Beste beoordeelde merken hondenvoeding door dierenartsen

Odile Geirnaert
30 mei 2024
5 min. leestijd

Het is een hele uitdaging om het juiste hondenvoer te kiezen in de overvloed van opties. De keuzestress kan soms enorm verwarrend en overweldigend zijn. Gelukkig kan je dit eenvoudig oplossen door te vertrouwen op de expertise van dierenartsen. Wanneer je voor hondenvoer kiest dat wordt aanbevolen door dierenartsen, hoef je niet te twijfelen aan je keuze. In deze blog onthullen we welke topmerken door dierenartsen worden aanbevolen. Zo kan je met vertrouwen winkelen en je hond geven wat hij echt verdient; het allerbeste.

Welke voeding wordt aangeraden door dierenartsen?

Dierenartsen benadrukken vaak dat je je hondenvoeding het best afstemt op de behoeften van je hond. Het is belangrijk om steeds rekening te houden met de leeftijd, het gewicht, de gezondheidstoestand en de eventuele allergieën van je viervoeter. Kies je voor voeding die wordt aanbevolen door dierenartsen? Dan mag je er zeker van zijn dat je hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezond en gelukkig leven.

De 5 best beoordeelde hondenvoedingen op een rijtje

Het hoofdingrediënt van goed hondenvoer is meestal vlees of vis. Deze voeding bevat de juiste balans van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen die passen bij de levensfase en grootte van je hond. Vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen kunnen beter geen deel uitmaken van het dieet van je hond.

Just Russel

De voeding van Just Russel heeft één doel: een gezonde hond en een gelukkig baasje. Nadat je de online vragenlijst hebt ingevuld, berekenen dierenartsen welke voedingsstoffen en portiegrootte jouw hond nodig heeft. Zo wordt een voedingsplan op maat gemaakt van jouw hond. Just Russel doet niet mee aan marketingtrucjes en vertelt je transparant uit welke ingrediënten de brokjes bestaan. 

Purina Pro Plan Veterinary Diets

Het Purina Pro Plan® Veterinary Diets assortiment is ontwikkeld voor specifieke gezondheidsproblemen bij honden. Het hele behandelprotocol wordt versterkt met gerichte, wetenschappelijk onderbouwde en bewezen voeding. ​Het assortiment van Purina bestaat uit smakelijk therapeutisch droog- en natvoer. De voeding kan worden ingezet bij urinewegklachten, huidziekten, nierziekten, mobiliteitsproblemen, maag-darmziekten en overgewicht.

Royal Canin

Aandoeningen zoals gewrichtsziekten, urinewegproblemen, maag- en darmziekten, huid- en vachtproblemen, nierziekten of overgewicht komen vaak voor bij honden. Daarom sloeg Royal Canin de handen in elkaar met verschillende dierenartsen, om zo een uitgebreid assortiment dieetvoeding te ontwikkelen. 

Hill’s Prescription Diet

Het dieetvoer van Hill’s kan helpen om de gezondheidsproblemen van je hond te verminderen. Meer dan 220 dierenartsen en voedingsdeskundigen werken samen om ervoor te zorgen dat de voeding van Hill’s aan strenge kwaliteitsnormen voldoet. Er worden dagelijks veiligheidscontroles uitgevoerd op ieder product, om ervoor te zorgen dat er niet te veel of te weinig van een bepaalde stof in de voeding zit. 

Specific

Specific hondenvoer werd samengesteld met de hulp van dierenartsen en voedingsdeskundigen. Dankzij dit hondenvoer krijgt jouw hond de juiste mix van eiwitten, vitaminen en mineralen binnen. Met Specific kies je voor hondenvoeding die zeer smakelijk en van goede kwaliteit is. 

Moet ik nu overgaan op andere voeding?

Het belang van goede hondenvoeding wordt soms onderschat. Net als mensen hebben honden specifieke voedingsbehoeften die afhankelijk zijn van hun leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en allergieën. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan wat je hond eet, want dit heeft invloed op zijn algehele gezondheid en welzijn.

Sommige honden hebben speciale dieetbehoeften vanwege gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes, gewrichtsproblemen of spijsverteringsproblemen. In dergelijke gevallen kan het aanpassen van het dieet van je hond een wereld van verschil maken.

Wanneer je hond bepaalde klachten vertoont, zoals overmatig krabben, maagklachten of een doffe vacht, kan dit een teken zijn dat zijn voeding moet worden herzien. Het is raadzaam om eerst advies te vragen aan een dierenarts, voordat je grote wijzigingen aanbrengt in het dieet van je hond. Schakel dus nooit op eigen houtje over naar een andere soort voeding. 

De dierenartsen van Just Russel staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste hondenvoeding. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en een voedingsplan dat past bij de individuele behoeften van jouw hond.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag