De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond

Duitse staande hond met bruine vlekjes speelt scrabble met baasje tijdens indoor activiteit|Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond
Odile Geirnaert
09 september 2022
3 min. leestijd

Regen, regen, regen… Soms lijkt het eindeloos te blijven gieten. Niet alleen jij, maar ook je hond kunnen ervan in een sombere stemming komen. Met deze 6 leuke indoor activiteiten die je samen met je hond kan doen, fleuren jullie helemaal op! Scroll snel verder.

Met deze 6 indoor activiteiten hou je je hond zoet op een regendag

Regent het buiten pijpestelen en wil je het binnen lekker gezellig maken met je hond, maar heb je geen inspiratie? Dan zijn dit de 6 leukste activiteiten waarmee je jezelf én je hond bezighoudt op een regendag:

1. Maak een hindernissenparcours

Als kind heb je vast wel forten gebouwd met dekens en kussens. Gebruik die constructieskills ook nu om een spannend hindernissenparcours te maken voor je hond. Met wat emmers, een bezem en kartonnen dozen kun je horden, tunnels en een slalomparcours bouwen. Een indoor activiteit waar je hond nooit genoeg van krijgt!

2. Leer je hond nieuwe tricks

Op een regenachtige dag kan je je hond een groot plezier doen met wat mentale uitdaging. Leer je hond de gekste commando’s aan en beloon hem bij elke vooruitgang met de zelfgemaakte hondenkoekjes die je net maakte voor hem. Een pedagogisch verantwoorde indoor activiteit met je hond dus!

3. Bak hondenkoekjes

Toegegeven, bij deze binnenactiviteit kan je hond je moeilijk helpen. Behalve dan met de laatste stap: het opeten! Online vind je een rijkdom aan de lekkerste recepten. Ingrediënten zoals vlees, wortel of amandelmeel, gebruik ze allemaal! 

Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond
Zelfgemaakte hondenkoekjes maken als indoor activiteit met je hond: gezond, lekker, leerrijk en leuk!

4. Speel verstoppertje

Voor deze indoor activiteit met je hond kun je het best met drie zijn. Je partner of huisgenoot – als je alleen woont, waarom nodig je dan niet lekker iemand uit? – houdt je hond dan vast totdat jij verstopt bent. Ga eerst niet te ver weg, zodat hij wat kan opwarmen. Vervolgens roep je ‘zoek’, en laat de ander je huisdier vrij. Al spelend leren noemen ze dat, ook héél educatief dus. 

5. Zet je hond aan het puzzelen

Net zoals puzzelen leuk is voor mensen, is het dat voor je hond. Maak als volgende leuke binnenactiviteit met je hond eens een leuke hersenkraker met een klein mandje en toiletrolletjes. Zet de rolletjes rechtop in de mand tot die vol is en leg in enkele rolletjes een koekje. Hoe snel heeft jouw hond alle koekjes verorberd? 

6. Kijk samen naar een film

Na een hele dag spelen en puzzelen en snoepen kijken jij en je hond naar buiten en… is het nog steeds aan het regenen! Het perfecte excuus dus om moe en voldaan in de zetel te ploffen en een gezellige film op te zetten. Je hond zal zich tijdens deze indoor activiteit met veel plezier tegen je aanvleien.

Onze tip: The Call of the Wild, een film uit 2020 met Harrison Ford.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Bruin wit gevlekte hond heeft gele

Adopteer hier een kleine hond!

05 december 2022
Van plan om een kleine hond te adopteren? Dat doe je het best in een asiel. Lees onze blog en ontdek waarom honden ter adoptie in een asiel de beste keuze zijn!
Odile Geirnaert
Gezondheid
Dog eating hypoallergenic dogfood

Welke merken bieden hypoallergene hondenvoeding aan?

09 mei 2023
Sommige honden kunnen last hebben van een voedselallergie. Hierbij zijn ze allergisch voor bepaalde voedingsstoffen in hun voeding en die…
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Alles wat je moet weten om met je hond op het vliegtuig te gaan!

12 juni 2023
De zomer komt eraan! En jij wil misschien wel jouw hond meenemen op het vliegtuig richting jullie vakantiebestemming. Je hebt…
Joy Cleymans
Hondennieuws
man tevreden met hondenvoeding thuis geleverd|zak gepersonaliseerde hondenvoeding thuis geleverd

10 voordelen van online hondenvoer kopen

19 november 2021
Online hondenvoer kopen is goedkoper, makkelijker, ecologischer, veiliger en leuker dan in de winkel. Ontdek hier 10 voordelen van online hondenvoer kopen.
Joy Cleymans
Hondennieuws
Een hond die voor de kerstboom ligt

Hoe zet je veilig een kerstboom op met je hond?

20 december 2022
Vraag je je ook af hoe je veilig een kerstboom opzet met een hond? Het is moeilijk te geloven dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je hond. Toch is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan bepaalde details tijdens de feestdagen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Hond likt aan zijn poot

Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

05 januari 2023
Likt je hond vaak aan zijn poot of poten? Dat kan wijzen op een probleem zoals een allergie, een wondje of parasieten. In ieder geval iets om in ‘t oog te houden dus! Ontdek snel de verschillende redenen voor de likdrang van je hond. 
Cyriel Van Steen