Rol van dierenarts bij hypoallergene voeding

Joy Cleymans
20 mei 2024
5 min. leestijd

Is je hond gevoelig en krijgt hij snel te maken met jeuk, rode vlekjes of slappe stoelgang? Hypoallergene voeding is de oplossing voor deze klachten. Maar waarom moet je hiervoor kiezen en welke voordelen kan je eruit halen voor je hond? Lees er in deze blog alles over.

Waarom kiezen voor hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is licht verteerbare voeding die vele voordelen biedt voor honden met voedselallergieën, gevoeligheden of huidproblemen. Hypoallergeen hondenvoer is gemaakt om ingrediënten te bevatten die minder allergische reacties veroorzaken, waardoor het geschikt is voor honden met specifieke dieet behoeften. Kiezen voor hypoallergeen hondenvoer kan een belangrijke rol spelen in het leven van je harige viervoeter. Lees alles over de impact van hypoallergeen hondenvoer op de gezondheid van je hond in onze blog hierover. 

De rol van dierenartsen

Begeleiding door een dierenarts is zeer belangrijk bij het voorschrijven en adviseren van hypoallergeen hondenvoer. Je dierenarts kan de diagnose van allergieën, gevoeligheden of andere gezondheidsproblemen bij honden vaststellen. Dierenartsen kunnen je advies geven en het hypoallergene voer evalueren. 

1. Diagnose

De diagnose van allergieën en voedingsintoleranties wordt achterhaald door een observatie van symptomen zoals huidirritaties, braken of diarree. Nadien zal een grondig lichamelijk onderzoek plaatsvinden zodat je dierenarts de juiste diagnose kan vaststellen voor je hond. Er zal een eliminatiedieet voorgesteld worden waarbij er allergieën vermeden worden en zo kunnen de symptomen vastgesteld worden. Op basis daarvan kan de dierenarts hypoallergeen voedsel aanbevelen. 

2. Voedingsadvies op maat

Geschikt hondenvoer vinden doe je bij Just Russel. Het is voornamelijk belangrijk dat je rekening houdt met de allergieën van je hond. Bij Just Russel houden we rekening met de voeding die je hond nodig heeft. Bijvoorbeeld houden we rekening met ras, leeftijd, gewicht, allergieën, conditie,… Het beste hypoallergene hondenvoer zal je pas vinden als je hond volledig op maat gemaakt voedsel voor zich krijgt. 

3. Begeleiding bij het overstappen op ander hondenvoer

Voor honden die last hebben van allergische reacties zoals jeuk, bijten in de pootjes of slappe stoelgang raadpleeg je best zo snel mogelijk een dierenarts. Zij kunnen advies geven en hypoallergene voeding aanraden. Bij overschakeling naar hypoallergeen hondenvoer, doe je dit best geleidelijk aan. Zo kan je hond wennen aan de nieuwe voeding en kan je dierenarts de vooruitgang evalueren. 

4. Opvolging

Na de overschakeling naar hypoallergene hondenvoeding volgt de dierenarts regelmatig controles uit op de hond om de voortgang te evalueren. Tijdens de controles worden symptomen en reacties besproken en kan het voedingsplan indien nodig worden aangepast. De dierenarts biedt ondersteuning, advies en antwoorden op vragen zolang dit nodig is voor je viervoeter. 

Beste hypoallergene hondenvoeding

Het aanbod van hypoallergeen hondenvoer vind je bij Just Russel.  Wij maken op maat gemaakte voeding voor jouw hond. Deze voeding voldoet aan de noden van je hond en onze premium voeding kost maar €0,44 per dag. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor de juiste voeding voor je hond.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag