Dit zijn de leukste kerstfilms met honden voor de feestdagen!

Kerstfilms met honden|
Odile Geirnaert
19 december 2022
3 min. leestijd

Kerst komt er weer aan! Het wordt buiten stilaan kouder en je verlangt ernaar om gezellig onder een dekentje te kruipen en naar een film te kijken. Jouw kleine trouwe vriend mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Scroll verder en ontdek onze favoriete kerstfilms met honden!

De 5 leukste kerstfilms met honden

Bestaat er iets lastiger dan niet weten welke film je moet kijken? Eindeloos blijf je door de catalogus scrollen, om het daarna maar niet eens te zijn welke film het nu moet worden… Geen zorgen, Just Russel staat voor je klaar! Wij zetten voor jou onze favoriete kerstfilms met honden in de kijker:

Lady en de Vagebond (Lady and the Tramp)

Wat een klassieker! Twee honden uit totaal andere leefwerelden worden verliefd op elkaar. Vul je avond vol liefde en Disney nostalgie met dit wondermooie verhaal. Onze nieuwjaarswens bij Just Russel is om ooit ook zo romantisch spaghetti met gehaktballen te eten. Nog beter nieuws! Walt Disney Pictures kwam in 2019 uit met een liveaction remake van deze film, heb jij hem al gezien?

I Want a Dog for Christmas, Charlie Brown

We kunnen hier alleen maar op zeggen: “SAME!”. Snoopy mag zeker niet ontbreken deze feestdagen. De film is gebaseerd op de populaire Amerikaanse stripreeks Peanuts en is daarnaast perfect om met de allerkleinsten te bekijken. Gezellige familieavond met het hele gezin? Check!

How the Grinch Stole Christmas (2000)

De Grinch is een groen wezen en leeft alleen met zijn hond Max op de top van een berg. De Grinch is niet zo’n fan van kerst (iets dat we bij Just Russel niet kunnen begrijpen), maar lachen met zijn uitspraken dat doen we zeker wel! Met deze film raak je zeker in de hoogste kerstsferen.

Hachi: A Dog’s Tale

Pak die doos zakdoeken er maar bij! Zin in een avondje gesnotter en wegkwijnen in je zetel? Dan is deze film perfect! Een iets droeviger verhaal, we know, maar oh zo mooi… Kijk zelf maar hoe trouw honden wel niet kunnen zijn! *snif*

A Dog Named Christmas

kind droomt er nu niet van een hond? Todd denkt daar natuurlijk net hetzelfde over, maar zijn ouders niet echt…Wanneer het dierenasiel een speciale actie organiseert waarbij mensen voor de kerstdagen een hond op proef kunnen adopteren, lukt het Todd eindelijk om zijn vader over te halen. Ben jij benieuwd of Todd de hond na de feestdagen mag houden? Vooral kijken dan!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
A dog drinking from a metal bowl

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

23 december 2022
Water is net zo belangrijk voor jezelf als je hond! Het is essentieel voor je hond om te normaal te functioneren en overleven. Hoe veel je hond moet drinken, is afhankelijk van verschillende factoren. Vers en schoon water moet altijd beschikbaar zijn.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Dog licking his nose

Stress bij honden: hoe te herkennen en wat te doen?

13 januari 2022
Stress bij honden kan verschillende oorzaken en symptomen hebben. Gelukkig kan jij helpen de stress bij je hond te verminderen. Lees er alles over in deze blog.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Boerboel wordt ingebracht als beroepskost

Kan mijn hondenvoer als beroepskost worden afgetrokken?

02 augustus 2023
“Wil jij het bonnetje? Je kan dat inbrengen, hé.” Een zin die je als beginnende ondernemer waarschijnlijk al vaak hebt…
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Twee labrador retrievers die naast elkaar liggen.

11 makkelijke hondenrassen voor beginners

25 november 2022
Klaar om je eerste hond te adopteren, maar nog niet zeker welk ras? Hier zijn alvast 11 makkelijke hondenrassen die perfect zijn voor beginners!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
baasje wandelt met hond langs zonnebloemen

Wandelingen met je hond

28 oktober 2021
Wandelen met je hond is voor vele hondenbaasjes de ultieme ontspanning. Naast het feit dat je hond blij en (hopelijk) wat kalmer is, is het voor jou ook voordelig. Je komt buiten en je beweegt, maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.
Cyriel Van Steen