Waarom probiotica aan je hond geven?

Norfolk terrier hond loopt door het bos
Joy Cleymans
02 september 2023
5 min. leestijd

Ook honden kunnen last hebben van hun spijsvertering. Probiotica hebben een gunstig effect op de gezondheid van een hond wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen. In deze onderstaande blog kun je alles vinden omtrent de voordelen van probiotica. 

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn producten die grote hoeveelheden melkzuurbacteriën bevatten. Deze bacteriën overleven het maagzuur en bereiken daardoor de darm. Probiotica kunnen helpen bij verstopping en bij sommige vormen van diarree. Ze hebben een gunstig effect op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd.

Wat zijn de voordelen van probiotica voor je hond?

Voor honden kunnen probiotica enkele voordelen hebben, maar het is belangrijk op te merken dat de effecten van probiotica kunnen variëren.

Verbeterde spijsvertering

Probiotica kunnen helpen bij het afbreken van voedingsstoffen en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Versterking van het immuunsysteem

Een gezonde darmflora is gekoppeld aan een beter functionerend immuunsysteem. Probiotica kunnen dit ondersteunen.

Allergieën en huidgezondheid

Hoewel de exacte effecten kunnen variëren, hebben sommige hondenbaasjes gemeld dat probiotica hebben bijgedragen aan het verminderen van allergie-gerelateerde symptomen, zoals jeukende huid, oorinfecties en hotspots.

Een gezonde darmflora kan de opname van voedingsstoffen verbeteren. Als je hond essentiële voedingsstoffen beter opneemt, kan dit helpen bij het ondersteunen van de huidgezondheid en het verminderen van allergische reacties.

Is probiotica voor je hond veilig?

Over het algemeen zijn probiotica veilig voor honden wanneer ze op de juiste manier worden toegediend en als ze geschikt zijn voor de specifieke behoeften van je viervoeter. Probiotica kunnen ook gunstige effecten hebben op de darmgezondheid van honden, vergelijkbaar met hoe ze bij mensen werken.

Probiotica voedingssupplement voor je hond

De Digestion Boost van Just Russel is een heerlijke hondensnack met probiotica. Dit zorgt ervoor dat je hond een soepele spijsvertering heeft. Mocht je hond vaak last hebben van scheten of van zijn spijsvertering, dan kun je hem zeker dit voedingssupplement met natuurlijke probiotica en voedingsvezels toedienen. Het zal de darmflora van je maatje terug in balans brengen.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag