Just RusselDe smakelijkste hypoallergene snacks voor je hond!

De smakelijkste hypoallergene snacks voor je hond!

Odile Geirnaert
08 oktober 2023
5 min. leestijd

Honden kunnen, net als mensen, last hebben van voedselallergieën. Gelukkig bestaan er hypoallergene snacks die speciaal ontworpen  zijn om allergische reacties te verminderen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over hypoallergene snacks, zodat je jouw hond kunt trakteren op gezonde allergeenvrije snacks.

Wat zijn hypoallergene hondensnacks?

Hypoallergene hondensnacks zijn snacks met weinig kans op een allergische reactie. Sommige honden kunnen door hun voedsel een allergische reactie krijgen met klachten zoals jeuk, haaruitval en maagproblemen. Hypoallergene snacks voor je hond zijn gemaakt van 1 eiwitbron en weinig andere ingrediënten om allergische reacties te vermijden. Er bestaan verschillende opties zoals een allergeenvrij kauwbot, hondenkoekjes of hypoallergene snoepjes voor je hond. Je leest er onderaan dit artikel meer over.

Hoe vaak mogen honden snacks?

Een voedselallergie betekent niet dat je je hond geen beloning of traktatie meer kan geven. Veel hondenbaasjes hanteren de 10%-regel: 10% van de dagelijkse voeding bestaat uit (hypoallergene) hondensnacks. Per 100 gram voeding mag je hond dus 10 gram hondensnoepjes krijgen. Kijk vooral naar wat past bij jouw hond, want iedere hond is anders. Maar je hoort het dus goed: haal die hypoallergene snacks voor je hond maar boven.

Deze hondensnacks zijn hypoallergeen (en overheerlijk)

Er zijn tal van opties om je hond hypoallergene snacks te geven. We hebben voor jou de lekkerste snacks op een rijtje gezet:

De Garden Bites

De Garden Bites zijn gezonde glutenvrije snacks en bestaan voor 55% uit zoete aardappel. Ze reinigen ook de tanden van je hond en zitten boordevol vitamines, calcium en ijzer. Je vindt de Garden Bites Veggie Friends en de Garden Bites Fruity Friends online bij Just Russel. In onze blog over online hondensnacks vind je ook nog een heleboel heerlijke opties.

Whimzees Tandenborstel

Dit heerlijke allergeenvrije kauwbot is glutenvrij, ideaal voor gevoelige honden. Het is gemaakt uit 100% natuurlijke ingrediënten. Deze gezonde hondensnack is bovendien ook calorie-en vetarm.

De Whimzees Tandenborstel is niet alleen de perfecte hypoallergene snack voor je hond, maar deze kluiven versterken ook zijn tanden! 2 in 1 als je het ons vraagt. Je kunt ook deze hypoallergene hondensnack online vinden bij Just Russel.

Natuurlijke hondensnacks

Je kunt ook kiezen voor natuurlijke opties als hypoallergene hondensnack.

Zelfgemaakte allergeenvrije hondensnacks

Wil je je liefde voor je hond tonen door zelfgemaakte snacks te maken? Probeer dan zeker eens deze receptjes uit: 

Groenten

Gedroogde groenten zoals zoete aardappel en pompoen hebben een lage kans op een allergische reactie. Lekker en gezond!

Vis

Gedroogde zalm of kabeljauw is de perfecte eiwitbron voor jouw hond. Deze vissoorten zijn allergeenvrij. Wedden dat jouw hond nu al begint te kwijlen?

Wild

Niet enkel vis, maar ook wild kan jouw hond blijven eten ondanks zijn allergie. Denk aan gedroogd konijn, hert, eland of gedroogde fazant. Het zijn allemaal perfecte, lekkere allergeenvrije hondensnacks.

Ook kalkoensnacks zijn geschikte snacks. Bijvoorbeeld: kalkoennekken, kalkoenfilet of een kalkoenhart.

Overleg met je dierenarts bij zorgen over mogelijke allergieën bij je hond

Om helemaal zeker te zijn wat jouw hond wel of niet mag eten raadpleeg je best een huisarts voor advies. Zij kunnen het beste zeggen welke allergieën jouw hond heeft en welke hypoallergene snacks je het beste kunt geven.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Gezondheid
hond speelt in de sneeuw|hondenwandeling in de sneeuw

Veilig met je hond in de sneeuw

04 november 2021
Met al die winterpret zou je bijna vergeten dat hondenbaasjes ’s winters wel een paar extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Ontdek hier hoe je je hond beschermt tegen de gevaren van sneeuw, vrieskou en strooizout.
Joy Cleymans
Gezondheid
Hond met eerste loopsheid maakt zichzelf schoon en ligt op beige vloer|Grijze hond in eerste loopsheid draagt een pamper en slaapt op beige zetel

De eerste loopsheid bij je hond: voortekenen en tips!

06 augustus 2022
De eerste loopsheid van je hond kan stresserend zijn, voor jou én je hond. Gelukkig zijn we er met tips en tricks. Ontdek ze hier!
Odile Geirnaert
Gezondheid
Dierenarts onderzoekt labrador hond met ziekte die neerligt|Oude grijze hond ligt op blauw dekentje en kijkt triest in de camera door pijn van artrose

Hondenziektes: soorten, oorzaken, symptomen

03 juni 2022
Net als mensen krijgen honden ziektes. De ene al besmettelijker dan de ander. Wil jij als baasje goed op de hoogte zijn van wat er allemaal in de lucht hangt? Verdiep je dan in deze blog!
Odile Geirnaert
Gezondheid

Verstopping bij je hond oplossen doe je zo!

13 februari 2023
Heeft jouw hond last van constipatie, maar weet je niet hoe je dit probleem moet oplossen? In deze blog lees je er alles over.
Joy Cleymans
Gezondheid
Dalmatiër hond met kanker ligt in bos op boomstam met roze hemel achter zich

Kanker bij honden: soorten, symptomen en behandeling

14 augustus 2022
O jee, vermoed je kanker bij je hond? Dat is schrikken… Lees hier wat kanker bij honden is, hoe je die herkent en welke behandelingen er bestaan.
Odile Geirnaert
Gezondheid
Coton de Tulear heeft diarree veroorzaakt door de Giardia parasiet

Alles wat je moet weten over Giardia bij je hond: symptomen, behandeling en preventie

14 september 2023
Giardia, een veel voorkomende parasiet bij honden. Een irritant iets, als je weet dat het je hond diarree kan bezorgen.…
Joy Cleymans
4.8 / 5