De 4 zaligste kauwbotten voor honden in 2023

Odile Geirnaert
24 november 2023
5 min. leestijd

Heeft je hond ook nood om soms eens te knabbelen en te kauwen? Dat is heel normaal! Er zijn verschillende goede redenen om je huisdier dat te laten doen. In deze blog onthullen we alles over kauwbotten en laten we je ook direct kennis maken met 4 zalige kauwsnacks!

Wat is een kauwbot voor honden?

Een kauwbot voor een hond is een soort hondenkluif. De naam zegt het al, het is speciaal gemaakt om op te kauwen. Het kan uit vanalles gemaakt zijn – runderhuid, buffelhuid, varkenshuid, nylon of rubber – afhankelijk van wat jouw viervoeter lekker vindt. Maar dat is niet alles! Kauwsticks zijn ook nog eens superhandig om de tanden van je hond schoon te maken en te masseren, zodat ze gezond blijven en tandproblemen worden voorkomen. En laten we de belangrijkste reden niet vergeten: honden vinden kauwbotten gewoon heerlijk! 

Hoeveel calorieën zitten in een kauwbot voor honden? 

Over het algemeen bevatten kauwbotten weinig calorieën, maar het kan verschillen. Een gemiddelde kauwrol bevat ongeveer 100-150 calorieën. Het is belangrijk om te onthouden dat kauwbotten net zoals hondenkoekjes zijn. Het is bedoeld als een traktatie en niet als een volledige maaltijd voor je hond. Dus, zorg ervoor dat het aantal dental sticks dat je aan je hond geeft past binnen de dagelijkse calorie-inname. Lees ook altijd het etiket voor de specifieke voedingsinformatie van de kauwstick.

Hoe vaak mag een hond een kauwbot?

Hoe vaak je je hond een kauwbot geeft, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het kauwbot, de grootte van je hond en zijn kauw gewoonten. Over het algemeen wordt aanbevolen om je hond niet meer dan één dental stick per dag te geven. Hou wel een oogje in het zeil terwijl je hond kauwt om eventuele verstikkings- of verstopping risico’s te minimaliseren. Tip: Zorg dat er voldoende water in de buurt is om te drinken tijdens het kauwen.

Wat zijn eigenschappen van een goed kauwbot?

Het is belangrijk om een goed kauwbot te kiezen voor je hond. Kauwsticks hebben een aantal eigenschappen die het veilig en aantrekkelijk maken voor je trouwe viervoeter zoals:  

  • Duurzaamheid: het kauwbot moet stevig genoeg zijn om lang mee te gaan en niet snel uit elkaar te vallen tijdens het kauwen.
  • Veiligheid: kauwsticks mogen geen kleine onderdelen bevatten die je hond kan inslikken of verstikken.
  • Smakelijkheid: kauwsnacks moet lekker zijn voor je hond, anders zal hij er niet in geïnteresseerd zijn.
  • Tandverzorging: een goede dental stick kan helpen bij het reinigen van de tanden en het masseren van het tandvlees, wat kan helpen bij het voorkomen van tandproblemen.
  • Geschikt formaat: de kauwstick moet groot genoeg zijn voor je hond om veilig op te kauwen, maar niet zo groot dat het onhandelbaar is.
  • Geschikt materiaal: kauwbotten zijn er in alle geuren en kleuren, zoals runderhuid, buffelhuid, varkenshuid, nylon of rubber. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat geschikt is voor de kauw gewoonten en de grootte van je hond.

4 x het beste kauwbot voor je hond!

Nu je weet hoe geweldig kauwbotten zijn voor je hond wordt het tijd om een paar lekkere kauwsticks uit te kiezen! Er zijn zoveel opties beschikbaar in alle kleuren, maten, materialen en prijsklassen. Hier zijn vier van de allerbeste, lekkerste en gezondste kauwbotten die er zijn:

Delights Been: Voor honden die extra hard kauwen

Heeft jouw hond zijn kauwsticks in no-time op? Dan is zijn de delights kauwbotjes de oplossing! De yakstaven hebben een lekker vleesrandje van kip die ervoor zorgt dat je hond extra lang blijft kauwen tot de laatste hap. 

Dental sticks: Caloriearme kauwsticks voor de mooiste tandjes

Tandplak en tandsteen kunnen bij honden leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Geef je hond daarom dagelijks een 100% natuurlijke dental stick met eendensmaak voor een gezond gebit en alle nodige vitamines!

Natuurlijk kauwbot: Laat je hond zich gezond kauwen 

Verwen je hond en zorg voor zijn gebit met natuurlijke hondensnacks. Dit kauwbotje gemaakt van 100% runderhuid. Het is niet alleen lekker, maar ook perfect om zijn kauwbehoefte te bevredigen en bacteriën in zijn mond te vermijden!

Garden Bites: Vegetarische snack 

Deze kauwsnacks zijn leuk én lekker door een unieke kauwtextuur en vormen zoals aardappelen, pepers en broccoli met noppen. Omdat het gemaakt is met 55% zoete aardappel zit de kauwsnack vol gezonde vitamines, calcium en ijzer. Bovendien is het glutenvrij en allergievriendelijk. En dankzij het natuurlijk muntextract ruikt de adem van je hond fris. Gezondheid en genot in één snack! 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag