
Hondennieuws
witte maltezer hond wordt geknipt door hondenkapster aan huis|Twee witte bichon frisé honden zijn getrimd en poseren in het riet

Dit is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022

27 augustus 2022
Zijn de haren van je hond out of control? Tijd voor een knipbeurt! Maar wat is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022? Ontdek het hier.
odile
Hondennieuws
Een hond die neerligt

Wat zijn de kenmerken van een getraumatiseerde hond?

30 december 2022
Is je hond angstig voor mensen of eerdere voor andere honden? Het is duidelijk dat hij een trauma heeft. Lees snel deze blog en kom alles te weten over getraumatiseerde honden.
cyriel