Dit is de beste zalmolie voor honden in 2023!

Odile Geirnaert
01 juni 2023
4 min. leestijd

Als hondeneigenaar wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je hond gezond en gelukkig is. Een van de manieren waarop je de gezondheid van je hond kunt ondersteunen, is door middel van voedingssupplementen zoals zalmolie. Het is steeds populairder bij hondenbaasjes en ook de honden zelf zijn er dol op. Hoog tijd dus dat jij wat meer te weten komt over wat de beste zalmolie voor honden is. 

Wat is zalmolie voor honden?

Zalmolie voor honden is een natuurlijk voedingssupplement en een ideale bron van omega 3- en 6-vetzuren. Het is een onmisbaar onderdeel van de voeding van je hond en biedt allerlei voordelen. Omega-3 vetzuren hebben gunstige effecten op de bloeddruk en cholesterolwaarden, terwijl omega-6 vetzuren ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de weerstand kunnen bevorderen. Bovendien vind je hond dat het heerlijk ruikt en smaakt. De ideale aanvulling op de voeding van je viervoeter!

Wat zijn de voordelen van zalmolie voor een hond?

Zalmolie voor honden biedt tal van voordelen. Hier vind je enkele van de belangrijkste voordelen van de beste zalmolie voor een hond:

1. Verbetering van de eetlust

Honden zijn dol op de geur en smaak van zalmolie. Enkele drupjes zalmolie toevoegen aan de voeding van je hond zal er meteen voor zorgen dat hij beter gaat eten.

2. Gezonde huid en vacht

De omega-3 vetzuren dragen bij aan een gezonde huid en vacht. De vacht krijgt een mooie glans en je hond zal ook minder last hebben van jeuk en schilfering.

3. Voorkomt en geneest huidallergieën

Zalmolie verstrekt de huidcellen en zorgt voor een betere weerstand van je hond. Hierdoor zal hij minder last hebben van allergenen zoals gras en stof. Ook jeuk en wondjes zullen voor je het weet helemaal verdwijnen.

4. Stimuleert de hersenen

De omega-3 vetzuren in zalmolie ondersteunen ook de cognitieve functie van je hond. Als je een puppy in huis hebt, dan is het extra belangrijk om zalmolie toe te voegen aan de voeding zodat de hersenen zich beter ontwikkelen.

5. Versterkt immuunsysteem

Zalmolie versterkt het immuunsysteem waardoor je hond een betere weerstand ontwikkeld tegen ziektes.

6. Verbeterde gewrichtsgezondheid

De omega-3 vetzuren in zalmolie hebben ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de gewrichten. Dit kan vooral nuttig zijn voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen zoals artritis.

Hoe snel werkt zalmolie bij een hond?

Hoe snel zalmolie bij een hond werkt hangt af van verschillende factoren, denk maar aan de dosering en hoe lang je de zalmolie toedient. Doorgaans duurt het enkele weken tot maanden vooraleer je de voordelen van zalmolie bij je hond opmerkt. Het is belangrijk dat je gedurende een lange tijd zalmolie toevoegt aan het dieet en dat je de algemene gezondheid van je viervoeter onderhoudt, zoals voldoende lichaamsbeweging en af en toe een controlebezoekje aan de dierenarts.

Waarop moet je letten als je zalmolie koopt?

Er zijn heel wat merken die zalmolie aanbieden. Hierdoor zie je soms door het bos de bomen niet meer. Hier kan je de kenmerken terugvinden waarop je moet letten als je zalmolie wil kopen voor je hond.

  • Zalmolie heeft een hoog gehalte aan omega 3- en 6-vetzuren. Als de olie afkomstig is van wilde zalm dan zitten er veel omega-vetzuren in. Check dus altijd het eticket op de fles.
  • Soort verpakking: een glaze verpakking voorkomt oxidatie. Ook plastic is een goede verpakking, zolang er niet al te veel licht aan de zalmolie komt. Als je zalmolie koopt in een doorzichtige fles dan bewaar je deze best op een heel donkere plek.
  • Bewaarcondities: bewaar je zalmolie altijd op de manier die beschreven staat op de verpakking om bederving te voorkomen. De beste plaats om zalmolie te bewaren is een donkere, koele plek.
  • Aanvullende ingrediënten: sommige zalmolies bevatten nog andere ingrediënten, zoals vitamines en mineralen. Controleer altijd of de hoeveelheden van deze andere ingrediënten niet te hoog zijn.

Wat is de beste zalmolie voor honden in 2023 en waarom?

De Just Russel koudgeperste zalmolie is een natuurlijke bron van gezonde omega 3 en 6 (EPA en DHA). De zalmolie stimuleert de eetlust, zorgt voor een glanzende vacht, beschermt de gewrichten en ondersteunt de hartfunctie. Bovendien is er handig pompje bij waardoor je makkelijk de juiste dosering kan toevoegen aan de voeding van je maatje.

Hoeveel zalmolie mag ik mijn hond geven?

De juiste dosering zalmolie is afhankelijk van de grootte en de leeftijd van je hond. De  Just Russel koudgeperste zalmolie beschikt over een doseerpomp waardoor je gemakkelijk kan afmeten hoeveel zalmolie je moet geven aan je hond. Over het algemeen mag een kleine hond 2 ml zalmolie eten per dag. Een middelgrote hond mag 4 ml zalmolie per dag en een grote hond 6 ml zalmolie per dag.

Onze dierenarts Joy legt jou alles over zalmolie uit!

Lees zeker ook deze blog:

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag