Top 6 leukste hondenfilms om samen met je hond te bekijken

Odile Geirnaert
16 mei 2023
4 min. leestijd

Zit jij een avondje thuis samen met je hond? Kruip gezellig op de bank met je viervoeter en kijk een van de vele hondenfilms. Wij geven je alvast wat inspiratie. Dit zijn de top 6 hondenfilms van het Just Russel team om samen met je hond te bekijken! Neem je hond stevig vast en hou die zakdoekjes al maar paraat…

1. Togo (2019)

Togo speelt zich af in het koude Alaska. Leonhard Seppala, gespeeld door Leonhard Safoe, leidt zijn sleehonden door de bedreigende winterlandschappen op één van de bekendste serumruns van de geschiedenis. Het waargebeurde verhaal gaat dieper in op de heldhaftige reis en het leven van Togo, de ster van de film. De Siberische Husky Togo was een kleine hond met eigen willetje die tegen alle verwachtingen in zichzelf omvormde tot één van de beste en meest gekende sledehonden ter wereld. Wat een metamorfose! Zullen Leonhard en Togo de hardnekkige reis overleven? En vinden ze tijdig het serum om de bewoners van hun dorp in Alaska te redden? Het wordt alvast een heel avontuur!

De trailer van ‘Togo’ bekijk je hier.

2. Bolt (2008)

De superheld Bolt speelt de hoofdrol in dit hartverwarmend Disneyverhaal. De stoere Bolt is een zwitserse herder pup die over superkrachten beschikt. Samen met zijn baasje Penny, wordt de pup wereldberoemd met zijn eigen tv-show. Met zijn superkrachten verslaat hij alle slechteriken. Tot Penny vermist raakt. Bolt verlaat de filmset op een zoektocht naar zijn baasje. Wanneer Bolt per ongeluk buiten de filmset valt, komt hij er beetje per beetje achter dat hij eigenlijk geen superkrachten heeft. Gelukkig kan Bolt rekenen op de hulp van andere dierenvrienden. Zal hij Penny terugvinden?

De trailer van ‘Bolt’ bekijk je hier.

3. Hachi: a dog’s tale (2009)

Dit waargebeurde verhaal toont aan dat honden echt van hun baasje houden! Hachi, een akita puppy heeft een band voor het leven met leraar Parker Wilson. Elke dag wacht de slimme Hachi aan het treinstation op zijn baasje die terugkomt van zijn werk. Samen wandelen ze vervolgens naar huis. Op een dag komt zijn baasje niet terug. Toch blijft de trouwe viervoeter elke dag op zijn baasje wachten. Alweer een bewijs van de onbreekbare band die je kan vormen met jouw trouwe maatje! Kan jij je traantjes bedwingen?

De trailer van ‘Hachi’ bekijk je hier.

4. A dog’s purpose (2017)

De vriendschap tussen hond en baasje blijft eeuwig duren. Dat is het motto van deze film. De ster is hond Bailey. Bailey’s leven wordt van geboorte tot dood, door verschillende reïncarnaties heen, gevolgd. Bailey wordt steeds in een verschillend lichaam geboren en ontmoet op deze manier verschillende hondenbaasjes. Steeds vind hij zijn weg terug naar baasje Ethan. Sinds 2019 kan je het vervolg: A dog’s Journey bekijken. Op deze manier beleef je nog meer avonturen met Bailey. In deze 2de film neemt hij de taak op zich om voor Ethans kleindochter CJ te zorgen.

De trailer van A dog’s Journey bekijk je hier.

5. Marley and Me (2008)

Bij echte hondenliefhebbers gebeurt het wel vaker: je eerste baby is een puppy. John en Jenny adopteren de pup Marley om het ouderschap uit te proberen. De labrador pup is echter een ondeugend beestje en zet het hele huis op stelten. Hij wordt zelfs van de hondenschool verbannen. Toch is Marley een geliefd onderdeel van het gezin. Het is een prachtige hondenfilm over een ondeugende hond die het hart van elk gezinslid verovert.

De trailer van ‘Marley and me’ bekijk je hier.

6. 101 Dalmatiërs (1961)

Deze hondenfilm kent verschillende versies. De eerste versie is een animatiefilm uit 1961! Deze Disneyklassieker is voor jong en oud een pareltje om samen te bekijken. Dalmatiër Pongo is het Bachelorleven beu wanneer hij de mooie Perdita voor de eerste keer ziet. Wanneer hij zijn baasje richting het baasje van Perdita begeleidt, worden deze verliefd en trouwen ze. Hierdoor kunnen ook de honden bij elkaar blijven. Een nestje puppies wordt geboren. Wanneer het aanbod van Cruella de Vil afgewezen wordt, maakt ze een plan om de pups te stelen. Zal het haar lukken? Hoeveel dalmatiërs spelen er mee? Juist ja, 101. Tel gerust mee.

De trailer van ‘101 Dalmatiërs’ bekijk je hier.

Dit zijn onze top 6 leukste hondenfilms. Wil je je hond een extraatje geven tijdens de film? Geef hem dan wat gezonde snacks zoals deze hondensnoepjes met kippensmaak!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag