Just RusselAdopteer hier een kleine hond!

Adopteer hier een kleine hond!

odile
05 december 2022
3 min. leestijd

Overweeg je om een kleine hond te adopteren? Neem zeker een kijkje bij een asiel! Zij kunnen je helpen bij je zoektocht. Je moet namelijk met verschillende zaken rekening houden. Welk asiel heeft kleine honden ter adoptie? Welke hond past het best bij jou? In deze blog geven we je alvast wat info over het adopteren van kleine asielhonden. Scroll zeker verder!

Waar kan ik een kleine hond adopteren?

Een kleine hond adopteren doe je best in een dierenasiel omdat:

  • Je meer ruimte maakt voor andere zwerfdieren en ze een tweede kans geeft
  • Honden uit een asiel vaak gevaccineerd, gechipt en gecastreerd zijn
  • Je illegale handel door fokkers voorkomt
  • Je het karakter van de hond kent, waardoor je zeker bent dat de hond bij jou en je thuis past

Voor meer informatie kan je terecht op https://www.adopteereendier.be/honden. Ze geven een duidelijk overzicht met kleine honden ter adoptie en meer info over waarom adopteren uit een asiel een goed idee is.

Waar kan ik een hond uit het buitenland adopteren?

Verschillende Europese landen hebben een overvloed aan zwerfhonden, bijvoorbeeld: Spanje, Griekenland …. Enkele van deze landen staan toe dat deze honden geadopteerd worden door buitenlanders. In onze blog ‘Hond adopteren buitenland’ geven wij enkele tips om de juiste organisatie te vinden om mee in zee te gaan. 

Hoeveel kost het om een kleine hond te adopteren?

Een kleine hond adopteren kost gemiddeld tussen de €125 en €300. De prijs varieert naargelang het asiel dat je kiest. Ook de leeftijd en het ras van de hond heeft invloed op de prijs. Natuurlijk betaal je niet voor niets. Deze zaken zijn inbegrepen in de prijs:

  • dierenartskosten, zoals castratie of sterilisatie
  • vaccinaties
  • chippen
  • voeding
  • verzorging en hygiëne

Een kleine hond adopteren? Let op voor broodfokkers!

Een broodfokker fokt honden met als primair doel: geld verdienen. Ze geven niet om het welzijn van het dier. Honden die gefokt zijn door een broodfokker hebben daarom vaak ziektes, afwijkingen en gedragsproblemen. Het is dus belangrijk om een broodfokker te herkennen. In onze blog ‘Zo ontmasker je een broodfokker!’ 

Adopteer een hond die bij jou en je gezin past in 5 stappen:

Een hond adopteren die past bij jou en je gezin, is niet gemakkelijk. Hieronder vind je enkele tips om deze zoektocht te vergemakkelijken:

1. Bepaal of je een rashond of een kruising wil.

Als je kiest voor een rashond dan heb je zekerheid over de grootte en vachtlengte van je hond in de toekomst, maar ook over het karakter. Bij een kruising weet je niet van welk ras je hond het karakter of uiterlijk meekreeg.

2. Kies een puppy of een volwassen hond.

Puppy’s zijn onweerstaanbaar,, maar ook heel nieuwsgierig. Ze vragen veel tijd om te trainen. Als je weet dat je niet veel tijd hebt, is een volwassen hond een betere optie. Hier lees je meer over het adopteren van een puppy. https://www.justrussel.com/blog/puppy-adopteren.

3. Bepaal het geslacht.

Hier zijn verschillende meningen over. Het hangt dus vooral af van je eigen voorkeur. Sommigen zeggen dat teven gemakkelijker te trainen zijn. Anderen vinden ze dan weer te afhankelijk. Weet dus waar jouw voorkeur ligt.

4. Weet welk karakter past bij jou en je gezin.

Het is belangrijk om een hond te vinden waarmee het klikt. Het karakter moet passen bij die het gezin. Er zijn namelijk rustige honden, energieke honden, bange honden … Lees deze blog over het adopteren van een rustige hond

5. Vertrouw het asiel.

Het asiel neemt zijn tijd om de juiste honden bij de juiste mensen te plaatsen. Ze maken een zorgvuldige analyse van de binnenkomende honden en van jou en je gezin. Luister naar hun advies en zo zal je snel de juiste hond vinden!

 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een Teckel hond die liggend op een stapel dekens kijkt naar de camera

Hier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

19 november 2022
Verschillende asielen in België zitten vol met honden die wachten op hun gouden mandje. Deze blog geeft een zicht op de asielen in West-Vlaanderen
odile
Hondennieuws
Hond ruikt aan stukjes mango op een wit bord en vraagt zich af of hij mag eten

Mag een hond mango eten?

08 augustus 2022
Mag je hond mee eten van je mango? Dat ontdek je in deze blog! Klik snel verder voor het antwoord.
odile
Hondennieuws
Een puppy in het hondenasiel

Hier vind je alle honden ter adoptie in Antwerpen!

10 november 2022
Diverse asielen in België zitten vol met honden die wachten op hun gouden mandje. Deze blog geeft een zicht op de asielen in Antwerpen
odile
Hondennieuws
man tevreden met hondenvoeding thuis geleverd|zak gepersonaliseerde hondenvoeding thuis geleverd

10 voordelen van online hondenvoer kopen

19 november 2021
Online hondenvoer kopen is goedkoper, makkelijker, ecologischer, veiliger en leuker dan in de winkel. Ontdek hier 10 voordelen van online hondenvoer kopen.
Joy Cleymans
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
cyriel
Hondennieuws
A dog drinking from a metal bowl

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

23 december 2022
Water is net zo belangrijk voor jezelf als je hond! Het is essentieel voor je hond om te normaal te functioneren en overleven. Hoe veel je hond moet drinken, is afhankelijk van verschillende factoren. Vers en schoon water moet altijd beschikbaar zijn.
odile