Ontdek hier de 8 voordelen van zalmolie voor je kat

Een pulletje zalmolie voor katten van het merk Just Russel met op de achtergrond dierenarts Joy
Joy Cleymans
25 september 2023
5 min. leestijd

Heeft jouw kat last van een droge huid, veel haarverlies, overmatig krabben, of zoek je een natuurlijk middel tegen allergieën? Zalmolie kan dan jouw nieuwe beste vriend zijn. Lees verder om te ontdekken waarom zalmolie zo goed is voor jouw kat!

Wat is zalmolie voor katten?

Zalmolie is een natuurlijk product rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze essentiële vetzuren kan je kat niet zelf aanmaken maar zijn cruciaal voor haar gezondheid. Omega-3 helpt bij het beheersen van ontstekingen, terwijl omega-6 de huid en vacht verbetert. Bovendien is zalmolie een smakelijke toevoeging aan de voeding van je kat.

In deze YouTube-video deel ik graag alle informatie die je wil over zalmolie!

8 voordelen van zalmolie waar jij en je kat blij van worden

Zalmolie is een echte superfood met fantastische voordelen voor je kat. Hieronder sommen we ze alle 8 op:

1. Zalmolie garandeert een glanzende, fluweelzachte vacht

Net als bij honden helpt zalmolie de huid van je kat te hydrateren, wat leidt tot minder haarverlies, een gezondere, glanzende en zachtere vacht. Dit is niet alleen fijn voor je kat maar ook voor jou; een gezonde vacht vermindert de kans op huidirritaties en haarballen.

2. Zalmolie stimuleert de eetlust van je kat

De rijke, visachtige geur van zalmolie maakt het voer van je kat extra aantrekkelijk. Dit kan vooral handig zijn voor katten die kieskeurige eters zijn.

3. Zalmolie verlicht ontstekingen bij je kat

De omega-3 vetzuren in zalmolie hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan symptomen van artritis verlichten en bijdragen aan een betere bewegingsvrijheid, wat vooral voor oudere katten nuttig is.

4. Zalmolie geeft ondersteuning bij huidallergieën

Zalmolie helpt de huid te versterken en weerstand op te bouwen tegen allergenen zoals pollen, waardoor de symptomen van allergieën kunnen verminderen.

5. Zalmolie stimuleert het gezichtsvermogen

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van het gezichtsvermogen, een cruciale factor voor het jachtinstinct van je kat.

6. Zalmolie verbetert de algemene gezondheid

De voedingsstoffen in zalmolie ondersteunen verschillende vitale functies zoals het hart en de nieren, wat bijdraagt aan een betere algemene gezondheid van je kat.

7. Zalmolie ondersteunt de hartgezondheid

Sommige studies suggereren dat omega-3 vetzuren het risico op hartaandoeningen kunnen verlagen, wat met name belangrijk is voor rassen die daar gevoeliger voor zijn.

8. Zalmolie versterkt de weerstand tegen ziektes

De ontstekingsremmende eigenschappen van zalmolie kunnen ook de algehele weerstand van je kat verbeteren, waardoor ze minder vatbaar is voor infecties.

Zijn er ook nadelen aan zalmolie voor katten?

Overmatig gebruik van zalmolie kan leiden tot gewichtstoename en diarree. Het is dus belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen.

Hoe geef ik zalmolie aan mijn kat?

Je kunt de zalmolie direct over het voer van je kat sprenkelen of het mengen met natvoer voor een smakelijke traktatie. Als je kat een fijnproever is, zal ze de nieuwe smaak zeker waarderen!

De beste zalmolie voor katten

Nu je de voordelen van zalmolie voor je kat kent, waar wacht je nog op? Geef je huisdier het beste dat de natuur te bieden heeft! De zalmolie van Just Russel is 100% natuurlijk en goedgekeurd door meerdere dierenartsen. Een echte aanrader dus voor baasjes die de gezondheid van hun kat belangrijk vinden!

 

Productbeschrijving van een flesje zalmolie bij Just Russel

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag