Wat is het beste hondenvoer voor honden met een gevoelige maag?

Een hovawart ligt in het gras omdat hij last heeft van een gevoelige maag
Joy Cleymans
27 september 2023
5 min. leestijd

Heeft je hond wel vaker last van braken of diarree, dan kan het zijn dat hij een gevoelig maag-darmstelsel heeft. Gelukkig kunnen we dit in de meeste gevallen oplossen door te veranderen naar een lichtverteerbare voeding. In deze blog vertellen we je welke voeding het beste is voor een hond met een gevoelige maag. Lees verder en kom de oplossing te weten!

Wat is hondenvoer voor een gevoelige maag?

Hondenvoer voor een gevoelige maag is voor iedere hond anders. Er zijn veel soorten voer op de markt, voeding waarop de ene hond goed reageert kan bij de andere juist problemen veroorzaken. Hieronder geven we je wat meer informatie waarop je moet letten bij het kopen van hondenvoer voor een gevoelige maag.

Licht verteerbaar dieet

Voor honden met een gevoelige maag en darmen kan een licht verteerbaar dieet goede voeding zijn. Dit dieet bestaat uit bestanddelen die de darmen bijna allemaal gaan opnemen. Er blijft dan nog maar weinig overteerbaar voedsel in de darmen achter. Vaak zijn deze diëten ook gluten- en graanvrij omdat ze dan makkelijker te verteren zijn voor je hond.

Vetarm dieet

Voor de meeste honden is een vetrijk dieet makkelijk te verteren. Honden met ziektes zoals een darmontsteking of een maagontsteking zullen door de vetten in hun voer minder moeten braken of minder diarree hebben. Maar sommige honden zullen vetten niet zo goed verteren waardoor ze net nog meer maag- en darmklachten zullen hebben als ze te veel vetten binnen krijgen. Bij ziektes zoals een alvleesklierontsteking kan het dan beter zijn om je hond een vetarm dieet te geven.

Vezelrijk dieet

Vezels in het dieet van honden helpen bij de spijsvertering en dragen bij tot een gezonde darmfunctie. Vezels, zoals groenten of granen kunnen je hond helpen om een gezonde spijsvertering te behouden en constipatie te voorkomen.

Eliminatiedieet

Een eliminatiedieet wordt aangeraden voor honden die mogelijk een voedselallergie hebben. Tijdens enkele weken krijgt je hond voeding waarin alle voedingsstoffen waar hij mogelijk allergisch aan is, vermeden worden. Hierdoor kan er worden nagegaan wat de mogelijke oorzaak is van de gevoelige maag van je hond.

Hypoallergeen dieet

Een hypoallergeen dieet voor honden kan een goede oplossing zijn om de klachten van een gevoelige maag te verlichten. Dit dieet bevat bepaalde ingrediënten die zelden allergische reacties veroorzaken bij honden. Door over te schakelen naar een hypoallergeen dieet, kan de maag van je hond worden ontlast van irriterende voedingsstoffen en zal hij minder klachten hebben.

Het hypoallergeen hondenvoer van Just Russel is samengesteld door dierenartsen en volledig op maat van jouw hond. Met deze voeding is hij meteen verlost van huid-, vacht- en spijsverteringsproblemen.

Beste hondenbrokken voor gevoelige maag

Merk Voordelen Hoeveelheid Prijs
Just Russel licht verteerbaar, gluten- en graanvrij Op maat Op maat
Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal Low Fat licht verteerbaar 4.5 kg € 47.85
Hill’s PRESCRIPTION DIET i/d Low Fat Vetarm 1.5 kg € 20.25
Just Russel hypoallergeen hondenvoer Hypoallergeen, geen allergieën Op maat Op maat
Specific Cdd Food Allergy Management Hypoallergeen, geen allergieën 2 kg € 18.62

De hondenvoeding van Just Russel is speciaal samengestelde voeding voor honden met een gevoelige maag, die zelfs door dierenartsen wordt goedgekeurd! Elke hond is uniek, daarom biedt Just Russel voeding op maat aan, afgestemd op de specifieke behoeften en grootte van jouw hond. Het voer is ontworpen voor betere verteerbaarheid en is vrij van gluten en granen, waardoor allergieklachten tot het verleden behoren. Bovendien bieden ze deze kwaliteit tegen een prijs die vriendelijk is voor je portemonnee.

Tevreden klanten

In tegenstelling tot andere hondenbrokken zijn onze honden van deze écht fan. Onze grootste hond verteert niet alle voeding even goed en heeft vaak last van huidallergieën. Dankzij de allergievrije voeding van Just Russel zijn die problemen van de baan. – Julie T.

In tegenstelling tot andere hondenbrokken zijn onze honden van deze écht fan. Onze grootste hond verteert niet alle voeding even goed en heeft vaak last van huidallergieën. Dankzij de allergievrije voeding van Just Russel zijn die problemen van de baan. – Hermien D.

Nayo is altijd een zeer kieskeurige eter geweest en we hebben een lange weg afgelegd om iets te vinden waar hij dol op is én dat goed is voor hem. Bij de eerste testzak (een week) werd al duidelijk hoe goed Just Russel is. Hij eet zijn kom leeg, blijft mooi op gewicht, heeft vaste ontlasting en minder haaruitval. Wij zijn super tevreden! – Hellie B.

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op hondenvoer voor een gevoelige maag?

Wanneer je hond moet overschakelen op hondenvoer voor een gevoelige maag, kan een lastige keuze zijn. Er een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden. Let op tekenen zoals braken, diarree, winderigheid of een verminderde eetlust bij je hond. Deze symptomen kunnen wijzen op een gevoelige maag. Elk hond is ook anders, dus wat voor de ene hond werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Het is belangrijk om rekening te houden met de unieke behoeften, leeftijd, grootte en activiteitsniveau van je hond bij het kiezen van het juiste voer. Maak wel steeds een weloverwogen beslissing bij het kiezen van hondenvoer en overleg steeds met je dierenarts. Deze kan je helpen en advies geven over welke dieet het beste past bij de spcifieke behoeften van je hond.

Je kan ook steeds terecht bij de dierenartsen van Just Russel voor gratis online of telefonisch voedingsadvies.

Hoe moet ik mijn hond laten overschakelen op hondenvoer voor een gevoelige maag?

Het is belangrijk dat je je hond op de juiste manier laat overschakelen op hondenvoer voor een gevoelige maag. Hieronder geven we je enkele tips waar je rekening mee moet houden:

  1. Overleg altijd eerst met je dierenarts. Deze kan je helpen met het bepalen van het juiste dieet voor je hond.
  2. Kies kwaliteitsvolle voeding met licht verteerbare ingrediënten zodat de maag van je hond niet overbelast raakt. Just Russel biedt hondenvoer aan volledig op maat van de behoeftes van je hond.
  3. Verander niet onmiddellijk van voeding, maar voeg steeds een kleine hoeveelheid van het nieuwe voer toe aan het vorige voer. Hierdoor kan je hond rustig wennen aan zijn nieuwe voeding.
  4. Sommige honden hebben wat meer tijd nodig om aan hun nieuwe voer te wennen. Geef je hond dus de nodige tijd om aan zijn nieuwe voer gewoon te raken en verander niet te veel van hondenvoeding of merk.

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag