Welke probiotica zijn het beste voor je hond?

Odile Geirnaert
18 november 2023
5 min. leestijd

Een hond die in de knoop zit met zijn spijsvertering zorgt niet enkel voor ongemak bij het dier, maar ook bij jou als baasje. Gelukkig zijn er probiotica die dit probleem kunnen oplossen, maar waarom zijn probiotica zo nuttig voor je hond? En hoe kies je een goed probioticum? In onderstaande blog geven we je een antwoord op deze vragen. Scrol dus zeker verder want je trouwe viervoeter verdient enkel het beste!

Waarom probiotica aan je hond geven?

In het kort zijn probiotica “goede” bacteriën die in de darmen leven, ze zorgen voor een sterke immuniteit en bevorderen de darmflora. Zo een darmvriendelijk supplement voor honden brengt een hoop voordelen met zich mee, het vermindert stress bij je huisdier en helpt bij huidproblemen zodat je hond zich niet enkel beter voelt, maar er ook gezonder uitziet. Een uitgebreid overzicht over waarom probiotica nuttig zijn voor je hond vind je hier.

Waar moet je op letten als je probiotica koopt?

Goede probiotica vinden is niet altijd even makkelijk, zo zijn er verschillende factoren die bepalen of een probioticum wel of niet geschikt is voor je viervoeter.

Begrijp de specifieke behoeften van je hond

Allereerst is het van belang om de behoeften van je hond goed te begrijpen, want die zijn helemaal anders dan die van mensen. Voor mensen kan yoghurt helpen om de darmflora te bevorderen, en ook al is yoghurt niet giftig voor honden, toch kan de lactose in zo een potje averechts werken en resulteren in diarree of een overgevoelige maag. Daarom is het belangrijk om een goede probiotica voor je hond in huis te halen. 

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Probiotica moeten niet enkel effectief, maar ook veilig zijn voor je hond. Zet kwaliteit dus bovenaan op je lijstje tijdens je zoektocht. Zo is het aangeraden om te kiezen voor natuurlijke probiotica, die zijn vrij van kunstmatige stoffen en dus veilig voor je viervoeter om te consumeren. Daarnaast is het ook altijd verstandig om advies te vragen aan je dierenarts, die weet ongetwijfeld wat goed is voor je beste vriend.

Overweeg de vorm van het probioticum

Een gezonde darmflora is essentieel voor je trouwe viervoeter, maar niet elke hond slikt pilletjes of tabletten even goed. Gelukkig zijn probiotica voor honden verkrijgbaar in verschillende vormen, zo zijn er poeders en vloeibare opties die zich makkelijk mengen in het eten van je diertje. Soms komen probiotica zelfs voor in de vorm van een snoepje, waardoor gezondheid en traktatie hand in hand gaan.

Wat is de beste probiotica voor een hond?

Klaar om natuurlijke probiotica in de dagelijkse routine van je viervoeter te verwerken? Om de keuze voor geschikte probiotica makkelijker te maken kan je alvast eens een kijkje nemen naar de Digestion Boost, verkrijgbaar bij Just Russel. Dit is een lekker voedingssupplement samengesteld door dierenartsen, in de vorm van een snoepje. Met deze vitamines in het dieet van je hond zal de spijsvertering snel verbeteren, zodat je terug ten volle kan genieten van alle momenten samen met je trouwe viervoeter!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag