Waarin zitten natuurlijke bronnen van probiotica voor honden?

Joy Cleymans
20 november 2023
5 min. leestijd

Merk je dat je hond soms last heeft van spijsverteringsproblemen of een verminderd immuunsysteem? Dan ben je niet alleen. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je trouwe metgezel te helpen, namelijk probiotica voor honden. In deze blog gaan we dieper in op wat probiotica zijn, waarin je ze kunt vinden en waarom ze essentieel kunnen zijn voor de gezondheid van je hond. Lees dus zeker verder!

Wat zijn probiotica voor honden?

Probiotica zijn levende micro-organismen die de spijsvertering van je hond een boost geven en het immuunsysteem een flinke oppepper geven. Ze verdedigen je viervoeter tegen schimmels, virussen en bacteriële infecties.

In welke natuurlijk bronnen zitten probiotica?

Probiotica zijn te vinden in diverse bronnen, zoals tubepasta en poeders, maar ook in je hond zijn snoepjes en brokken.

Tubepasta

Probiotica kunnen handig worden toegediend in de vorm van een tubepasta. Dit maakt doseren eenvoudig en direct toedienen aan je hond een fluitje van een cent.

Poeders

Probiotica kunnen ook worden gegeven in de vorm van poeders. Je kunt ze eenvoudig mengen met de dagelijkse portie brokjes van je hond, waardoor hij ongemerkt zijn dosis binnenkrijgt.

Hondensnoepjes

Hondensnoepjes met probiotica zijn niet alleen lekker voor je hond, maar dragen ook bij aan een gezonde spijsvertering en een robuust immuunsysteem. Kom meer te weten over onze Digestion Boost Vitamins.

Hondenvoer

Ook de brokken van je lieve huisdier kunnen een bron van probiotica zijn. Op die manier is het supplement een integraal onderdeel van je hond zijn dagelijkse voeding en geeft het een goede start voor een gezonde spijsvertering. 

Moet ik mijn hond nu probiotica geven?

Wil je dat je trouwe metgezel bruisend van energie is en zich opperbest voelt? Overweeg dan zeker probiotica voor je hond, vooral als hij last heeft van zijn spijsvertering of darmflora. Maar onthoud, voor grote veranderingen in je hond zijn dieet, is een praatje met de dierenarts altijd een goed idee! 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag