Adopteer hier een kleine hond!

Bruin wit gevlekte hond heeft gele
Odile Geirnaert
05 december 2022
3 min. leestijd

Overweeg je om een kleine hond te adopteren? Neem zeker een kijkje bij een asiel! Zij kunnen je helpen bij je zoektocht. Je moet namelijk met verschillende zaken rekening houden. Welk asiel heeft kleine honden ter adoptie? Welke hond past het best bij jou? In deze blog geven we je alvast wat info over het adopteren van kleine asielhonden. Scroll zeker verder!

Waar kan ik een kleine hond adopteren?

Een kleine hond adopteren doe je best in een dierenasiel omdat:

  • Je meer ruimte maakt voor andere zwerfdieren en ze een tweede kans geeft
  • Honden uit een asiel vaak gevaccineerd, gechipt en gecastreerd zijn
  • Je illegale handel door fokkers voorkomt
  • Je het karakter van de hond kent, waardoor je zeker bent dat de hond bij jou en je thuis past

Voor meer informatie kan je terecht op https://www.adopteereendier.be/honden. Ze geven een duidelijk overzicht met kleine honden ter adoptie en meer info over waarom adopteren uit een asiel een goed idee is.

Waar kan ik een hond uit het buitenland adopteren?

Verschillende Europese landen hebben een overvloed aan zwerfhonden, bijvoorbeeld: Spanje, Griekenland …. Enkele van deze landen staan toe dat deze honden geadopteerd worden door buitenlanders. In onze blog ‘Hond adopteren buitenland’ geven wij enkele tips om de juiste organisatie te vinden om mee in zee te gaan. 

Hoeveel kost het om een kleine hond te adopteren?

Een kleine hond adopteren kost gemiddeld tussen de €125 en €300. De prijs varieert naargelang het asiel dat je kiest. Ook de leeftijd en het ras van de hond heeft invloed op de prijs. Natuurlijk betaal je niet voor niets. Deze zaken zijn inbegrepen in de prijs:

  • dierenartskosten, zoals castratie of sterilisatie
  • vaccinaties
  • chippen
  • voeding
  • verzorging en hygiëne

Een kleine hond adopteren? Let op voor broodfokkers!

Een broodfokker fokt honden met als primair doel: geld verdienen. Ze geven niet om het welzijn van het dier. Honden die gefokt zijn door een broodfokker hebben daarom vaak ziektes, afwijkingen en gedragsproblemen. Het is dus belangrijk om een broodfokker te herkennen. In onze blog ‘Zo ontmasker je een broodfokker!’ 

Adopteer een hond die bij jou en je gezin past in 5 stappen:

Een hond adopteren die past bij jou en je gezin, is niet gemakkelijk. Hieronder vind je enkele tips om deze zoektocht te vergemakkelijken:

1. Bepaal of je een rashond of een kruising wil.

Als je kiest voor een rashond dan heb je zekerheid over de grootte en vachtlengte van je hond in de toekomst, maar ook over het karakter. Bij een kruising weet je niet van welk ras je hond het karakter of uiterlijk meekreeg.

2. Kies een puppy of een volwassen hond.

Puppy’s zijn onweerstaanbaar,, maar ook heel nieuwsgierig. Ze vragen veel tijd om te trainen. Als je weet dat je niet veel tijd hebt, is een volwassen hond een betere optie. Hier lees je meer over het adopteren van een puppy. https://www.justrussel.com/blog/puppy-adopteren.

3. Bepaal het geslacht.

Hier zijn verschillende meningen over. Het hangt dus vooral af van je eigen voorkeur. Sommigen zeggen dat teven gemakkelijker te trainen zijn. Anderen vinden ze dan weer te afhankelijk. Weet dus waar jouw voorkeur ligt.

4. Weet welk karakter past bij jou en je gezin.

Het is belangrijk om een hond te vinden waarmee het klikt. Het karakter moet passen bij die het gezin. Er zijn namelijk rustige honden, energieke honden, bange honden … Lees deze blog over het adopteren van een rustige hond

5. Vertrouw het asiel.

Het asiel neemt zijn tijd om de juiste honden bij de juiste mensen te plaatsen. Ze maken een zorgvuldige analyse van de binnenkomende honden en van jou en je gezin. Luister naar hun advies en zo zal je snel de juiste hond vinden!

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Cocker Spaniel kijkt naar twee stukken zalm die hij gaat opeten.

Mag een hond zalm eten?

11 november 2022
Zalm zit vol gezonde voedingsstoffen voor je hond maar wist je dat er toch een aantal zaken zijn waarmee je rekening moet houden? Lees nu verder.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Duitse staande hond met bruine vlekjes speelt scrabble met baasje tijdens indoor activiteit|Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond

De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond

09 september 2022
Regen… Niet alleen jij, maar ook je hond kunnen er somber van worden. Fleur nu helemaal op met deze 6 leuke indoor activiteiten met je hond!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Zo maak je watermeloenijs voor je hond

06 januari 2023
Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Lees hier hoe je stap voor stap lekkere hondenijsjes kunt maken!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Que signifie-t-il lorsqu’un chien vomit du jaune ?

10 februari 2023
Moet jouw hond geel overgeven, maar heb je geen idee wat de betekenis hiervan is? Lees onze blog alle oorzaken en oplossingen tegen het geel braken!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Vrouw knuffelt hond met verzekering in Vlaanderen

Dit zijn de verzekeringen voor honden in Vlaanderen

01 januari 1970
Hoorde jij over hondenverzekeringen en wil je er een voor je liefste huisdier? Slim! Ontdek hier alle verzekeringen in Vlaanderen en hun voor- en nadelen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Hoe moet ik mijn overprikkelde puppy kalmeren?

14 november 2022
Heb je een nieuwe pup in huis, maar is deze snel overprikkeld? Lees dan snel onze nieuwe blog en ontdek hoe je hier het beste mee omgaat!
Odile Geirnaert
4.8 / 5