Op 26 augustus vieren we Wereld Hondendag!

Man knuffelt met bruine hond op tapijt op wereld hondendag|Hond in dierenasiel kijkt door hekken
Odile Geirnaert
23 augustus 2022
3 min. leestijd

Op 26 augustus is het Wereld Hondendag. Op deze dag schenken we extra aandacht aan het welzijn van onze trouwe viervoeters. Benieuwd wat de Internationale dag van de hond nog meer inhoudt en hoe je dat kan vieren? Scrol dan zeker verder!

Wat is Wereld Hondendag?

Wereld Hondendag is in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor het welzijn van onze hondenvrienden. Op deze dag zetten we onze viervoeters eens extra in de bloemetjes om hen te bedanken voor alles wat zij voor ons doen.

Daarnaast doet de dag van de hond ons stilstaan bij het groot aantal honden dat jaarlijks moet worden gered uit erbarmelijke omstandigheden. Op die manier proberen we mensen er bewust van te maken hoe essentieel het is om belang te hechten aan het welzijn van hun huisdier.

Wanneer is Wereld Hondendag ontstaan?

De Internationale dag van de hond werd in 2004 opgericht door de Amerikaanse huisdierenexpert Colleen Paige. 26 augustus is voor Colleen een belangrijke datum omdat ze op die dag als 10-jarig meisje haar allereerste hond adopteerde.

Wereld Hondendag: hond en mens in cijfers

Wist je dat …

  • 80% van de hondeneigenaars hun huisdier als hun beste vriend ziet?
  • … ongeveer de helft van de honden bij hun baasje in bed slaapt?
  • … er jaarlijks zo’n 10 000 Belgische honden in het dierenasiel belanden?
  • … er meer dan 250.000 chihuahua’s rondtrippelen in België? Daarmee is dat het populairste ras van het land!
  • … ruim één op de tien Belgen tijdens de lockdown een nieuw huisdier heeft verwelkomd?
Hond in dierenasiel kijkt door hekken
Met Wereld Hondendag staan we stil bij dierenleed.

De 5 leukste ideeën om je hond op Wereld Hondendag te vieren!

Je kan de Internationale dag van de hond op verschillende manieren vieren, maar dit zijn toch wel echt de leukste activiteiten:

1. Organiseer een Wereld Hondendag-feestje

Wat is beter om Wereld Hondendag te vieren dan een feestje voor je hond en zijn vriendjes? Niets toch?! Vergeet dus zeker de versiering en de lekkernijen niet, want dat wordt een party om nooit meer te vergeten.

2. Leg je hond eens goed in de watten

Heb je een excuus nodig om dat gepersonaliseerde hondenbed te kopen? Of misschien zag je in de winkel een schattige bandana voor je viervoeter, maar was er geen gelegenheid om die aan te schaffen. Maak dan van deze Dag van de Hond gebruik en koop dat leuke cadeau dat je altijd al aan je hond wou geven. Inspiratie vind je alvast in de Just Russel-shop!

3. Huur een fotograaf in voor een leuke fotoshoot

Jij en je hond zijn beste maatjes, dus waarom zou je dat niet aan de rest van de wereld laten zien. Huur eens een professionele fotograaf in om de allermooiste kiekjes te laten maken van jouw huisdier. Je volgers op sociale media zullen je dankbaar zijn voor de schattige foto’s!

4. Bak zelfgemaakte hondenkoekjes

Het internet staat vol met recepten voor pupcakes, zelfgemaakte hondenkoekjes en pupsicles. Het is altijd leuk om iets zelf te maken voor je huisdier en wat je ze ook geeft, je hond zal er zeker en vast van smullen.

5. Doe samen een dutje

Last but definitely not least, samen met je hond even lekker naar dromenland gaan. Wie houdt daar nou niet van? Zoek een bed, zetel of knus hoekje en maak er jullie knuffelparadijs van. Daarna kan je dag niet meer stuk.

EXTRA TIP: als je erover denkt om een hond te nemen, denk dan ook aan al die hondjes in het asiel die een warme thuis zoeken. Op www.adopteereendier.be/honden, een initiatief van de Vlaamse overheid, vind je een overzicht van alle asielhonden in Vlaanderen.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag