Wat is het beste hondenvoer voor puppy’s?

Bruine labrador puppy is zijn aangepaste puppyvoeding aan het eten
Odile Geirnaert
04 augustus 2023
5 min. leestijd

Heb je net een nieuwe puppy in huis gehaald? Wat leuk! Als hondenbaasje wil je natuurlijk enkel het beste voor je nieuwe vriend en dat begint met een gezond en uitgebalanceerd dieet. In deze blog krijg je alle informatie over de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van voeding voor je puppy en geven we je een overzicht van allerlei verschillende merken van hondenvoer voor puppy’s. 

Wat is hondenvoer voor puppy’s?

Puppybrokjes zijn speciaal samengesteld uit alle voedingsstoffen die een puppy nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het is belangrijk dat puppy’s aangepaste brokjes krijgen, omdat ze in deze levensfase extra voedingsondersteuning nodig hebben. De specifieke samenstelling van puppybrokjes zorgt ervoor dat ze voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen bevatten om te voldoen aan de energiebehoeften om goed te kunnen groeien.

Wanneer geef ik mijn hond aangepaste brokjes voor puppy’s?

Het is belangrijk om puppy’s aangepaste puppybrokjes te geven totdat ze fysiek volwassen zijn, meestal rond de leeftijd van 11 à 12 maanden. Dit kan wel variëren, afhankelijk van de individuele hond en het ras. Sommige grotere rassen hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig om volledig te groeien. Het is belangrijk om de voedingsrichtlijnen van de fabrikant te volgen en om je dierenarts te raadplegen. Deze kan je helpen zodat je weet wanneer je het best overschakelt naar voeding voor volwassen honden.

Beste puppybrokjes

Merk Gewicht Prijs
Just Russel Op maat Op maat
Smolke puppy mini/medium brokken 3 kg €19,39
Cavom Compleet pup/junior 5 kg €23,21
Royal Canin Mini Puppy 2 kg €21,60
Renske super premium kip/lam 2 kg €25,40
Pro Plan Puppy Medium –  Hondenvoer Kip & Rijst 3 kg €21,95
Edgard & Cooper Verse Scharreleend & Kip 7 kg €52,99

Het hondenvoer van Just Russel is goedgekeurd door dierenartsen en speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van jouw hond, vanaf de puppyfase tot volwassenheid. Het hondenvoer is op maat gemaakt, zodat het perfect aansluit bij de groeiende behoeften van je pup. De samenstelling en de portiegrootte groeien mee met je pup, waardoor je altijd de juiste voeding geeft, aangepast aan zijn leeftijd en grootte.

Daarnaast biedt Just Russel glutenvrije opties en graanvrije varianten aan en voor de gevoelige pups zijn er hypoallergene opties beschikbaar. Deze speciale formules zijn samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om allergische reacties te verminderen en de gezondheid van je pup te ondersteunen. Just Russel streeft ook naar een goede prijs-kwaliteitverhouding zodat je steeds voeding van een hoge kwaliteit voor een geschikte prijs kan kopen.

Tevreden klanten

Benieuwd of het hondenvoer van Just Russel wel echt zo goed is? Check dan hieronder enkele reacties van tevreden klanten:

In tegenstelling tot andere hondenbrokken zijn onze honden van deze écht fan. Onze grootste hond verteert niet alle voeding even goed en heeft vaak last van huidallergieën. Dankzij de allergievrije voeding van Just Russel zijn die problemen van de baan.

– Julie T.

Onze pup met meerdere allergieën verdraagt Just Russels voeding perfect. Ze smult als nooit tevoren en de gepersonaliseerde zakken zijn een leuke extra. Eindelijk een oplossing gevonden die volledig op haar is afgestemd. Wij zijn fan!

– Hermien D.

Eindelijk eet onze puppy Milo voldoende! De korrels die we van de kennel meekregen bevielen hem niet en hij at slechts de helft van zijn porties op. Nu we hem de aangepast voeding geven eet hij gelukkig wel alles op! Bedankt Just Russel!!

– Nancy D.

Fantastische service, super vriendelijke mensen én prijs kwaliteit écht het beste wat we al gehad qua voeding voor Abby! Heel blij mee en het neemt heel wat gedoe weg doordat je nooit moet denken aan het feit dat je nog voeding moet halen. Het staat maandelijks gewoon exact op tijd aan je deur! Heerlijk!

– Melanie C.

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op adulte hondenbrokken of blijf ik bij puppybrokken?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de overstap van  puppyvoer naar volwassen hondenvoer niet op een vastgestelde leeftijd plaatsvindt. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen, zoals de grootte, het ras en de individuele behoeften van je puppy. Over het algemeen wordt aanbevolen om tussen de leeftijd van 9 en 12 maanden over te schakelen naar een adultebrok. Het maken van de juiste keuze voor de overstap naar volwassen hondenvoer is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Raadpleeg altijd je dierenarts voor advies dat specifiek is afgestemd op jouw hond. Samen kunnen jullie bepalen wat het beste moment is om over te schakelen en welk type voeding het meest geschikt is. Neem altijd een weloverwogen beslissing bij het kiezen van hondenvoer dat past bij de specifieke behoeften van jouw puppy.

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag