Wat is de prijs van graanvrij hondenvoer?

Odile Geirnaert
12 oktober 2024
5 min. leestijd

Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder onder baasjes en honden. Maar wat is nu de prijs van graanvrije voeding en is die prijs het ook echt waard? Is het echt zo duur als je denkt? Soms wel, maar niet bij ons! Hieronder vind je alles over de financiële kant van graanvrij hondenvoer.

Hoeveel kost graanvrij hondenvoer?

Graanvrij hondenvoer verschilt per merk van prijs. Je hebt merken die wat goedkoper zijn en merken waarbij je net iets meer zal moeten betalen. Of het bij ons ook zo duur is? Nee! Wij produceren onze graanvrije hondenvoeding lokaal met Belgische ingrediënten én we werken zonder tussenhandelaar die marge neemt zoals een supermarkt of dierenwinkel. 

Merk Gewicht Prijs
Just Russel graanvrij 12 kg  €64.99
Smølke 12 kg €66,99
Edgard & Cooper 12 kg €79,99
Renske 12 kg €82,25

Is graanvrije hondenvoeding zijn geld waard?

De prijs-kwaliteitverhouding van graanvrij hondenvoer is natuurlijk een belangrijke overweging. In gewone hondenbrokken zit vaak vulmiddel zoals tarwe, wat veel goedkoper is om te produceren en weinig toegevoegde voedingswaarde heeft. In graanvrije varianten zitten er meer kwalitatieve en dure ingrediënten zoals vlees, groente en fruit.

Hou dus onderstaande elementen in het achterhoofd als je de overstap naar graanvrije voeding wilt maken maar het toch wat duur vindt.

Ingrediënten

De kwaliteit van de ingrediënten zorgt automatisch voor een wat hogere prijs. In plaats van goedkope tarwe of maïs gebruiken wij bijvoorbeeld aardappel en erwten. En dat niet alleen, onze brokken zitten boordevol eiwitten en Omega-3 en Omega-6 vetzuren, die de energie van je hond op peil houden. De verschillen tussen ‘gewoon’ hondenvoer en de graanvrije variant zijn dus zeker aanwezig!

Merk

Sterke en bekende merken die graanvrij hondenvoer aanbieden – naast hier bij Just Russel natuurlijk – zijn bijvoorbeeld Renske, Smølke, Edgard & Cooper en Royal Canin. Weet je niet goed waar je moet beginnen zoeken? Een handig lijstje kan misschien wel helpen dan!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag