Waarom eet mijn oude hond minder?

Odile Geirnaert
17 mei 2023
6 min. leestijd

Nu je hond een jaartje ouder is, doet hij er wat langer over om de inhoud van zijn voerbakje te verorberen. Geen paniek, want het is normaal dat hij vanaf zijn zevende levensjaar iets minder begint te eten. Zijn lichaam past zich immers aan een rustigere levensstijl aan.

Wat veroorzaakt de verminderde eetlust bij mijn oudere hond

1. Je hond ruikt en smaakt minder

Hij heeft dus meer aroma nodig om zijn brokjes als lekker te ervaren. Hondenvoeding van Just Russel ruikt en smaakt lekker omdat we steeds de meest kwalitatieve ingrediënten gebruiken? Een pompje van onze zalmolie over de brokjes zouden zijn maaltijd al helemaal onweerstaanbaar maken!

2. Je hond is minder actief

Als puppy en volwassen hond rende je viervoeter dagelijks de poten uit zijn lijf. Nu geniet hij liever rustig van zijn oude dag en brengt hij meer tijd door in zijn mand. Je oude hond eet dus waarschijnlijk gewoon minder omdat hij ook minder calorieën en dus minder voeding nodig heeft. In ons hondenvoer proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de leeftijd van de hond en groeien we mee.

3. De voeding van je hond bevat te weinig voedingsstoffen.

Als je hond te weinig voedingsstoffen krijgt, zal hij niet lekker in zijn vel zitten. Dat bevordert ook zijn eetlust niet. Zo voorzien we bij senior hondenvoeding enkel ingrediënten die bijdragen tot een gezonde levensstijl voor je senior hond. Een gezonder en vitaler leven voor je senior hond met Just Russel.

4. Je hond heeft een voedselallergie

Voedselallergieën kunnen ervoor zorgen dat je hond minder trek heeft om te eten. Sluit een voedselallergie uit met een eliminatiedieet, waarbij je allergenen een voor een uit zijn voeding weglaat. Het is ook aangeraden om hypoallergene voeding te geven. Die voeding sluit heel wat voedselallergieën uit zodat je hond zorgeloos kan genieten van zijn maaltijd!

Wil je meer weten over voedselallergieën? Lees onze blog!

Als je toch merkt dat je hond niet enkel minder eet maar ook afvalt of andere gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan zeker een dierenarts!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag