Wat is het beste graanvrij hondenvoer?

Dobermann eet zijn hypoallergene hondenbrokken op
Odile Geirnaert
03 augustus 2023
4 min. leestijd

Heeft je hond last van zijn spijsvertering of allergische reacties? Dan kan dat weleens liggen aan de granen in zijn voer. Om dit probleem op te lossen kan je overschakelen op graanvrij hondenvoer. Hier vind je al informatie over wat graanvrij hondenvoer is, wanneer je best kan overschakelen op deze voeding en welke merken het beste graanvrij hondenvoer aanbieden. 

Wat is graanvrij hondenvoer?

Graanvrij hondenvoer is voeding die geen granen zoals tarwe, maïs of rijst bevat. Het wordt aangeraden voor honden met voedselallergieën of spijsverteringsproblemen. Graanvrij hondenvoer kan helpen bij het verminderen van mogelijke allergische reacties en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Het is belangrijk om eerst een dierenarts te raadplegen voordat je overstapt op graanvrij hondenvoer, om de beste voedingskeuze voor je hond te maken.

Wanneer geef ik mijn hond graanvrije hondenvoeding?

Heeft je hond last van een moeilijke vertering, een gevoelige huid of weinig energie? Dan is het aangeraden om over te schakelen naar graanvrije voeding. Granen kunnen bij veel honden leiden tot allergische reacties. Door over te stappen op graanvrije hondenvoeding , zullen vele klachten van je hond voor je het weet verdwijnen.

Moeilijke vertering

Graan, zoals tarwe, maïs en soja, is moeilijker te verteren voor honden in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Een van de meest voorkomende symptomen van moeilijk verteerbare granen bij honden is winderigheid. Het kan ook verschillende spijsverteringsproblemen veroorzaken en leiden tot diarree en braken. Het is belangrijk op te merken dat niet alle honden problemen hebben met het verteren van granen. Sommige honden kunnen granen zonder problemen verteren en verdragen. Het hangt af van de individuele hond en zijn spijsverteringssysteem.

Gevoelige huid

Sommige honden kunnen allergisch zijn voor granen, wat betekent dat hun immuunsysteem slecht reageert op bepaalde bestanddelen. Deze allergie kan leiden tot verschillende symptomen, waaronder jeuk, rode vlekken op de huid, haaruitval, irritatie en ontsteking. Om deze allergische reacties te voorkomen, kan het geven van graanvrije voeding een goede oplossing zijn.

Weinig energie

Graanvrije brokjes kunnen helpen om de energie van je hond terug op peil te brengen. Ze bevatten veel goede eiwitbronnen, zoals vlees of vis. Eiwitten leveren energie en dragen bij aan het uithoudingsvermogen van je hond. Daarnaast bevatten graanvrije brokjes vaak gezonde vetten, zoals omega-3 en omega-6 vetzuren, die een belangrijke energiebron zijn voor honden. Deze vetten helpen bij de opname van voedingsstoffen en ondersteunen een gezonde stofwisseling. Ze dragen ook bij aan een gezonde huid en vacht.

Beste graanvrije hondenbrokken

Merk Gewicht Prijs
Just Russel Op maat Op maat
Renske Super Premium Adult Lam Graanvrij 12 kg €92,98
Smølke Grainfree Formula 12 kg €55,89
Orijen Whole Prey Original Dog – Kip & Kalkoen 2 kg €28,41
Edgard & Cooper Verse Graslam Adult 12 kg €79,29

De voeding van Just Russel is goedgekeurd door dierenartsen, waardoor je met een gerust hart kunt vertrouwen op de kwaliteit en voedingswaarde van Just Russel. Omdat elke hond uniek is, werken ze bij Just Russel met gespecialiseerde voeding, volledig op maat samengesteld op basis van de individuele behoeften van je hond. De graanvrije formule van Just Russel is beter verteerbaar en voorkomt mogelijke spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, diarree en braken. Het bevat geen rijst, maïs of tarwe, deze producten worden vervangen door alternatieve koolhydraten zoals aardappel, zoete aardappel en erwten. Dit helpt om mogelijke allergische reacties te verminderen, zoals jeuk, huidirritatie en rode vlekken, waardoor je hond een gezonde huid en vacht behoudt. Just Russel biedt hoogwaardige voeding aan tegen een betaalbare prijs, zodat elke hond kan genieten van alle voordelen.

Tevreden klanten

Twijfel je of de graanvrije hondenvoeding van Just Russel de moeite waard is? Hier vind je alvast enkele reacties van tevreden klanten:

Sinds mijn hond jullie voeding eet, merk ik dat hij minder haar verliest en een betere stoelgang heeft. Het smaakt hem ook zichtbaar, iets wat ik bij zijn vorige brokken nooit zag. Ik ben dus echt super tevreden!

 – Jordy L.

Wij zijn heel lang op zoek geweest naar de juiste voeding voor onze Leo en hebben heel wat merken uitgeprobeerd. Nu we hem het voer van Just Russel geven heeft hij eindelijk terug vaste stoelgang. En het is natuurlijk ook super gemakkelijk dat het geleverd wordt!

– Iona K.

Ik vind het hele degelijke hondenbrokken. Onze hond heeft huidproblemen maar met deze voeding straalt zijn vacht als nooit tevoren. Ook de service en levering zijn buitengewoon goed. Kortom: super!

– Kat R.

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op graanvrij hondenvoer?

Wanneer je het best overschakelt op graanvrij voer hangt af van een aantal factoren. Heeft je hond last van voedselallergieën of -gevoeligheden, dan kan graanvrije voeding een goed alternatief zijn. Het is ook goed voor honden met spijsverteringsproblemen. Graanvrij voer bevat vaak lichter verteerbare ingrediënten, zoals aardappelen of erwten. Niet alle honden hebben nood aan graanvrije voeding. Als hondenbaasje is het belangrijk om steeds een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van hondenvoer dat past bij de specifieke behoeften van je hond. Overleg ook met je dierenarts om het beste voedingsplan voor je hond te bepalen.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag