Just RusselWat is de prijs van een pomeriaan?

Wat is de prijs van een pomeriaan?

kleine bruine pomeriaan hond ligt op houten wandelbrug
cyriel
06 oktober 2022
4 min. leestijd

Beige, bruin, zwart of wit, pomeriaantjes bestaan in allerlei kleuren en hebben ook allemaal een ander prijskaartje. Voordat je je eerste keeshond in huis haalt, is het dan ook belangrijk om te checken wat je dat precies zal kosten. Lees dus verder en ontdek wat de prijs van een pomeriaan is en hoe die prijs wordt bepaald.

Welke prijs betaal je voor een pomeriaan?

Een pomeriaan of dwergkeeshond kost gemiddeld €3000 met stamboom en als je die bij een erkende fokker koopt. Hoe kleiner de keeshond, hoe duurder hij ook is. Zo heb je ook nog de kleine en middenslag keeshondjes, waar fokkers ongeveer €2000 voor vragen. Daarnaast bestaan er ook grote keeshonden, waarvoor je zo’n €1500 moet neertellen. Er is dus voor ieder wat wils in de wereld van de keeshonden.

Wat bepaalt de prijs van een pomeriaan?

Factoren zoals het geslacht, de vacht, stamboom en de verkoper beïnvloeden de prijs van een pomeriaan. Wil je écht goed voorbereid zijn op de komst van je nieuwe huisdier? Check dan zeker onze blog met een overzicht van alle kosten van een hond!

Enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een pomeriaan beïnvloeden zijn:

 • Leeftijd: de prijs van een puppy ligt meestal hoger dan die van een volwassen of oudere hond.
 • Kwaliteit: kenmerken die de “kwaliteit” van een pup bepalen, zoals intelligentie, vacht en lichaamsbouw, zijn vaak subjectief. Maar toch zullen deze de prijs van je keeshond beïnvloeden.
 • Kleur van de vacht: pomeriaantjes met een effen vachtkleur kosten over het algemeen meer dan hun meerkleurige broertjes of zusjes.
 • Verkoper (fokker vs. asiel): bij een fokker zal je heel wat meer geld moeten neertellen voor een hondje dan bij een asiel. Het prijsverschil kan oplopen tot wel €1.000!

Waar kan ik een pomeriaan kopen voor een goede prijs?

Om een pomeriaan te kopen kan je het best even langsgaan bij een professionele, erkende fokker. Bij hen staat de gezondheid van de pup centraal. Je mag er dus zeker van zijn dat je nieuw huisdier in de juiste omstandigheden is gefokt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een pomeriaan uit het dierenasiel te adopteren.  Zo kan je voor een lagere prijs een achtergelaten keeshond toch een tweede thuis geven.

Koop nooit een keeshond bij een broodfokker!

Broodfokkers kweken keeshondjes enkel en alleen om er geld mee te verdienen. Dat klinkt misschien niet zo erg, maar in de praktijk zijn hun puppy’s meestal veel minder sociaal, onverzorgd,  niet gezond en zelfs verwaarloosd. We raden je dus zeker aan om goed uit te kijken voor broodfokkers. Die herken je als volgt:

 • Een broodfokker heeft veel puppy’s ‘op voorraad’, meer dan 1 nest
 • Een broodfokker verkoopt verschillende hondenrassen
 • Bij een broodfokker kan je vaak terecht zonder afspraak
 • Bij een broodfokker krijg je de leefomgeving van de puppy’s niet te zien
 • Bij een broodfokker groeien puppy’s niet op in een huiselijke omgeving
 • Bij een broodfokker krijg je de moederhond niet te zien
 • Pups bij een broodfokker zien er soms niet verzorgd uit
 • Een broodfokker geeft soms te jonge pups mee (jonger dan 7 weken)
 • Een broodfokker is soms niet in orde met papierwerk, zoals paspoort, chip en vaccinaties
 • Een broodfokker stelt soms geen vragen over je woon- en thuissituatie
 • Een broodfokker ‘levert‘ soms honden aan huis

Kijk ook zeker eens op adopteereendier.be, een initiatief van de Vlaamse overheid, want daar vind je asielhondjes (waaronder ook pomeriaantjes) uit alle asielen in Vlaanderen.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een hond die wordt geaait

Leer hondentaal begrijpen en wordt nog betere maatjes met je hond!

02 december 2022
Kwispelt je hond of blaft hij op voorbijgangers? In deze blog leer je alles over hondentaal zodat jij en je maatje de beste band kunnen opbouwen.
odile
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
cyriel
Hondennieuws
Corgi en witte samojeed hond houden een picnic in het park|Mooie blue merle Australische herder staat op droog gras met oranje bal in zijn mond|Schattige beagle loopt op zand door de duinen naar de camera|Kleine

Dit zijn de 11 schattigste honden ooit!

28 juli 2022
Klaar om je hart te doen smelten? Als je deze top 11 van schattigste hondenrassen ziet, zal dat sowieso het geval zijn, beloofd! Klik hier en ontdek ze nu.
odile
Hondennieuws

Mag een hond zalm eten?

11 november 2022
Zalm zit vol gezonde voedingsstoffen voor je hond maar wist je dat er toch een aantal zaken zijn waarmee je rekening moet houden? Lees nu verder.
odile
Hondennieuws
|kleine blonde engelse cockerspaniel hond wordt gewassen door handen met shampoo

5 tips om je hond te wassen zonder stress!

17 oktober 2022
Hoe vaak mag je je hond wassen? En welke shampoo gebruik je daarvoor? Lees snel verder, want van ons krijg je antwoorden en tips!
odile
Hondennieuws

Adopteer hier een hond!

03 november 2022
Overweeg je om een hond te adopteren uit een asiel? In deze blog helpen we je verder op weg met het vinden van de geschikte adoptiehond!
odile