Just RusselDe 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond

De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond

Duitse staande hond met bruine vlekjes speelt scrabble met baasje tijdens indoor activiteit|Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond
Odile Geirnaert
09 september 2022
3 min. leestijd

Regen, regen, regen… Soms lijkt het eindeloos te blijven gieten. Niet alleen jij, maar ook je hond kunnen ervan in een sombere stemming komen. Met deze 6 leuke indoor activiteiten die je samen met je hond kan doen, fleuren jullie helemaal op! Scroll snel verder.

Met deze 6 indoor activiteiten hou je je hond zoet op een regendag

Regent het buiten pijpestelen en wil je het binnen lekker gezellig maken met je hond, maar heb je geen inspiratie? Dan zijn dit de 6 leukste activiteiten waarmee je jezelf én je hond bezighoudt op een regendag:

1. Maak een hindernissenparcours

Als kind heb je vast wel forten gebouwd met dekens en kussens. Gebruik die constructieskills ook nu om een spannend hindernissenparcours te maken voor je hond. Met wat emmers, een bezem en kartonnen dozen kun je horden, tunnels en een slalomparcours bouwen. Een indoor activiteit waar je hond nooit genoeg van krijgt!

2. Leer je hond nieuwe tricks

Op een regenachtige dag kan je je hond een groot plezier doen met wat mentale uitdaging. Leer je hond de gekste commando’s aan en beloon hem bij elke vooruitgang met de zelfgemaakte hondenkoekjes die je net maakte voor hem. Een pedagogisch verantwoorde indoor activiteit met je hond dus!

3. Bak hondenkoekjes

Toegegeven, bij deze binnenactiviteit kan je hond je moeilijk helpen. Behalve dan met de laatste stap: het opeten! Online vind je een rijkdom aan de lekkerste recepten. Ingrediënten zoals vlees, wortel of amandelmeel, gebruik ze allemaal! 

Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond
Zelfgemaakte hondenkoekjes maken als indoor activiteit met je hond: gezond, lekker, leerrijk en leuk!

4. Speel verstoppertje

Voor deze indoor activiteit met je hond kun je het best met drie zijn. Je partner of huisgenoot – als je alleen woont, waarom nodig je dan niet lekker iemand uit? – houdt je hond dan vast totdat jij verstopt bent. Ga eerst niet te ver weg, zodat hij wat kan opwarmen. Vervolgens roep je ‘zoek’, en laat de ander je huisdier vrij. Al spelend leren noemen ze dat, ook héél educatief dus. 

5. Zet je hond aan het puzzelen

Net zoals puzzelen leuk is voor mensen, is het dat voor je hond. Maak als volgende leuke binnenactiviteit met je hond eens een leuke hersenkraker met een klein mandje en toiletrolletjes. Zet de rolletjes rechtop in de mand tot die vol is en leg in enkele rolletjes een koekje. Hoe snel heeft jouw hond alle koekjes verorberd? 

6. Kijk samen naar een film

Na een hele dag spelen en puzzelen en snoepen kijken jij en je hond naar buiten en… is het nog steeds aan het regenen! Het perfecte excuus dus om moe en voldaan in de zetel te ploffen en een gezellige film op te zetten. Je hond zal zich tijdens deze indoor activiteit met veel plezier tegen je aanvleien.

Onze tip: The Call of the Wild, een film uit 2020 met Harrison Ford.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
hond op een hoop van knuffels|hond ligt in het gras

Het dier met het grootste geheugen ter wereld is een hond!

04 maart 2021
Dat honden intelligente dieren zijn weten wij natuurlijk al lang, maar je gelooft nooit wat deze hond kan. Dit is Chaser, de hond met het grootste geheugen ter wereld!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Europees hondenras dalmatier ligt in gras onder boom met bloesems|Grijze Europese hond met lange haren bobtail staat in een grasveld op een heuvel|Mooie europese hond dalmatiër ligt in geel bloemenveld|Zwarte kleine Europese hond dwergpinscher zit op groen gras|Bruine podenco hond uit Europa kijkt naar links|Witte Europese hond poedel loopt over gras met bergen en blauwe lucht in de achtergrond|Europees hondenras mini pomeriaan loopt door grasveld|Europees hondenras viszla hopt door graanveld met bomen op de achtergrond

Dit zijn de top 7 leukste Europese hondenrassen

20 augustus 2022
Op zoek naar een hond en zoek je het beste van bij ons? Dit zijn 7 Europese hondenrassen die je niet over het hoofd mag zien! Klik snel verder.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een puppy die slaapt

Je puppy ophalen: alles wat je moet weten

04 januari 2023
Je bent best goed voorbereid wanneer je je nieuwe puppy gaat ophalen. We geven je enkele handige tips om de thuiskomst zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond kijkt triest met hoofd op tafel

Hoe help ik mijn hond van verlatingsangst af?

01 december 2021
Alleen zijn is een belangrijke skill voor je hond. Met deze oefeningen leer je je hond dat je altijd op tijd terugkomt en dat het niet nodig is om nerveus te worden.
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Hier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

19 november 2022
Verschillende asielen in België zitten vol met honden die wachten op hun gouden mandje. Deze blog geeft een zicht op de asielen in West-Vlaanderen
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die wordt geaait

Leer hondentaal begrijpen en wordt nog betere maatjes met je hond!

02 december 2022
Kwispelt je hond of blaft hij op voorbijgangers? In deze blog leer je alles over hondentaal zodat jij en je maatje de beste band kunnen opbouwen.
Odile Geirnaert
4.8 / 5