Het beste graanvrij hondenvoer voor honden met een gevoelige maag

Odile Geirnaert
25 mei 2024
5 min. leestijd

Honden met een gevoelige maag hebben nood aan graanvrije voeding die hen optimaal ondersteunt, zonder extra irritaties te veroorzaken. Merk je dat je viervoeter jeuk, een schilferige huid of kale plekken heeft? Dit zijn allemaal tekenen van een voedselallergie of problemen met zijn voeding. Gelukkig is er een oplossing die de gezondheid en het comfort van jouw hond zal verbeteren: hondenvoer zonder granen. In deze blog onthullen we wat het beste graanvrij hondenvoer is, zodat je huisdier zorgeloos kan genieten. 

Waarom graanvrij hondenvoer voor honden met een gevoelige maag?

Allergieën en intolerantie voor granen zijn niet ongewoon bij honden. Granen kunnen maagklachten, jeuk of andere allergische reacties veroorzaken. Daarom is het belangrijk om over te schakelen naar graanvrij hondenvoer om deze symptomen te voorkomen of te verlichten. Graanvrije formules zijn vaak gemaakt met hoogwaardige eiwitbronnen en natuurlijke ingrediënten die gemakkelijker verteerbaar zijn en de darmflora van je hond herstellen.

Beste graanvrije hondenbrokken voor gevoelige maag

Het aanbod van graanvrij hondenvoer is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Er bestaan verschillende soorten graanvrij hondenvoer: droge brokken, natvoer, natuurlijke hondensnacks en zelfs rauwe voedingsopties. Elk merk biedt verschillende formules aan, maar het blijft natuurlijk belangrijk dat je het etiket van het voer aandachtig leest om er zeker van te zijn dat het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van je hond. 

  • Just Russel

De graanvrije hondenvoeding van Just Russel staat bekend om zijn kwaliteitsvolle ingrediënten en op maat gemaakte formules, die speciaal werden ontworpen voor kieskeurige honden of honden met een gevoelige maag. Dankzij het voordelige prijskaartje en de focus op kwaliteit, is Just Russel de beste keuze voor baasjes die willen genieten van alle voordelen van graanvrij hondenvoer.  

  • Royal Canin

Royal Canin Hypoallergenic is samengesteld uit peptiden met een gering moleculair gewicht. Het voedsel is hypoallergeen en zeer licht verteerbaar. Het bevat een combinatie van zeer goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie voor een optimale ondersteuning van de spijsvertering.

  • Purina

Purina ontwikkelde graanvrij hondenvoer met zalm, kalkoen of kip. Zalm, kalkoen of kip zijn uitstekende eiwitbronnen voor honden met een gevoelige maag. Je zal de staart van je hond dus zeker zien kwispelen tijdens het eten, welke formule je ook kiest.

  • HBiofood

Het gamma graanvrij hondenvoer van Biofood bestaat uit natuurlijke en evenwichtige opties voor honden met een gevoelige maag. Met kwalitatieve ingrediënten en een focus op gezondheid en welzijn, is Biofood een betrouwbare keuze. 

  • Edgard & Cooper

Dit merk biedt hondenvoeding aan die vrij is van synthetische bewaarmiddelen, kleurstoffen en andere chemische additieven. De kans op een voedselintolerantie is dus nihil. Edgard & Cooper doneert ook 1 % van hun omzet aan de Edgard & Cooper Foundation. 

  • Orijen

De natuurlijke voeding van Orijen is 100% biologisch en vrij van granen, maïs, rijst en conserveringsmiddelen. Honden zijn van nature echte vleeseters, daarom bestaat de graanvrije hondenvoeding van Orijen voor 85% uit spiervlees, orgaanvlees en eetbaar bot.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag